ODBRANA ZAVRŠNOG (DIPLOMSKOG) RADA I CIKLUSA STUDIJA

Kandidat Džinić Merima javno će braniti završni (diplomski) rad I ciklusa studija pod nazivom "Razvoj mobilne aplikacije za detekciju lica", mentora dr.sc. Damira Demirovića, vanr.prof.

u petak, 28. decembra 2018. godine u 12:00 sati,

u Multimedijalnoj sali G20 u prostorijama Gimnazije "Meša Selimović".

ODBRANA ZAVRŠNOG (DIPLOMSKOG) RADA I CIKLUSA STUDIJA

Kandidat Alihodžić Fatima javno će braniti završni (diplomski) rad I ciklusa studija pod nazivom "Implementacija pametne kuće korištenjem standarda IEC61499 i nxtONE razvojnog alata", mentora dr.sc. Amile Dubravić, docent

u četvrtak, 27. decembra 2018. godine u 14:00 sati,

u Multimedijalnoj sali G20 u prostorijama Gimnazije "Meša Selimović".

ODBRANA ZAVRŠNOG (DIPLOMSKOG) RADA I CIKLUSA STUDIJA

Kandidat Hasanović Zehrudina javno će braniti završni (diplomski) rad I ciklusa studija pod nazivom "Sonde i antene za testove elektromagnetske kompatibilnosti", mentora dr.sc. Vlade Madžarevića, red.prof.

u srijedu, 19. decembra 2018. godine u 15:00 sati,

u Multimedijalnoj sali G20 u prostorijama Gimnazije "Meša Selimović".

Post has attachment

Post has attachment
Prijem prijava za zimski semestar vršiće se u periodu od 10.12.2018. do 21.12.2018. Uz prijave je potrebno dostaviti i popunjen obrazac prijave ispita.

II ciklus studija - Raspored apsolventskih/imatrikulantskih ispitnih termina za mjesec decembar 2018. godine

https://goo.gl/MbbeoH

Post has attachment
II ciklus studija - raspored završnih ispita u akademskoj 2018/2019. godini

Raspored završnih ispita na II ciklusu studija studijskog programa "Elektrotehnika i računarstvo" u akademskoj 2018/2019 godini.

Post has attachment
Učešće studentica FET-a na trening školi u Pisi (Italija)

U okviru EU COST projekta “Multi-paradigm Modelling for Cyber-Physical Systems (MPM4CPS)”, prof. Lejla Banjanović-Mehmedović je organizovala učešće naših studenata u trening školi u Pisi, Italija. U periodu od 18.11. do 21.11.2018. studentice IV godine usmjerenja Automatika i robotika Azra Gurdić, Nejra Mahmutbegović i Emina Mahmutbegović su kroz učešće na teoretskim i praktičnim radionicama, stekle nova znanja u oblasti robotike. Vrativši se sa pozitivnim utiscima, istakle su izrazit značaj ovakvih internacionalnih iskustava za dalji napredak u budućoj inženjerskoj praksi. Studentice su također izrazile veliko zadovoljstvo činjenicom da znanje koje steknu tokom studija na Fakultetu elektrotehnike našim studentima omogućava da potpuno ravnopravno sa studentima drugih europskih fakulteta iz oblasti elektrotehnike učestvuju u ovakvim i sličnim treninzima i programima kratkoročne mobilnosti.
Photo

ODBRANA ZAVRŠNOG (DIPLOMSKOG) RADA I CIKLUSA STUDIJA

Kandidat Rešidović Dženita javno će braniti završni (diplomski) rad I ciklusa studija pod nazivom "Standardi aktivnih i pametnih elektrodistirbutivnih mreža", mentora dr.sc. Suada Halilčevića, red.prof.

u petak, 14. decembra 2018. godine u 10:30 sati,

u Multimedijalnoj sali G20 u prostorijama Gimnazije "Meša Selimović".

Post has attachment
FAKULTET ELEKTROTEHNIKE TUZLA NA BH SEDMICI INŽENJERSTVA

U periodu od 28.11. do 30.11.2018. godine u Tuzli je održana manifestacija pod nazivom “BH Engineering Week – BH Sedmica inženjerstva”. Pored Tuzle, manifestacija je održana i u Banja Luci i Sarajevu, u periodu od 21.11. do 02.12.2018. godine.
Ciljevi ove manifestacije su da se kroz predavanja uspješnih domaćih i svjetskih stručnjaka i privrednika dodatno razvije istraživački i poduzetnički duh kod studenata i mladih inženjera, te da privrednici međusobno razmijene ideje, znanja i iskustva.
Aktivno učešće u ovoj manifestaciji je uzeo je i Fakultet elektrotehnike u Tuzli, kroz učešće u Organizacionom odboru, te kroz prisustvo preko 50 nastavnika, saradnika i studenata.
BH Sedmica inženjerstva pokazala se kao mjesto umrežavanja privrede, stručne i akademske zajednice. Na ovom događaju predstavljeno je oko 50 najuspješnijih BiH kompanija iz oblasti inženjerstva, čiji su predstavnici sa prisutnima podijelili iskustva svojih poslovnih uspjeha. Poseban cilj ovog događaja bio je okupiti mlade ljude sa tehničkih fakulteta iz BiH ali i učenike završnih razreda srednjih tehničkih škola kako bi umrežili sve inženjere i povećali profesionalnost same struke, a sve u cilju vraćanja digniteta cjelokupnoj inženjerskoj struci u BiH.
Prisutnima se u ime Organizacionog odbora obratila i Dekanesa Fakulteta elektrotehnike u Tuzli, Prof. dr. Nerdina Mehinović, koja je istakla izuzetnu važnost organiziranja ovakvih događaja, koji osim stručnog doprinosa, nude i mogućnost za značajnije povezivanje stručnjaka iz privrednih kompanija sa obrazovnim i istraživačkim ustanovama iz BiH. Posebnu pažnju u svom obraćanju Dekanesa je posvetila nužnosti zajedničkog djelovanja privrednih kompanija i Univerziteta a sve u cilju podizanja konkurentnosti domaćih proizvoda, te stvaranja povoljnije poslovne klime za mlade ljude koji treba da budu nosioci daljeg razvoja BiH.
Photo
Wait while more posts are being loaded