12 Photos - Aug 2, 2011
Photo: Sem si za god kar sam podaril nekaj - gore :) Pa poglejte...
Od zg Belopeškega jezera sem startal 5:20. Ne me vprašat, kdaj sem vstal, hihi...glede na to, da imam do tam skoraj 3 ure vožnje. Rad se držim tistega - RANA URA, ZLATA URA. To v gorah še kako drži.
Od koče pri jezeru se držite stalno levo. Dobrih 5 min greste po cesti, nato spet levo in v gozd. Potem smo v senčki stalno, skoraj do vrha, če smo pa zgodnji pa sploh.
Pot je udobna, široka,  (verjetno pa samo do koče Zacchi) srečeval sem celo upokojence nazaj grede in cele trume planincev.Photo: Italiani so pot lepo opremili s takšnimi kanali, da je voda ne uničuje. Te slike sem slikal seveda nazaj grede, ko sem šel gor, sem startal, ko se je začel delat dan.Photo: Koča Zacchi. Po markaciji uro in 15. Seveda se da priti prej :)Photo: O tegale jezera startamo. Zgornje Belopeško jezero je tole. Spodnje leži le streljaj od njega desno, gledano od tule. Okrog njega vodi lepa sprehajalna pot. V poletni vročini toplo priporočam hlajenje ob prijetno hladnem jezeru na poti, ki večinoma pelje pa prijetni senčki.Photo: Tale mojstrovina je že višje gori, v gozdu, tričetrt ure naprej. Nekdo je izrezljal res lepo umetnino, jaz pa sem prišel do lepe portretne fotke :)Photo: Photo: Malo naprej od izrezljanega možica je na naši desni nad potjo postavljen tale bivak. Mi gremo po poti naravnost in torej naprej, ne dol.Photo: Pot se skoraj stalno zelo strmo vzpenja. Saj ni čudno, 1.000 višinskih metrov je treba premagat (Jezero na 929m, Mala Ponca na 1925m. Večinoma sem imel meglo, tudi zgoraj, tako da razgledov (in fotk) ne vem kakšnih ni bilo.Photo: V divjem svetu Ponc.Photo: Tele zvončnice so mi bile všeč...Photo: Preden pridemo do "prevala" (jaz sem rinil po nepotrebnem gor...drugega ni ,kot dol v SLO se malo vidi, ne da se pa ne levo, ne desno), kakšnih 50 dolžinskih metrov, bodite pazljivi na oznako na poti. Zaviti morate levo in kmalu pridete v tole grapo. Zelo strma je, na sliki se to ne vidi in neverjetno težka za hodit. Meljete in meljete, drsite, si pomagate z rokami....za kakšne stare mame tole ni, pridejo pa komot lahko do tistega prejle omenjenega razpotja. Torej jih pustite tam, vi pa naprej, saj bo kmalu...Photo: Končno sem dočakal, da se je vsaj malo odprlo. Naravnost nasproti sem gledal v Vevnico in Mangart. Čudovito, vam rečem. Splačalo se je skor tri ure rinit sem gor ampak pridem pa ne več. Bom probal s SLO strani še enkrat (pred leti sem že), so lepši razgledi, celo Jalovec se da super pofotkat. Tule pa človek ne more nikamor po grebenu. Ne levo, ne desno. Sami prepadi, na vrhu pa prostora morda za 5 ljudi.... Ampak razgledi....razgledi so pa z obeh strani za bogove....