Post has attachment
Chosen as the Best Belgian Production for "summerhit of Radio 2" in 1985. "Jet Fly me to Japan by Yvan Guilini " now available for download

Post has attachment
Long Time ago met groot orkest

Post has attachment

Post has attachment
Teaser videoclip Sunny Groove by Yvan Guilini

Post has attachment

Post has attachment
Here is the song where we all are waiting for : SONG SUNNY GROOVE by YVAN GUILINI.
Special for the fans 1 week before the release, now available on ITunes

Post has attachment
Teaser van de te verwachte nieuwe song met bijhorende videoclip

Post has attachment
Biografie Yvan Guilini

Ontstaan
Werd geboren te Brugge op 30 mei 1946.Reeds op driejarige leeftijd speelde hij piano. Op de schoot van zijn pa, Desiré, leerde hij een eigen stijl en eigen vaardigheid. Door de jaren heen creëerde Yvan Guilini een eigen, typische Yvan Guilini sound. Muziek werd een passie.

Zijn eerste optreden
Zijn eerste echte publieke optreden realiseerde Yvan op zijn dertiende, waarna verschillende aanbiedingen volgden met gevestigde namen uit de muziekwereld.

Zijn eerste orgel “ de Hammond”
Op zijn achttiende kreeg hij zijn eerste “Hammond orgel” (EEN B3). Hierop leerde hij een techniek beheersen die weinig anderen onder controle kregen. Hij werd “The King” van de Hammond en de basspedaals. Nooit zag je iemand die sneller zijn voeten kon bewegen op basspedaals als Yvan Guilini. Hij improviseerde en ontwikkelde een eigen stijl, een mix van klassiek en jazz , wat de persoonlijke touch gaf aan zijn muziek.

De wereldveroveraar
In 1969 trok Yvan Guilini op wereldtournee. Hij trad op in niet minder dan 28 landen. Hij was on tour met de “Dutch Broadcasting Company” waarmee hij uiteindelijk 2 LP’s opnam met populaire jazzmuziek. Eenmaal terug in België ontving hij 2 prijzen voor zijn stijl en muziek.Wintermemories “de wereldhit”
1976 werd het jaar van de commerciële doorbraak. Zijn eerste “wereldhit” was in 3 minuten geboren. In België alleen al gingen meer dan 100.000 exemplaren over de toonbank. “Wintermemories” was het begin van een reeks grote hits. Later volgden Romantica, Prelude de la mer, L’inconnu, Long time ago,…. .1977 Jazz Bilzen
Zijn verschijning op Jazz Bilzen gaf hem een wekelijks radio programma op de nationale zender, waar Yvan de muziek van de dag speelde op zijn eigen manier.

Eigen radio programma op BRT radio 2
Yvan had gedurende 8 jaar zijn eigen radio programma op radio 2 (toen nog BRT) op zaterdag ochtend net voor de BRT top 30 speelde hij eigen songs en ook grote hits van collega’s.

Memories
Het begon met de Hammond orgel, maar het groeide uit tot opnames met symfonische orkesten tot 70 muzikanten. Het streven naar perfectie reflecteert zich in de hoogstaande kwaliteit van producties die Yvan Guilini naar voor brengt. De meester op de ROLAND keyboard brengt gevoelsmuziek, recht uit het hart. Muziek om bij weg te dromen.

De toekomst
Na een periode van stilte en bezinning is Yvan terug bezig met muziek maken. In samenwerking met zijn dochter, Carolina Guilini, die als platenfirma (GAME records) en manager haar sporen reeds verdiende met de hit formaties als Def Dames Dope, BB Jerome en the Bang Gang, Timeshift, Paul Matthew, … , begint Yvan Guilini aan een nieuw hoofdstuk. Zijn dochter ziet eindelijk een stukje van haar dromen uitkomen door de muziek van haar vader te mogen promoten. Momenteel zijn er 3 albums met de grote successen te verkrijgen via I-tunes.
Photo

Post has attachment
Fotoke tijdens de videoclip opname
Photo

Post has attachment
De dag van de videoclip opname
Photo
Wait while more posts are being loaded