Kenapa ramai orang susah nak berubah menjadi ke arah yang lebih baik? Apa cabarannya orang begini?

Yang pertama, cabaran nak ubah hidup adalah EGO. Kita rasa apa yang kita ada ni macam banyaklah sangat dan kita rasa macam tak perlu lagi dah. Okay, EGO. Kat mana masalah EGO? Kat MENTAL kita EGO, faham ke tak faham ni. Kita nak tapi kita tak nak belajar, kita nak tapi kita tak nak berubah. You faham? Keinginan kita ni tak cukup kuat yang boleh menundukkan EGO kita. Kita tak bersedia nak belajar. Sebagai contoh, umur saya ni muda, kemudian orang lain rasa, buat apa belajar dengan dia, dia ni muda, masalahnya bukan muda atau tua, siapa ada result kita belajar dengan dia, siapa ada result kita menuntut dengan dia, simple as that. Pertama EGO.

Yang kedua, ramai orang SKEPTIKAL. Bukan spektikal. Skeptik, skeptikal, ragu-ragu. Tengok sesuatu benda penuh dengan negatif, prasangka buruk dulu, you faham? macam setengah orang tengok saya, macam dalam seminar, apalah mamat tu, yo o o je..mana kau tahu, kau pun tak pernah datang, dan tulis, apa dia buat ni, ne ne ne..kau pun tak pernah datang, kau tak tahu pun apa yang berlaku, betul tak? Diorang skeptikal, ramai orang tengok suatu benda tu negatif, dan ramai orang suka sebarkan negatif, benda yang dia tak tahu, you know macam contoh, dapat whatsapp tengok video, ow dia ni sesat, oh share dengan orang, ooo dia ni sesat..kau pun tak tahu apa-apa..dan kau berhutang, pahala kau akan diserahkan di mahsyar esok pada orang yang kau sebarkan fitnah tersebut. Tak cukup pahala engkau, dosa orang tu kau akan ambil dan tanggung. Ni apa yang orang tak faham, dan semua tu akan menghalang getaran rezeki kita, semua benda tu akan menghalang rezeki masuk ke dalam hidup kita bila dalam jiwa kita ni penuh dengan kekotoran. Tak faham sekarang, takpa, satu hari nanti InshaAllah anda faham.

Yang ketiga, kenapa orang tak boleh ubah hidup dia, TAKUT. TAKUT gagal, TAKUT rugi, TAKUT malu, TAKUT apa orang cakap, macam setengah orang datang kelas ni hari ni pagi ni, takut cerita dengan orang, nanti apa orang cakap, datang seminar, malu…so diam-diam, cover, tak nak cerita dengan orang, you know, ada…ada orang macam tu, macam “amende, skemanya kau pergi kursus!!! hari ahad, baik kau duduk rumah terkangkang bergolek, daripada kau dengar mamat gemok tu bercakap, buat apa!!!” Sekarang dia boleh cakap apa dia cakap, bagi dia masa InshaAllah 6 bulan ke setahun akan datang, bila waktu tu, you bebas masa, bebas kewangan, you boleh buat apa yang you nak buat, masa tu tengok sapa yang bercakap..biar result yang bercakap. Kita tak perlu cakap apa-apa, kita hanya perlu perbaiki hidup kita,

أَعْمَالُنَاوأَعْمَالُكُمْ

Amal kau amal kau, amal aku amal aku.

Siapa faham, angkat tangan, say “I”.


- Dr Azizan Osman

Post has attachment
Jom kita guna tone excel...

PM/Whatsapp saya @ 01133318616 (Rafiq)

Betul x pe saya kata.....

KOMISEN ANDA 1 ANGKA = ORG KETAWAKAN
KOMISEN ANDA 2 ANGKA = ORG JELING-JELING JE
KOMISEN ANDA 3 ANGKA = ORG KATA SIKIT
KOMISEN ANDA 4 ANGKA = ORG KATA SAMA JA GAJI DIA
KOMISEN ANDA 5 ANGKA = ORG KATA KITA DA LAMA BUAT

PEDULIKANLAH APA YG ORG NAK KATA YG PENTING ANDA BUAT ANDA DAPAT.
ANDA DAPAT MEREKA HANYA MAMPU LIHAT....

NASIHAT BUAT SAHABAT-SAHABAT TONEEXCEL

Selaju putaran roda BUGATTI, selaju itu Tone Excel bergerak, selaju itu jugalah income ku... tq Allah kerana memperkenankan doaku. Aamiin.

Yakin dulu sebelum dapat..

PERANGAI ORANG KITA...

Anda kena TELAN dulu semua sebelum gapai sesuatu KEJAYAAN

JOM BERSAMA TONEEXCEL

Ketepikan Suara² Negatif dan Teruskan Usaha sehingga ke Puncak Kejayaan !!!

OPTION 1:-
1. Call
2. SMS
3. Internet
4. Kumpul point

OPTION 2:-
1. Call
2. SMS
3. Internet
4. Personal Accident Insuran RM100 ribu PERCUMA
5. Topup collect POINTS (tiada expiry date) boleh redeem tiket AirAsia, handphone, jam, tiket concert PERCUMA
6. Tempah bilik Tune Hotel pd harga corporate rate (diskaun hingga 30%)
7. kawan join kita dapat duit
8. Kawan yang join tu top up kita dapat duit (top up di kedai/online banking)
9. Insentif pakej UMRAH dan percutian untuk yang layak, PERCUMA
10. Cabutan bertuah

Jadi, yang mana satu pilihan anda?

Jawab di...

PM/Whatsapp 01133318616

Ciri-ciri kebanyakan orang MELAYU dalam bidang bisnes ONLINE.

1) Fikir dulu.
2) Bila dah bertindak, daftar - SENYAP sementara (bertapa, cari ilmu kot?)
3) Bulan kedua atau tiga baru bertindak (Macam Aku la. Tapi aku cari ilmu dalam waktu tu. Hehe)
4) Galak dan Aktif awal-awal, kemudian langsung tidak atau terus hilang!
5) Nak hasil cepat. Memang TAMAK ORANG BEGINI. Nak tumbuh gigi pun tunggu beberapa bulan.
6) Bila tak BERJAYA, salahkan leader tak bantu. Pulak... Dah diri malas nak promote, apa salah kita?
7) Tak hormat biz yang dibuat. Cth : pakai line TE bukan sebagai line utama. Mcmana nak success?
8.) Cepat fedup!

Banyak lagi. Anda boleh tambah. Nak atau Tak Nak je. Nak berjaya kena sabar!


Pantang larang kalau nak berjaya dalam bisnes WoW Tone Excel :

1. Tak boleh mengeluh.
2. Tak boleh 'complaint'.
3. Tak payah pilih no telefon cantik bila register terima saja no yang DEC bagi.
4. Kalau nombor cantik tapi tak boleh buat duit hanya merugikan saja. MEMBAZIR.
5. Bila port in [pengekalan no lama] tapi tak berjaya jangan marah-marah, bisnes masih boleh jalan.
6. Mesti rajin promote kalau selalu online facebook.
7. Mesti selalu cerita pasal Tone Excel pada famili, kawan-kawan, saudara mara kalau buat secara offline.
8. Tak boleh Pemalas
9. Harus sabar. Sabar separuh daripada iman. Sabar dan solat adalah punca kejayaan orang Islam.

Jika anda ada ciri-ciri ini,
Tahniah.. Anda akan Berjaya

Hubungi :
Mohamad Rafiq Bin Latif
JC Tone Excel
HP : 01133318616

Post has attachment
Promosi Topup dan hadiah percuma.

Bermula 9.4.2016 sehingga 30.6.2016

Topup RM10 dapat PERCUMA 300Mb
Topup RM20 dapat PERCUMA 600Mb
Topup RM30 dapat PERCUMA 1.5G data
Topup RM50 dapat PERCUMA 1.5G data + RM10 air-time
Topup RM100 (Pinless) dapat PERCUMA 4G

Harap Maklum!

Tone Excel Terbaik 👍
Photo

Post has attachment
Pesan mentor bisnes..

1. Mulakan bisnes yang berkaitan produk keperluan harian.

2. Mulakan bisnes dengan modal paling minima.

3. Kenal pasti siapa target pelanggan.

4. Jangan buka kedai untuk bisnes yang baru dimulakan.

.

Jadi kenapa kita perlu buat Bisnes Tone Excel..?

1. Kerana top up adalah produk keperluan harian.

2. Modal permulaan hanya serendah RM100 untuk dapatkan ID dealer.

3. Target pelanggan kita adalah semua orang yang guna handphone.

4. Tak perlu buka kedai top up. Orang lain boleh top up di mana2 sahaja. Sambil minum kat kedai mamak pun boleh buat bisnes.

Mudah kan..? Hubungi saya untuk saya bantu anda mulakan bisnes ini @ 01133318616 (Whatsapp Prefer)

http://hasil100fb.com/396579
Photo

Post has shared content
Tips mudah menjanakan pendapatan bulanan di Tone Excel:

1) Topup setiap bulan sekurang-kurangnya RM30

2) Daftarkan sekurang-kurangnya 10 orang downline (Rakan Niaga) level 1 anda sesegera mungkin.

3) Pesan berulang-ulang tanpa jemu kepada 10 orang downline (Rakan Niaga) anda level 1 untuk buat (1), (2) dan (3).

Itu sahaja..insyaaAllah anda akan beroleh pendapatan sekurang-kurangnya RM 3,408.90  setiap bulan jika masing-masing top up RM 30 dan RM 8,041.80 setiap bulan jika masing-masing top up RM 60❗❗❗

Post has attachment
Assalammualaikum.

Saya perlukan masa anda 3 minit untuk baca coretan ini:

Ramai orang pernah dengar Tone Excel. Ramai orang pernah diajak untuk join Tone Excel. Ramai orang hari2 tengok post pasal Tone Excel di facebook. Tapi TIDAK RAMAI yang ingin AMBIL TAHU apa itu Tone Excel.

Sebelum anda buat apa2 keputusan tentang Tone Excel, anda perlu faham 2 perkara.

Pertama, apa yang anda dapat jika terus guna simkad biasa.

Kedua, apa yang anda dapat jika bertukar ke Simkad Tone Excel.

Baca pelahan2. Baca ayat demi ayat. Mungkin selepas anda membacanya, di sini bermulanya pintu rezeki anda. In Shaa Allah.

SELAMA BERTAHUN2 ANDA GUNA HANDPHONE, APA SEBENARNYA YANG ANDA DAPAT ?

Anda hanya boleh buat call, hantar sms dan langgan data internet. Itu sahaja. Anda tidak dapat balik duit yg anda topup tiap2 bulan. Duit anda habis begitu aja. Anda terus rugi dan terus rugi sebab anda akan terus guna hp sampai akhir hayat. Itu baru anda seorang. Belum lagi dicampur isteri, suami, anak2 dan sebagainya.

APA YANG ANDA DAPAT JIKA BERTUKAR KE SIMKAD TONE EXCEL ?

1. Anda akan dapat Bonus Fast Track. Setiap kali anda register orang lain (isteri, suami, anak, adik beradik, kawan2 dan sesiapa sahaja), anda akan dibayar RM20 setiap seorang yg anda register.

2. Anda akan dapat Bonus Topup. Setiap kali orang yg anda register tadi topup anda akan dapat bonus sehingga 26% setiap kali mereka topup. Mereka pula bukan topup dengan anda, mereka boleh topup dimana2 sahaja tempat yg biasa mereka topup.

3. Anda akan dapat Bonus Tahun Baru. Setiap kali anda konsisten register orang baru anda akan dibayar tambahan sehingga 20% daripada jumlah Bonus Topup yang anda perolehi.

4. Anda akan dapat Bonus Cash Back. Setiap bulan anda akan topup hp anda sendiri. Maksudnya anda akan dibayar balik sehingga 7% daripada jumlah yg anda topup setiap bulan.

5. Sebagai tanda penghargaan, semasa kali pertama anda mengaktifkan Simkad Tone Excel, anda akan dapat kredit RM30 PERCUMA dan internet 1GB juga PERCUMA.

6. Setiap kali anda topup RM30, anda akan dapat data internet 1GB PERCUMA.

7. Setiap kali anda topup RM50 pula, anda akan dapat RM70. Ini bermakna akan dapat tambahan RM20 PERCUMA masa berbual.

8. Anda dapat PA Insurans (Insurans Kemalangan) RM100,000 PERCUMA, jika berlaku kematian dan hilang upaya kekal disebabkan oleh kemalangan. Premium tidak perlu dibayar, cukup sekadar anda topup sebulan hanya RM50. Tiada masalah pun, sebab dah memang setiap bulan kita topup.

9. Anda akan dapat point setiap kali anda topup. Point tersebut tiada tarikh luput. Boleh ditukar dengan tiket kapal terbang Airasia, hp, tablet, tiket wayang dan sebagainya. Tak kisah berapa yg anda topup. Contoh jika anda topup RM50 anda akan dapat 120 point. Bayangkan berapa point yang akan terkumpul jika anda guna hp bertahun2 akan datang.

10. Anda berpeluang menunaikan Umrah PERCUMA. Apabila Bonus Topup anda mencapai RM1,300 sebulan (sekali sahaja pada mana2 bulan) anda layak menunaikan umrah PERCUMA.

11. Anda dapat harga diskaun istimewa sehingga 30% bila anda menginap di Tune Hotel seluruh negara.

12. Anda layak menyertai Cabutan Bertuah mingguan, bulanan dan tahunan. Pelbagai hadiah bakal menjadi milik anda seperti handphone, tablet, wang tunai, kereta dan macam2 lagi.

Sekarang cuba anda fikir2kan.
Anda TIDAK DAPAT apa2 jika anda terus berdegil utk terus guna simkad lama anda. Anda akan terus rugi dan terus rugi sebab anda akan tetap guna hp hingga akhir hayat. Anda akan MEWARISKAN KERUGIAN kepada isteri/suami dan anak2 anda.

Bertukarlah ke Simkad Tone Excel sekarang!!. Jangan risau, no hp anda boleh dikekalkan dan yang paling best macam2 manfaat akan anda perolehi.

Minat atau tidak bukan persoalannya. Sebab sama ada anda join atau tidak, minat atau tak minat, ANDA TETAP GUNA HANDPHONE DAN TETAP KELUAR DUIT SETIAP BULAN.
Anda tak perlu beralih bisnes. Anda tak perlu tukar kerjaya. Anda tak perlu tukar apa2. Bisnes apa pun yang anda buat sekarang anda teruskan sebab anda tetap guna hp. Anda hanya perlu TUKAR SIMKAD

Satu lagi. Anda mungkin tak minat. Tapi orang lain seperti adik beradik dan sahabat andai anda mungkin sedang "mencari2 peluang". Panjangkan peluang ini kepada mereka. Setidak2 anda dapat bantu mereka. In Shaa Allah.

Percayalah. Simkad Tone Excel ini bukan simkad biasa2. Simkad ini "boleh buat duit" yg banyak, setiap bulan, tanpa henti hanya duduk dirumah.

Saya sendiri telah bertukar ke Simkad Tone Excel ini sejak September 2013. Selama hampir 2 tahun 6 bulan sy menggunakan Simkad Tone Excel ini, kehidupan sy berubah. Terus terang, saya belum lagi jutawan dan belum lagi kaya tetapi Alhamdulillah income bulanan di Tone Excel melebihi gaji pertama saya. Yg paling mahal sy mampu beli ialah sy mampu beli MASA.

In Shaa Allah dengan sedikit usaha dan banyakkan berdoa, anda juga boleh bebas KEWANGAN dan bebas MASA suatu hari nanti.

Saya menyeru kepada anda semua khususnya yg mengenali saya. Buat lah keputusan bijak untuk diri sendiri. Bertukarlah ke Simkad Tone Excel SEKARANG !!. Tak usah ragu2, tak usah banyak fikir, tak usah buat kajian. Hubungi saya sekarang juga. Saya akan kongsikan dengan anda semua apa sebenarnya KEAJAIBAN Simkad Tone Excel ini.

Jika anda masih BELUM bertukar ke Simkad TONE EXCEL atau anda mungkin dah pernah join tetapi keahlian anda dah Expired, anytime...call saya. Saya ada masa utk anda semua.

Ikhlas daripada:

Mohamad Rafiq bin Latif
01133318616
Photo
Wait while more posts are being loaded