46 Photos - Jun 20, 2013
Photo: Fra Bromölla til Wetlandi Event, 10 km:
http://goo.gl/maps/rdNJP

Kanotur ad Holjeån, overnatning i telt på ruten. Turen ender næste dag i Ivösjön, Skånes største sø.

Vi starter turen på Holjeån i Västanå Kvarn og ender i Ivösjön. Det er kun en strækning på 7 km., så den kan sagtens gøres på en halv dag eller mindre. Strækningen er let at padle og egner sig for både unge og ældre.

Men ellers er det også muligt at padle i den store sø Ivösjön. Med sine mange øer, holme og vige er Ivösjön velegnet til både en endagstur og som en kanotur, der strækker sig over flere dage, hvor man selv finder overnatningsmuligheder på de små øer. På flere af øerne i Ivösjön og de omkringliggende kyster kan man finde shelters, teltpladser, bålpladser, toiletter m.v.

Læs mere: http://www.sydsverige.dk/?pageID=467

William og jeg skal som nævnt kun padle i Holjeån, i alt 7 km. Og vi gør stop for natten ca. efter 3,5 km. Så er kl. også blevet henad 18:30Photo: Photo: Photo: Photo: Photo: Photo: Photo: Photo: Lokal æblemost fra MicklagårdenPhoto: Øl brygget på humle fra egen dyrkning af det lokale vandrehjemPhoto: Lad os få rejst teltet!Photo: Photo: Photo: To ældre damer fra vandrehjemmet 'Humletorkan Näsum' (som brygger egen øl) kom med mad, drikkevarer + brænde.

Efter 1 time kørte de, og så var William og jeg overladt helt alene til os selv i ødemarken! Og min mobil løb tør for strøm...så det var helt autentisk - og vi overlevede! (må indrømme at jeg tog en køkkenkniv med i soveposen)Photo: Photo: Photo: Photo: Photo: Photo: Photo: Photo: Photo: Photo: Photo: Vi går en lille aftentur, inden vi skal sove...Photo: Photo: Godmorgen...Vi aner ikke, hvad klokken er, for vi har ikke ur med - og ja, mobilen er jo løbet tør for strømPhoto: Photo: Photo: Photo: Photo: Photo: Photo: Photo: Photo: Så padler vi igen ad åen, og når frem til Ivösjön, hvor vi også padler et stykke, med bølger på vandet. Og her ender vores kanotur. På billedet Ivösjön. Og bagved ved kameraet står vores bil parkeret.Photo: Så kører vi hen til vores damer for at få svensk bolle og noget at drikke.

Humletorkan Näsum ligger tæt på Holjeån, ca. midt på strækningen Västanå Kvarn - Ivösjön, så det havde også været muligt at gøre holdt med kanoen her for kage+kaffe eller overnatningPhoto: Photo: Photo: Photo: Der er hyggeligt på dette vandrehjem. Vi fik lyst til at blive der, bare hænge ud og overnatte. De har 20-25 senge fordelt på 6 værelserPhoto: Photo: Photo: William er frisk som altid, så selvom kameralinsen vist er fyldt med hans fedtfingre, så skal der spilles boldPhoto: Photo: Og mere bold med fedtfingre - inden vi kører videre...