Post has attachment
Niet maken dat donatie aan een goed doel? Kijk uit voor fraude | the avanti group

Als u een $2 donatie aan een bekende liefdadigheid zag op uw creditcard, maar niet onthouden waardoor het geschenk, wat zou je doen? De heffing als fraude aan uw creditcardmaatschappij wedstrijd? Of dat misschien uw echtgenoot was dat gul en laat hem gaan nemen?

Fraudeurs rekenen op de laatste. Kleine transacties, of "microcharges," zoals deze zijn eigenlijk test die aangeven dat er nog grotere fraude komen, zegt John Breyault, vice president van de National Consumers League en hoofd van haar inspanningen voor de bestrijding van fraude, met inbegrip van Fraud.org. In veel gevallen de liefdadigheid op uw factuur is echt en het tijdelijk een kleine donatie van u ontvangen, maar dat is slechts het topje van de ijsberg.

In werkelijkheid, dieven hebben gestolen uw credit cardnummer en controleren om te zien of het geldig is. Als u de kosten $2 via toestaan of ontgaan op uw verklaring, weten fraudeurs dat zij heb de jackpot. Voordat je het weet, zegt Breyault, zult u waarschijnlijk zien dure verrassingen, zoals elektronica of juwelen ten laste van uw creditcard. De dieven zal regelen voor de levering van deze items naar een adres van hun keuze en snel verkopen de frauduleus verkregen goederen op de zwarte markt.

Als met een verdachte lading, moet u wedstrijd het meteen met uw creditcardmaatschappij. Zodra u een verklaring dat u niet het maken van de donatie, uw creditcardmaatschappij zal restitutie van uw geld en u van de haak zult invult, zegt Breyault. In sommige gevallen, kan de bank ook geven u een nieuwe creditcard. Dit kan is een belangrijke waarborg, maar een beetje een gedoe. Als u de beschadigde kaart zoals uw sportschool lidmaatschap of uw kabel factuur automatisch maandelijks betalen, moet u contact opnemen met de bedrijven en geven ze uw nieuwe card nummer.

Weerloos wereldverbeteraars
Waarom de fraudeurs liefdadigheidsinstellingen in hun credit kaart-schemes betrekken?

Voor een ding, "Oplichters zien minder charge-backs--mensen betwisten de kosten voor hun credit card bedrijf--wanneer een non-profitorganisatie de ontvanger is", legt Breyault uit. "De meeste kaarthouders nemen iemand in hun huishouden, of bedrijf moet hebben gemaakt van de donatie."

Ten tweede, online donaties zijn snel, ze kunnen worden geautomatiseerd op proef honderden van gestolen credit card nummers in minuten, en ze niet hoeven een fysieke credit card--gewoon een gestolen card nummer.

Maar misschien op de grotere reden: "Liefdadigheidsinstellingen vormen vaak een gemakkelijke prooi, helaas," zegt Avivah Litan, een veiligheids- en fraude analist van Gartner, een internationaal technologiebedrijf onderzoek en raadgevend bedrijf. "Non-profitorganisaties verwacht niet mensen om online donaties met gestolen creditcards, dus ze vaak geen geavanceerde fraude preventie programma's hebben." Als ze dat deed, zou waarschijnlijk de liefdadigheid online betaling verwerkingssystemen markeren bepaalde transacties als verdacht en weigeren, zegt Litan.

Oude zwendel, verse twist
Frauduleuze creditcardbetalingen aan echte liefdadigheidsinstellingen zijn gewoon een nieuwe variatie op een al lang bestaande kleine gratis credit-card scam. In de meer traditionele gevallen, de kleine 'test' kosten die op uw kaart verschijnen zijn meestal te betalen aan een onbekende bedrijfsnaam en dat geld kan eigenlijk eindigen in de bankrekeningen van fraudeurs. "De dieven rekenen een dollar of twee aan duizenden gestolen credit card nummers op een moment, en die eindigt als een heleboel geld die ze hebben genomen aan het eind van de dag," zegt Breyault.

Wanneer liefdadigheidsinstellingen zijn betrokken, is de zwendel iets anders. Non-profitorganisaties legitieme daadwerkelijk ontvangen de donaties--tijdelijk. Uiteindelijk, hoewel, moeten ze het geld terug. "Dat is ongelooflijk teleurstellend. Een goed doel kan denk dat ze net een ongevraagde 1.000 dollar donatie, en een week later, ze hebben te geven het terug omdat het is nep,"zegt Litan.

Bijvoorbeeld, in mei 2013 kondigde de Ierse Jack & Jill kinderen Stichting dat het was meer dan 130.000 euro in frauduleuze creditcard donaties teruggekeerd. De Stichting heeft de bijdragen ontvangen over een periode van zes weken, in hoeveelheden variërend van 2 cent naar 3.000 euro--alle frauduleus geladen aan particuliere credit cards.

Fraude kosten
Dit soort grootschalige fraude kan tijdelijk een liefdadigheid reputatie, litteken aangezien consumenten zorgen kunnen dat de non-profit donatie accepteren website niet veilig is. Credit card fraude kan ook liefdadigheidsinstellingen tijd en geld kosten. Wanneer een frauduleuze betaling naar het goede doel van consumentengeschillen (of de liefdadigheid creditcardprocessor de fraude detecteert), moeten het geld donaties worden terugbetaald. Dat proces kan tijdrovend zijn voor de organisatie stafleden. Bovendien, credit card processors en banken meestal kosten $15 tot $25 voor "charge-backs", of klant restituties, volgens Breyault.

Greg Hammermaster is president van Sage Betaaloplossingen, een McLean, Virginia, credit card processing bedrijf dat met vele grote non-profitorganisaties werkt. Hammermaster zegt dat de meeste betaling-verwerkende bedrijven afzien charge-back kosten als een goed doel het slachtoffer van fraude is.

Bovendien zegt Hammermaster betalingsprocessors kunnen doen veel om te helpen hun non-profitorganisatie klanten toekomstige fraude te voorkomen. Bijvoorbeeld, moeten creditcard processoren met solide ervaring in e-commerce kunnen verdachte online transacties, zoals meerdere donaties vanuit een enkele computer Internet Protocol-adres, of donaties komen in ongewoon snel automatisch worden gedetecteerd. "Als een goed doel meestal 100 donaties per dag krijgt, dan plotseling 100 donaties in een minuut, dat is niet normaal ontvangt," zegt Hammermaster. "Deze activiteit moet onmiddellijk kick om een waarschuwing dat een deskundige van de fraude kijken naar de transacties en erachter te komen wat gaande is er."

Liefdadigheidsinstellingen die online donaties accepteren kunnen ook donatie minima instellen in hun fraude software. Bijvoorbeeld, als een goed doel zelden donaties onder $5 ontvangt, kunt het card processing bedrijf instellen zijn systeem automatisch markeren van alle binnenkomende giften minder dan dat bedrag.

Als een online handelaar zegt Hammermaster elke liefdadigheid moet controleren of transacties door te eisen dat donoren om de drie of vier cijfers kaart verificatiecode op de achterkant van de meeste creditcards, evenals hun mailing adressen. Deze codes kunnen helpen ervoor zorgen dat de creditcard wordt gebruikt overeenkomt met het gegeven adres en, in het geval van de drie-cijferige code is fysiek in bezit van de kaarthouder. Oplichters zelden krijgen kaarthouders adressen of verificatie codes, zegt Hammermaster.

Bescherming van jezelf-- en anderen
U kunt helpen voorkomen dat liefdadigheidsinstellingen-- en jezelf--slachtoffer wordt, ook. Naast eventuele ongebruikelijke kosten op uw creditcardafschrift betwisting, suggereert Breyault doen alles wat die je kunt om te houden van uw credit cardnummer uit de buurt van fraudeurs.

• Beveiligde websites gebruiken om online aankopen te doen. Moet u een adres dat begint met 'https' of een zegel die aangeeft dat de site maakt gebruik van secure socket lagen (SSL).
• Wees voorzichtig met het opslaan van uw credit cardnummer online voor toekomstige aankopen. Breyault zal niet gaan zover suggereren zodat u nooit uw kaartnummer worden opgeslagen door een online winkel, maar zegt dat moet u beslissen op basis van per geval die handelaren die u met deze informatie vertrouwt.
• Vermijd om online aankopen te doen over gratis Wi-Fi-netwerken. Omdat deze netwerken niet zijn meestal wachtwoord-beschermde, zijn ze minder veilig. Uw credit cardnummer kan eenvoudig worden onderschept door een cyberthief.
• Houd uw eigen computersoftware huidige en malware gratis. Up-to-date operationele en veiligheid systemen zijn een goede manier om uw computer vrij van hackers die uw financiële gegevens stelen kunnen te houden.

More here:
http://www.sba.gov/community/discussion-boards/avanti-group 
http://the-avanti-group-news.wikia.com/wiki/International_The_Avanti_Group_News_Blog 
Wait while more posts are being loaded