Photo: Located at the end of the quiet beach of Merville Bay in the north of the island just outside the village of Grand Baie, the site is endowed with filtered views of the tropical lagoon beyond the lush vegetation. More in AD: http://archdai.ly/LfI1yc
Photo: The Client wanted to make alterations and additions to an existing old stone stables and demolish the existing concrete house adjacent to form two separate occupancies, one to live and the other as a rental property. More in AD: http://archdai.ly/LfI1yc
Photo: The concept for the project took on the volumes from the existing typography of the detached villas in the vicinity and extrapolated these forms as shells. More in AD: http://archdai.ly/LfI1yc
Photo: A strong dialogue between the residences is generated through the use of similar façade panel materials; the “recycled” house in the form of recuperated demolition timbers of various sizes from previous buildings and the “new” from reconstituted timbers in a more uniform sustainable way. More in AD: http://archdai.ly/LfI1yc
Photo: The open plan layouts and the external “skin” of this cladding to the structures meant the buildings perform well in the hot climate while the large openings allow for good cross-ventilation in the main spaces. More in AD: http://archdai.ly/LfI1yc
Loading...
ArchDaily
Public
Located at the end of the quiet beach of Merville Bay in the north of the island just outside the village of Grand Baie, the site is endowed with filtered views of the tropical lagoon beyond the lush vegetation. More in AD: http://archdai.ly/LfI1yc
6 plus ones
4 comments