Post is pinned.Post has attachment
GEG Meetup hos Google

Kære GEG-medlemmer.

Håber alle er kommet godt igang med det nye år. Sæt allerede nu kryds i kalenderen den 25. april 2019, hvor vi skal være hos Google i København. Udkast til dagsorden følger senere, men skriv jer på deltagerlisten.

Bedste hilsner
Jesper (Google/vært), Michael (co-leader) og Mette (co-leader)

Post has attachment
"Locked Mode" i Google Forms skulle virke fra idag - hvis man er tilmeldt testperioden.
https://drive.google.com/file/d/1M64Q7_JnXoTx-2XYxUK6vvokdUBGtKdQ/view

GoogleEdu lockedmode.gif
GoogleEdu lockedmode.gif
drive.google.com

Administrerede bogmærker
Jeg har lige nu et par bogmærker, som ikke vil slå igennem... Det er sikkert en indstilling et eller andet sted, som er blevet pillet ved, men hvor? Har nogen mon et bud, som kan pege i den rigtige retning? Jeg synes ikke vi har pillet ved noget, men man ved jo aldrig...

Jeg har et Site til vore dansklærere i overbygningen. På sitet har jeg samlet materiale til en lang række områder vi arbejder med og bl.a linket til et andet Google Site om genrer.
En kollega, der også har adm adgang har været inde og lave nogle ændringer, hvorefter sitet omkring genrer er forsvundet i cyberspace.
Er der nogle bud på hvordan jeg kan finde sitet igen?. Jeg kan ikke se nogen "versionshistorik" :(

Post has shared content
Google tegning.
Lille men en god nyhed, der kan skabe mere fokus på anvendelse af Google tegning.
You can now embed Google Drawings from Google Drive into a Google Doc. Previously, when inserting a Google Drawing, you did it within the document. Now you can create separate Google Drawings and save them in Google Drive. When you click insert while working on a Google Doc, you have the option to make and add a drawing or select a drawing from Google Drive. If you select to add a drawing from Google Drive, you can update it easily. This feature came out on G Suite last week. Now everyone can do it. Thank you, Google. It's a great feature to add.

Hej allesammen,

Dette spørgsmål handler om chromebooks.

Ved I, om der findes et program som gør det muligt at bruges ens pen til at tegne/overstrege i en pdf-fil? (tænker på samme måde, som man kan sidde og tage noter på et udprintet ark.

+Morten Ulstrup Skovvang kender du nogen som kan svare.

På forhånd tak!

Det har været debatteret før, men jeg kan ikke helt finde ud af, hvad svaret er...:
Vi har terminsprøver i uge 6. Hvordan får jeg nemmest filerne til skriftlig fremstilling ud til eleverne, der har forskellige enheder med - heriblandt selvfølgelig chromebooks. Man kan ikke åbne index.html som en webpage i drev. Man kan selvfølgelig downloade til harddisken og vælge at se filen på den rigtige måde, men jeg er slet ikke tryg ved, at alle elever skal kunne finde ud af det. Hvad plejer I at gøre? Skal de hostes på et helt andet sted, eller er der et cowboytrick?`Jeg gad rigtig godt, at det bare kunne gøres via classroom, men det kan det vel ikke....eller?

På forhånd tak fra en lidt presset lærer ;)

Hej med jer.
Vi er begyndt at bruge google classroom. Så nu melder der sig nogle spørgsmål.
1) Når en opgave er løst af eleverne, skal opgaven så stadig være synlig eller kan man arkivere gamle opgaver på en måde?

2) Er det bedst at oprette en fagklasse (fx Dansk) og bruge den hele året eller er det bedre at oprette emnehold (fx Astrid Lindgren) og så fjerne holdet når vi er færdig med emnet.

3) Er er nogle steder hvor man kan blive klogere på brugen og ikke mindst arkivering af opgaver.

Jeg håber I forstår problemstillingen.

Venlig hilsen
Per Rubæk

Post has attachment
Endelig. Normalt når man på en PC går ind i Chrome og trykker på indstillinger og saved passwords så vil den prompte for login details.

Sådan er det ikke på Chromebooks. Dvs. Hvis I logger ind på en Chromebook og forlader den så kan en anden gå ind i settings og se alle jeres gemte passwords. Det bliver nu ændret.

Post has attachment
Wait while more posts are being loaded