42 Photos - Apr 4, 2015
Photo: Noordkaap
Woensdag 1 april 2015Photo: Er waait een stevige wind, wolken dreigen op de achtergrond.Photo: Klaar voor de strijdPhoto: Dank aan Mil & Hilda om mij, last minute, naar het hoge noorden van Nederland te brengen.Photo: Het eerste deel gaat nog veel over asfaltwegen. Met de wind in de rug gaat het goed vooruit.
Hier één van de eerste offroadstukken.Photo: Weinig hoogteverschillen voorlopig.Photo: HagelbuiPhoto: Met serieuze bollen !Photo: Even schuilen tijdens een regenbui.
Uiteindelijk toch doorgereden. Om geen tijd te verliezen en nat worden doe je toch uiteindelijk. 
Tijdens de eerste dag +/- 50 keer regenjas aan en uit gedaan.Photo: Typisch Nederlandse heidePhoto: Photo: Even pauzeren (en ondertussen eten, plassen, bidons vullen, batterijen steken,...)Photo: Photo: Photo: Coevoorden.Photo: Einde dag 2.
Op de Sallandse Heuvelrug ga ik na 211km fietsen slapen aan een paalkampeerplaats.Photo: Dag 2:
Na een deugddoende nachtrust (van 01:00 tot 06:45) ga ik weer op pad om een stukje te fietsen. 
Het is een frisse ochtend maar gelukkig komt het zonnetje al vlug te voorschijn. Vandaag slechts een paar keer een beetje regen gehad.Photo: Photo: Rivierdoorsteek.
Gelukkig niet te diep!Photo: Photo: Eén van de vele modderstukken.Photo: Photo: Veel stormschade in Nederland. Ontelbare bomen liggen er op het parcours.
Ook vele takjes die in de wielen blijven steken.
(helaas ook vele takken die moedwillig in de weg werden gelegd...)Photo: De focus is er nog ;-)Photo: De brug over de Rijn bij Kleve (D).Photo: Photo: Gisteren was ik een frietje gaan eten onderweg. Vandaag is dit het enige warme warme voedsel.Photo: Uitzichtpunt over Kleve.Photo: Photo: Vengebied. 
Na Kleve volgen de Maasduinen. Eén van de mooiste stukken van de TNNZ. Urenlang rijden over mooie en droge singletracks.Photo: Photo: Photo: Gauw nog een foto van de zonsondergang.
Volgens m'n planning had ik na 450km nog eens willen gaan slapen. Maar het was al 04:00 toen ik dit punt bereikte. Daarom besloot ik maar om door te rijden.Photo: Ergens in het Brachter Wald: een zwaar stuk met veel wandelen owv modder en steile klimmetjes. De regen had ook veel paadjes uitgespoeld.Photo: Zoals ik al zei: veel bomen op en in de weg.Photo: En dan al die voorliggers :-)Photo: En weerom: modder.Photo: Mooie singletracks in Landgraaf.Photo: Downhill. (niet aan te raden met volledig bepakte fiets zonder vering)Photo: Ook zonder fiets kan je je hier amuseren.Photo: Bijna aan de finish.Photo: Na 563 km en 2700 hm bereik ik het Drielandenpunt. De bidons leeg gedronken, de rugzak leeg gegeten, de benen volgelopen.
Mil staat me al op te wachten. Van de terugrit heb ik niet veel meer meegemaakt.