58 Photos - Oct 26, 2014
Photo: Het Cluedospel kan niet beginnen zolang de slechterikken niet geschminkt zijn.Photo: 60 jaar geleden was er een rijke baron, Baron Jean-Baptiste Aloysius III. De baron woonde in een groot kasteel op het domein waar nu de lokalen van Alowis een plaatsje hebben gekregen. Jean-Baptiste Aloysius III was een graag geziene gast in Aalst een omstreken. Maar niets bleek minder waar... Op een regenachtige zondag werd de baron dood gevonden door een Chinese vrijwilliger. Een heus onderzoek werd gestart naar de moord, maar tot op de dag van vandaag is dit mysterie nog niet opgelost.Photo: Photo: Wie is de moordenaar? Was het Opa Erik Oldman? 

De opa van Jean-Baptiste nam zijn intrek in het kasteel na het overlijden van zijn vrouw. 

Verder was hij al lang gepensioneerd en moest hij dagelijks spelletjes spelen met de baron. 

Van volksspelen tot kermisspelen en gezelschapsspelen. Dit begon Erik te vervelen, ’t stak ‘m tegen! Hij wilde reizen, maar met een klein pensioentje ...Photo: Photo: Photo: Photo: Photo: Photo: Photo: Photo: Photo: Photo: Photo: Photo: Photo: Of was de moordenaar misschien Jos De Planter?

Jos was een gedreven man met groene vingers. Jos hield van de tuin en was bijna nooit binnen in het kasteel te vinden. Jos kreeg van de baron geen toestemming om zijn favoriete planten te kopen...Photo: Of was het Gaston de La Butlière?

Gaston was de rechterhand van Jean-Baptiste. Ze waren zeer goede vrienden en waren 
dagelijks bij elkaar. Gaston was echter een persoon die kon genieten van lang te vertoeven in het kleinste kamertje. Hier was de baron niet mee gediend en de spanningen liepen hoog op.Photo: Photo: Photo: Photo: Photo: Photo: Photo: Photo: Photo: Photo: Photo: Of is de moordenaar een exotisch type? De Chinese Vrijwilliger sas vrijwillig aan het werk in het kasteel. Hij kreeg hiervoor kost en inwonen. Hij was de persoon die de baron dood aantrof. Overal waar er werk te vinden was, sprong hij bij.Photo: Photo: Photo: Photo: Photo: Photo: Photo: Photo: Photo: Het kan natuurlijk ook Frans De Kok geweest zijn.

Een echte Bourgondiër die houdt van vlees en frietjes. Hij werkte als kok in het kasteel van Jean-Baptiste. Ze kregen echter een grote ruzie over de cuisson van het vlees.Photo: Photo: Photo: Photo: Photo: Photo: Photo: Photo: Photo: Photo: Photo: Photo: Photo: Photo: Photo: Photo: Photo: Photo: De slechterikken liggen op de loer, maar deze groep weet dat ze dan op een lijn moet gaan lopen om veilig te zijn.Photo: Photo: De dames kunnen dan ook hartelijk lachen want ze ontsnappen ongedeerd :-)