19 Photos - Oct 7, 2011
Photo: Nekaj opisa sem dodal že pri Slemenu 2006, zato bom tu bolj kratek.
Tole je vzpon z Vršiča (sedla) proti sedlu pod Mojstrovko, koder potem zavijemo desno.Photo: Ko pridemo čez sedlo, se skoraj po ravnem sprehodimo proti Slemenu.Photo: Photo: Tega leta je nekaj prej padal sneg a ni bilo hudega. Potka je bila shojena, koder se je sneg še obdržal, na sončnih straneh je pa itaq skopnel.Photo: Mojstrovka kar vabi, v njeno steno. Ampak mi gremo naprej in skoraj naravnost.Photo: Photo: OLYMPUS DIGITAL CAMERAPhoto: OLYMPUS DIGITAL CAMERAPhoto: OLYMPUS DIGITAL CAMERAPhoto: OLYMPUS DIGITAL CAMERAPhoto: Na enem delu poti nas čaka tole. Precej grd prepad. No, saj gremo mimo, brez strahu, le malo bolj previdno je treba po potki tule mimo.Photo: OLYMPUS DIGITAL CAMERAPhoto: OLYMPUS DIGITAL CAMERAPhoto: Pa smo prišli. Semle gor se moramo pa le malo dvigniti, pot ne gre stalno po ravnem. Pa ni hudega. V dveh urah smo tule, lahko tudi prej kot v eni (markacije nam pokažejo uro in 15 minut), kdor ima dobro kondicijo pa nič ne slika po poti.
Tu gor je zelo lepo. Sem velikokrat že rekel, da si bom eno dekco vrgel v rukzak pa štel oblačke. Ampak to lahko počnete poleti, zdajle je prehladno.
Od tulese dvignemo v hrib, nakazan desno na sliki in smo v 5 minutah na Slemenovi Špici. Se izplača, zaradi imenitnega razgleda :)Photo: Na tej planoti, oziroma travniku, ki je skoraj vodoraven, je prav lepo. Nekaj vodnih očesc je razmetanih sem ter tja pa imeniten razgled imamo. Praktično smo sredi gora pa brez velikega truda smo prišli tako visoko (1911 metrov), saj smo se na Vršič pripeljali z avtom.Photo: Jalovec je s Slemena (kot praktično od vsepovsod naokrog), videti kot imeniten, brušen diamant. In če imamo srečo z vremenom pa da nismo prepozni in imamo že sonce naproti in torej v oči in aparat, lahko dobimo z malo sreče in znanja.....Photo: .....fotko, podobno recimo tej.. Priznam, težko jo je dobit a končno je bil moj trud le poplačan.Photo: OLYMPUS DIGITAL CAMERAPhoto: Tole pa je pogled s Slemenove Špice dol, v dolino Tamar, na drugi strani. Veličastni razgledi so od tod, povem še enkrat. Se izplača potrudit se semle gor. Pa saj pravim, sploh se ni treba trudit. Hoje ni veliko, pot ni težka pa še ponavadi smo izredno počasni, zaradi fotkanja.