39 Photos - Jun 20, 2013
Photo: Fra Humletorkan, Näsum til Wanås Konst, Knislinge, 30 km: http://goo.gl/maps/rV0pM

Hjem til København herfra er der 160 km, 2 timers kørsel over broen: http://goo.gl/maps/qPSfl

Men først skal vi spendere 3-4 timer på Wanås Konst, der strækker sig ud over et stort område og består af en skulpturpark med over 50 kunstværker, en kunsthal, kunstinstallationer i gamle bygninger, en middelalderlig borg m.v.Photo: Photo: Photo: Photo: Photo: Photo: Photo: Lig ned og lyt og kig, læs og sans historien. Projekt ud fra bogen 'Kor kan drömma', af sangeren/rapper Jason Diakité og billedkunstner Maria BajtPhoto: Værsgo´ at træde ind! En spisestue midt i skoven. William synes, det er sjovt og indbydende i al frihed at klatre rundt på møbler og inventar.

'Dining Room', værk af Melissa Martin, amerikansk kunstner. Spisestue uden vægge og loft - gulvet udgøres af skoven og der vokser træer gennem møblerne. Da Dining Room var færdigt som værk, serverede Martin to betydningsfulde slags middage ved bordet - Thanksgiving-middagen fra sit eget hjemland og den svenske julemiddag. Et gennemgående tema i Martins værker er relationen mellem den menneskelige krop og sociale ritualer som at spise sammen.Photo: Photo: Photo: 'Grå mussla/Grey Clam', værk af Jene Highstein. Stort beton-projekt. Leger med ideen om hvilke elementer der tilladt i en smuk park. Nogle beskuere bliver intimiderede, andre tiltrukket, børn elsker som regel at bestige den og løbe rundtPhoto: Photo: Photo: 'Primary Structure', Værk af Jacob Dahlgren, svensk kunstnerPhoto: Photo: Photo: Photo: Photo: Photo: Photo: Photo: Kunstværk ude i søen, af danskeren Jeppe Hein. Det er svært at se, men der snurrer et spejl rundt inde i buret - hvor vi sad på små træstubbe og kiggede os selv i spejlet, når det kom i vores retningPhoto: Yoko Onos værk 'Skyladders'. Masser af stiger i forskellige størrelser, sammen med instruktionen: 'Se om himlen er tættere på fra stigen'. På flere af stigerne er påsat et stykke pap med et ord fra sætningen. Egentlig var værket ment som en del af en performance dedikeret til John Lennon (Sky Event), men den blev aldrig virkeliggjort. Nu udstiller Yoko Ono kun stigernePhoto: 'Se'Photo: Photo: 'Love in the afternoon', værk af Hanne Tierney. 11 gynger hænger i lange reb fra det samme træ og i forskellige niveauer. Den laveste gynge hænger kun nogle få centimeter fra jorden - den højeste gynge dingler flere meter oppe i luften og kan kun nåes via de andre gynger.

Værket refererer til rokokotraditionen i 1700-tallet, hvor en idyllisk, bekymringsløs tilværelse og romantiske motiver blev favoritiseret - som fx. at gynge med en smuk kjole og hat.

Her kalder Tierney sine gynger for teater uden skuespillere. Først når de besøgene sætter sig i gyngen aktiverer de værket. William var vild med ideen om at gynge sig til de andre gynger - det lykkedes dog ikke, selvom vi kæmpede bravt :-)Photo: Photo: I baggrunden en stor rød bold i træet. Det er værket 'Double Dribble' af den svenske kunstner Anne Thulin. I alt er tre store bolde placeret i forskellige træer - og når du kigger op og får øje på værket, bliver trækronernes grønne, passive verden pludselig meget synlig og levende. Der er noget meget åbenlyst legesygt over de røde bolde - som passer godt til det typiske ved parker, hvor børn cykler, klatrer, løber og spiller bold.Photo: Photo: Yoko Ono har lavet dette interaktive værk som består af 14 æbletræer, papirlapper med ønsker: 'Wish Trees for Wanås' - 'Write your wish on a piece of paper and hang it on a wish tree'.

I sit virke vender Yoko Ono altid tilbage til handlingen 'at ønske', og hun beskriver alle sine værker som 'ønsker'.

Alle ønsker, der bliver hængt på æbletræerne i Wanås, bliver på et tidspunkt sendt til 'Imagine Peace Tower' i Island, hvor de bliver samlet sammen med ønsker fra andre dele af hele verden. Allerede nu er over 1 million ønsker samlet i IslandPhoto: Jeg smugkiggede på de mange ønsker i træerne. De fleste handlede om kærlighed, fred, accept og andet i den dur, ligesom mit eget gjorde - men der var også ønsker a'la: 'jeg ønsker mig, at Pokemon kunne blive levende i den virkelige verden'.

William skrev også et ønske og hænger det her på træet. Spørg ham selv, hvad han skrev! :-)Photo: Photo: Indgang gennem lang, mørk tunnel til værket 'Svindel'Photo: 'Svindel/Vertigo', værk af Charlotte Gyllenhammar, svensk kunstner. Alting er omvendt - loftslamper i gulvet - stole og borde m. lamper i loftPhoto: Photo: Labyrint af piletræer - sjov at lege fangeleg iPhoto: Photo: