76 Photos - Jun 13, 2015
Photo: Deze dag was ik met een gelegenheid wandelmaatje en die wou maar 15 kilometer wandelen. 
Nou dat doe je dan toch.
Evengoed nog een aantal plaatjes kunnen schieten.Photo: De start was vanuit het verenigingsgebouw aan de Hoofddiep 54 te Zevenhuizen (GR.).Photo: Het was best druk voor de afstand van 15 kilometer.Photo: Twee verschillende tafels hier:
1 Voor degene die voor ingeschreven hadden en
2 Voor degene die op deze dag zich nog inschreven.Photo: Photo: Na een beker koffie genuttigt te hebben moesten we via de achteruitgang starten.Photo: Via de tuin van het verenigingsgebouw was de start.Photo: De hervormde kerk van Zevenhuizen werd in 1835 gebouwd. De torenspits is er pas drie jaar later opgezet. De klok in de toren is overgenomen van de Friese gemeente Oudeschoot.Photo: Kerktoren, Zevenhuizen.

De klok in de toren is overgenomen van de Friese gemeente Oudeschoot.Photo: Koopje!Photo: Photo: Photo: Photo: Deze jonge vliegenier mocht stempelen.Photo: Photo: Photo: Photo: Hier- en daar waren bruggetjes voor ons gelegd.Photo: Photo: Photo: Photo: Photo: Photo: Photo: Je kon hier een vragenlijst invullen.

Klouk is een quizprogramma op de regionale televisiezender RTV Noord.Photo: Het  Nanninga Bosch werd halverwege de 19e eeuw aangelegd door de familie Niemeyer. 

http://www.groningerlandschap.nl/hetgroningerlandschap/natuurlandschap/westerkwartier/nannin
gasboschPhoto: Een extra aanwijzing op een boom verwees je naar dit vennetje.Photo: Photo: Photo: Hier kregen we een appeltje voor de dorst.Photo: Deze sloot was een fraai stukje moeras geworden met een grote verscheidenheid aan planten.Photo: Deze sloot was een fraai stukje moeras geworden met een grote verscheidenheid aan planten.Photo: Photo: Photo: Photo: Hier werd je aangehouden en gevraagd of je wat aan te geven had.Photo: Vlak voor deze stempelpost na 9,5 km begon het te regenen. Het zou tot onze finish niet droog meer worden.Photo: Photo: Er werden hier zelfs regenjasjes gratis aangeboden.
Een geweldige geste alhoewel wij daar geen gebruik van hoefde te maken.Photo: Photo: Allemaal maar een regenjasje aan.Photo: Ik vond een beschrijving over deze boerderij De Nieuwe Pomp uit 1906:

http://www.qoop.nl/artikel/11107966/zevenhuizen-boerderij-de-nieuwe-pomp-1906Photo: Het bleef maar licht regenen.Photo: Photo: Voor een muntstuk gingen de jongedames een stukje zingen.Photo: Deze jonge dames stonden al de tijd nagenoeg stil.
De bekleding van gips was prachtig.Photo: Photo: Photo: Photo: Onderstaande link geeft wat meer info over theatergroep Feniks. 

http://www.fenikstoneel.nl/Photo: Photo: Photo: Photo: We hadden net door dit buurtschap Haspel gelopen.

http://www.buurtschapdehaspel.nl/Photo: Het blijven vreemde vogels in ons landschap vin ik.

Even later zouden we andere vreemde vogels tegenkomen.Photo: Photo: Photo: Photo: Photo: Photo: Photo: Photo: Photo: Photo: Photo: Photo: "Vreemde vogels" zo noemde dit groepje zich.Photo: Photo: Photo: Photo: Ijsbaan van Zevenhuizen.Photo: Deze straat probeert altijd iets bijzonders te maken tijdens deze wandeltocht.Photo: De hervormde kerk van ZevenhuizenPhoto: De poort bij de Finish.Photo: Jammer dat het nog wat regende anders was het hier goed uitrusten bij de Finish.Photo: Onze route van slechts 15 km.