20 Photos - Sep 25, 2013
Photo: "Čeprav je vprašanje, kaj počne Bog v nebesih, ko je na zemlji toliko trpečih, več kot umestno, pa je za teologe drzno, celo nedopustno. Najraje se mu v velikem loku izognejo, če pa se ga lotijo, potem ponujajo za lase privlečene odgovore. Ti so tako šibki, da podnje raje kar sami zapišejo, da zadovoljivega odgovora na to vprašanje ni, in potem vse skupaj zavijejo v veliko skrivnost.” (pater Karel Gržan)

Foto: Manca Čujež/SanjePhoto: Dobrodošli na Festivalu Sanje, ki ob izidu knjige patra Karla Gržana Le kaj počne Bog v nebesih, ko je na zemlji toliko trpečih? pod svoj krov povabil ostroumnega in karizmatičnega avtorja, s katerim se je pogovarjala pisateljica in kolumnistka brez dlake na jeziku Desa Muck.

Foto: Manca Čujež/SanjePhoto: Pater Karel Gržan s svojo novo knjigo, v kateri inovativno in izzivalno odgovarja na naslovno vprašanje, ob tem pa odpira paleto za življenje pomenljivih razmišljanj, ki bodo bralca samodejno pritegnila v zanimivo, celo razburljivo avanturo nadaljnjega miselnega popotovanja.

Le kaj počne Bog v nebesih, ko je na zemlji toliko trpečih? http://www.sanje.si/knjigarna/le-kaj-pocne-bog-v-nebesih-ko-je-na-zemlji-toliko-trpecih.html

Foto: Manca Čujež/SanjePhoto: Lepo je bilo videti do zadnjega kotička napolnjeno Hišo sanjajočih knjig.

Foto: Manca Čujež/SanjePhoto: Karel in Desa - izjemen sogovorniški dvojec.

Foto: Manca Čujež/SanjePhoto: In zelo zabaven, o čemer pričajo tile obrazi.

Foto: Manca Čujež/SanjePhoto: Pater Karel Gržan

Foto: Manca Čujež/SanjePhoto: Patrovo knjigo je - kot najsvetlejši biser - obrusilo trpljenje, trpljenje številnih, s katerimi je delil težke življenjske preizkušnje.

Foto: Manca Čujež/SanjePhoto: "Ta knjiga je zgodovinsko prelomna in mora biti brana, saj je odrešujoča," je o Gržanovi knjigi povedala Desa Muck.

Foto: Manca Čujež/SanjePhoto: Pogovor neuklonljivih, kakršnih bi si želeli še več!

Foto: Manca Čujež/SanjePhoto: Pater Karli o žalosti, ki - če se v njej ne osamimo - rodi hudomušnost, zato je tudi njegova knjiga polna šaljivih prebliskov.

Foto: Manca Čujež/SanjePhoto: "Naj opomnim: bolj kot ‘odgovori’ te knjige so v hudih časih pomembni v sočutju prebujeni angeli b/Bližine," je v knjigi zapisal Karel Gržan.

Foto: Manca Čujež/SanjePhoto: Iskriva sogovornika in iskrena prijatelja: Karli in Desa.

Foto: Manca Čujež/SanjePhoto: Pater Karel Gržan - človek človeku Človek, kot bi ga brez dvoma opisal Srečko Kosovel.

Foto: Manca Čujež/SanjePhoto: Tudi Manca Košir je bila ena prvih navdušenih bralk Gržanove knjige.

Foto: Manca Čujež/SanjePhoto: Pater Karli z urednico knjige Tjašo Koprivec.

Foto: Manca Čujež/SanjePhoto: Le kaj počne Bog v nebesih, ko je na zemlji toliko trpečih? http://www.sanje.si/knjigarna/le-kaj-pocne-bog-v-nebesih-ko-je-na-zemlji-toliko-trpecih.html

Foto: Manca Čujež/SanjePhoto: Pol ure podpisovanja dolga vrsta za avtogram patra Karla Gržana v njegovo novo knjigo Le kaj počne Bog v nebesih, ko je na zemlji toliko trpečih?

Foto: Manca Čujež/SanjePhoto: Čakajoči na patrov avtogram v od tiska še toplo knjigo.

Foto: Manca Čujež/SanjePhoto: Gržanov podpis za Gabi Čačinovič Vogrinčič.

Foto: Manca Čujež/Sanje