Post is pinned.Post has attachment
Konkurs za upis studenata na I ciklus studija u ak. 2018/2019. god.

Obavještavaju se svi zainteresovani kandidati da je Univerzitet u Tuzli raspisao Konkurs za upis studenata u prvu godinu prvog ciklusa studija u akademskoj 2018/2019 godini. Osim na univerzitetskoj web stranici tekst Konkursa kao i popis dokumentacije kojom se dokazuje status branilaca i članovi njihovih porodica kandidati mogu pronaći i u prilogu ovog obavještenja.

Detalje o upisu na Fakultet elektrotehnike kao i online prijavu na konkurs za upis u prvu godinu studija na Fakultetu elektrotehnike zainteresovani kandidati mogu pronaći na zvaničnoj stranici fakulteta http://www.fet.ba

https://goo.gl/7HGUZk

Post has attachment
Konkurs za upis studenata na II ciklus studija u ak. 2018/2019. god.

Obavještavaju se svi zainteresovani kandidati da je Univerzitet u Tuzli raspisao Konkurs za upis studenata na drugi ciklus studija - master/magistarski studij u akademskoj 2018/2019 godini. Osim na univerzitetskoj web stranici tekst Konkursa kao i prijavu na konkurs kandidati mogu pronaći u prilogu ovog obavještenja.

Prijava na konkurs: https://goo.gl/dPGrAF

Post has attachment
Konkurs za upis studenata na III ciklus studija u ak. 2018/2019. god.

Obavještavaju se svi zainteresovani kandidati da je Univerzitet u Tuzli raspisao Konkurs za upis studenata na treći ciklus studija - doktorski studij u akademskoj 2018/2019 godini. Osim na univerzitetskoj stranici tekst Konkursa kao i prijavu na konkurs kandidati mogu pronaći u prilogu ovog obavještenja.

Prijava na konkurs: https://goo.gl/eNfocs

Promjena termina završnih ispita na dan 15.06.2018. god.

Obavještavaju se studenti da će zbog praznika Ramazanskog Bajrama svi ispiti zakazani za 15.06.2018. god. biti održani u istim terminima (satnici i prostorijama) u ponedjeljak 18.06.2018. god.

Stipendija za doktorskog kandidata na Univerzitetu u Ljubljani

Fakultet elektrotehnike u Ljubljani traži kandidate na poziciji doktorskog studija unutar programa "mladog istraživača". Cilj financiranja postdiplomskog istraživanja je omogućiti mladim istraživačima sudjelovanje u istraživačkom radu tokom njihovog postdiplomskog studija na temelju ugovora o radu na određeno vrijeme. Agencija financira njihove plaće, socijalne doprinose, kao i materijalne i nematerijalne troškove. Prosječni godišnji trošak financiranja jednog mladog istraživača iznosi cca. 30.000 EUR. Sredstva za osposobljavanje mladih istraživača dodjeljuju se na određeno vrijeme, maksimalno 4 godine za doktorski program.

Student će biti zaposlen na Elektrotehničkom fakultetu Sveučilišta u Ljubljani. Postat će član Laboratorije za autonomne mobilne sisteme gdje će biti istraživač bez pedagoškog rada. Doktorski student će raditi na području autonomnih mobilnih sistema. Glavni fokus bit će na planiranju puta, ali program se još uvijek može znatno modificirati u ovom trenutku. Također, tema omogućuje vrlo teorijski pristup s jedne strane, kao i vrlo praktično orijentirani rad s druge strane. Stvarni program rada će biti definisan nakon izbora kandidata kako bi se dobio najbolji rezultat doktorskog istraživanja.

Za dodatna pitanja i pojašnjenja zainteresovani kandidati se mogu javiti na email saso.blazic@fe.uni-lj.si.

Post has attachment
Poziv studentima FET-a za prijavu na mentorski program BH Futures Foundation

Pozivaju se zainteresovani studenti našeg fakulteta da se do 31.05.2018. god. prijave za mentorski program BH Futures Foundation. Mentorisanje je ključno za uspješnu karijeru i bitna komponenta u razvoju budućih lidera. Obrazovanje i profesionalno iskustvo naših istaknutih stručnjaka koji žive i rade u inostranstvu pružaju ogromnu vrijednost mladima Bosne i Hercegovine. Stotine takvih profesionalaca su spremni da obučavaju mlade ljude i žele prenijeti svoje znanje i životna iskustva. Pridružite se mentorskom programu koji povezuje talentovane studente u Bosni i Hercegovini sa našim uspješnim profesionalcima iz inostranstva. Prijave se zatvaraju 31. maja 2018. god.

Za više informacija studenti mogu posjetiti www.bhfuturesfoundation.org/mentoring te aplicirati na info@bhfuturesfoundation.org

Posljednji ispraćaj studenta FET-a Amara Ramića

Obavještavaju se nastavnici, saradnici, kolege i studenti da će se posljednji ispraćaj tragično nastradalog studenta našeg fakulteta Amara Ramića obaviti ispred Komemorativnog centra u Tuzli sutra (27.5.2018.) u 14 sati, a dženaza ce se obaviti na mezarju Šeher-Osmaci poslije Ikindije namaza u 16:45h.
Studenti Fakulteta elektrotehnike će na posljednji ispraćaj kolegi krenuti organizovano ispred Fakulteta elektrotehnike u 13 sati te se ovim putem pozivaju sve kolege da im se pridruže.

Ovjera ljetnog semestra II ciklusa studija obaviće se u periodu od 11.06.2018. do 15.06.2018. godine. Za ovjeru je potreban semestralni list i indeks u kojima će biti evidentirani predmeti iz ljetnog semestra.

Ovjera ljetnog semestra za II ciklus studija obaviće se u periodu od 11.06.2018. do 15.06.2018. godine. Za ovjeru je potreban semestralni list i indeks u kojima će biti evidentirani predmeti iz ljetnog semestra.

Ovjera ljetnog semestra za II ciklus studija obaviće se u periodu od 11.06.2018. do 15.06.2018. godine. Za ovjeru je potreban semestralni list i indeks u kojima će biti evidentirani predmeti iz ljetnog semestra.
Wait while more posts are being loaded