49 Photos - Sep 7, 2014
Photo: Le kam tako hitijo Mumintrol in prijatelji iz Mumindola?Photo: Za uvod v Mumindan nas je majhne in velike v Kinodvoru na sedeže prikovala animirana filmska pravljica iz Mumindola Mumini lovijo komet: http://www.kinodvor.org/spored/muumi-ja-punainen-pyrstotahti-86072/Photo: Irena Matko Lukan iz založbe Mladinska knjiga in Tjaša Koprivec iz založbe Sanje, urednici slovenskih knjižnih prigod o muminih, sta obiskovalce v Kinodvoru popeljali v muminsvet - svet v katerem bi si želeli živeti.Photo: Razstava otroških likovnih del o muminih bo še vse do 20. septembra na ogled v Kinodvorovi Galeriji.Photo: Po filmu smo se posladkali s tistim, kar imajo mumini najraje: palačinkami z marmelado!Photo: Palačinke! :PPhoto: Sladkanje med knjigami.Photo: Muminposlastica za majhne in velike.Photo: Ni jih čez palačinke, vedo že mumini ...Photo: ... pa tudi zlatolaske, ki so se z njimi posladkale v Kinodvoru.Photo: Muminrazposajeno je (bilo) tudi v Hiši sanjajočih knjig na Trubarjevi, kjer je zaživel pravi Mumindol.Photo: Prikupne priponke z muminjunaki.Photo: Krasni zvezki, da si bo lažje zapomniti muminmodrosti. V šestih različnih motivih: Mumin je presenečen, Mumin ob drevesu, Mumin pod dežnikom, Mumin razmišlja, Mumin se ozira in razposajeni Mumin. http://www.sanje.si/knjigarna/mumini-zvezek4.htmlPhoto: Mlade bralce razveselita prva v seriji barvnih stripov o muminih: Mumin in morje in Mumin se zaljubi.Photo: Mumin se zaljubi - zgodba, ki jo podpisuje priljubljena finska književnica in ilustratorka Tove Jansson, bo teknila vsej družini.

Ljubezen med platnicami: http://www.sanje.si/knjigarna/mumin-se-zaljubi.htmlPhoto: Mumindol je zajela povodenj. Smrkljica in Mumin želita biti v pomoč - pod domači krov povabita gospodično La Guno, osrednjo zvezdo gostujočega cirkusa, ki se izkaže za nemalo zahtevno gostjo. Mumin, ki je bil prebral ljubezenski roman ali dva preveč, se do ušes zaljubi vanjo. In že je ogenj v strehi!

Mumin se zaljubi: http://www.sanje.si/knjigarna/mumin-se-zaljubi.htmlPhoto: Mumin in morje - duhovita zgodba izvrstne Tove Jansson bo razveselila vso družino.

Morska pustolovščina v stripu: http://www.sanje.si/knjigarna/mumin-in-morje.htmlPhoto: Muminočka se je odločil - napisal bo veličasten roman o morju. Družina se zatorej preseli na osamljeni otok. Muminočka brž potem postane čisto pravi svetilničar. Nadvse kmalu je očitno, da je z otokom nekaj narobe: vse naokrog razsajajo duhovi, v radiu gnezdijo podgane in odločno prepovedujejo prenose, ni glasbe, ni zofe, ni senčnice za čajanke …

Mumin in morje: http://www.sanje.si/knjigarna/mumin-in-morje.htmlPhoto: Četverico knjižnih dogodiščin muminov najdete v Hiši sanjajočih knjig.Photo: "Izgubljeni zaklad je znova najden. Ena najprisrčnejših, najbolj neobičajnih zgodb v stripu, kar jih je bilo kdaj napisanih in narisanih. Fantastična mojstrovina. Prisežem," je strip Mumin in morje navdušil Neila Gaimana.Photo: Popoldanski vrhunec muminpraznovanja pred Lutkovnim gledališčem Ljubljana.Photo: Ob muminglasbi, knjižnih muminih in ustvarjalnih delavnicah je bilo prav mavrično.Photo: Mumindan na krilih otroške ustvarjalnosti.Photo: Mumindol je zadišal po kavi, ko sta nas ilustratorja Ciril Horowitz Horjak in Gorazd Vahen popeljala v deželo muminov in nas seznanila z nekaj zabavnimi švedskimi besedami.Photo: Kako zabavno je lahko srkanje tujih črk in besed!Photo: Ah, prav gotovo razumete, kakšne lepe besede je z nami delil Dr. Horowitz.Photo: Jezikovna akrobatika v slovenščini, švedščini in muminščini.Photo: V kavo namočeni "čopiči" so medtem na veliko plesali po listih.Photo: Kakšne umetnine so nasta(ja)le!Photo: S čopičem po papirju ...Photo: ... ali ličku.Photo: Pisana poslikava otroških obrazkov.Photo: Nasmehe na obraz so risali mumini med knjižnimi platnicami, na naslovnicah zvezkov, na priponkah ...Photo: V družbi muminov ni prav nikoli dolgčas!Photo: Ustvarjanje s štampiljkami iz krompirja.Photo: Barvne čarovnije v kozarcu in pod ustvarjalnimi ročicami.Photo: Mavrica idej, barv, motivov.Photo: Za vogalom je bilo glasno in zeleno, ...Photo: ... saj so tod naravne zelene vzorce tiskali s kladivi.Photo: Hudomušno muminpraznovanje z Gorazdom Vahnom in Cirilom Horjakom.Photo: Zabava za majhne in velike.Photo: Čas za mmmumintorto s Smrkljico. :PPhoto: V sladkem pričakovanju ...Photo: Se nam že cedijo sline ob torti velikanki.Photo: Muminsladkanje na kvadrat - z mumintorto in muminstripom: http://www.sanje.si/knjigarna/mumin-se-zaljubi.htmlPhoto: Mumini očarujejo že najmlajše poganjke.Photo: In Dr. Horowitz mimogrede vzame svinčnik v roke. Risarskega rezultata žal nismo videli, a verjamemo, da je fantastičen.Photo: Sto balonov za sto otročičkov.Photo: Mumindan se preveša v muminvečer pred Lutkovnim gledališčem Ljubljana.