Post is pinned.
Obavještenje o obavezi prijave odslušanih obaveznih predmeta

Obavještavaju se svi studenti da su prilikom registracije predmeta za akademsku 2017/2018 godinu bili dužni prijaviti obavezne predmete koje su odslušali a nisu položili u prethodnoj godini.
Svi studenti koji to nisu učinili su dužni pismeno ili putem studentskog maila na domeni fet.ba prodekanu za nastavu dostaviti prijavu (registraciju) za te predmete i nazive prijavljenih (registrovanih) predmeta sa kojima će se izvršiti zamjena najkasnije do petka 06.10.2017. godine do 14:00 sati.
Opterećenje studenta u svakom slučaju ne smije prelaziti 30 ECTS kredita po semestru.

Post has attachment
Poziv studentima za prijavu poslovnih ideja na projekat "Sam svoj gazda"

Fondacija tuzlanske zajednice raspisala je javni poziv za mlade sa područja Grada Tuzla za učešće u projektu za mlade poduzetnike u sklopu UNDP projekta Reload. Glavni cilj projekta „Sam svoj gazda“ je da doprinese povećanju zapošljivosti među mladima na području Grada Tuzla te jačanju poduzetničkih kompetencija mladih te stvori uslove za njihovo samozapošljavanje.

FTZ planira da u okviru ovog projekta realizira obuku za 20 odabranih učesnika, a nakon aplikacija na javni poziv za mlade i odabira najkvalitetnijih poslovnih ideja, realizirati će se i besplatan trening u trajanju od 3 mjeseca. Nakon procjene dostavljenih biznis planova, planirano je da se uspostave 4 mala biznisa do kraja novembra 2018.godine, uz start-up podršku od 5.000 KM po biznisu.

Krajnji rok za prijavu je 02.02.2018. godine a više informacija o projektu, prijavama i uslovima učešća na projektu zainteresovani studenti mogu pronaći na http://www.fondacijatz.org
Photo

Kvalifikacijski doktorski ispit za studente III ciklusa studija

Obavještavaju se studenti III ciklusa studija upisani akademske 2016/2017 godine da će se Kvalifikacijski doktorski ispit održati u ponedjeljak 22.01.2018. godine u 16 sati na Fakultetu elektrotehnike.

ODBRANA ZAVRŠNOG (DIPLOMSKOG) RADA I CIKLUSA STUDIJA

Kandidat Redžić Nihad javno će braniti završni (diplomski) rad I ciklusa studija pod nazivom "Upotreba GCC kompajlerskog okruženja za "bare-metal" razvoj aplikacija za stm32 platformu", mentora dr.sc. Amera Hasanovića, red.prof.

u četvrtak, 18. januara 2018. godine u 10:00 sati,

u zgradi Stelekta pored Fakulteta elektrotehnike.

Post has attachment
Poziv studentima na učešće u programu Utrke automobila na alternativne izvore

Tursko vijeće za naučna i tehnološka istraživanja, u sklopu takmičenja koje se organizuje svake godine, okupiće mlade studente u periodu između 6. i 12. augusta 2018. godine na programu Utrke automobila na alternativne izvore pod nazivom "Efficiency Challenge Electric Vehicle".
Utrke podstiču studente da na gradskom principu proizvedu vozilo sa najproduktivnijom baterijom (Electromobile) ili sa hidrogenskom energijom (Hydromobile) te im pruža sredinu u kojoj mogu pokazati svoje inženjerske sposobnosti.
Za 14. godinu organizovanja utrke imaju novu kategoriju pod nazivom "Autonomna vozila", koja ima za cilj da podstaknu studente da rade na autonomnim vozilima. U sklopu navedenog ekipe prijavom na jednu od kategorija (vozila na baterijsku, hidrogensku ili autonomnu energiju) moći će dobiti podsticaj za pripremu.
Detaljne informacije o finansijskoj podršci svim učesnicima na utrkama i samoj prijavi mogu se dobiti na web stranici http://challenge.tubitak.gov.tr
Zadnji datum za prijavu je 10.01.2018. godine.
Photo

ODBRANA ZAVRŠNOG (DIPLOMSKOG) RADA I CIKLUSA STUDIJA

Kandidat Kovačević Demir javno će braniti završni (diplomski) rad I ciklusa studija pod nazivom "MEMS tehnologije u automobilskoj industriji", mentora dr.sc. Nerdine Mehiović vanr.prof.

u petak, 12. januara 2018. godine u 14:00 sati,

u Multimedijalnoj sali G20 u prostorijama Gimnazije "Meša Selimović".

ODBRANA ZAVRŠNOG (DIPLOMSKOG) RADA I CIKLUSA STUDIJA

Kandidat Kulanić Zijada javno će braniti završni (diplomski) rad I ciklusa studija pod nazivom "Povećanje energetske efikasnosti EMP", mentora dr.sc. Nerdine Mehiović vanr.prof.

u petak, 05. januara 2018. godine u 14:00 sati,

u Multimedijalnoj sali G20 u prostorijama Gimnazije "Meša Selimović".

Post has attachment
Objavljen m:tel konkurs za stipendiste osme generacije

Osmu godinu zaredom, kompanija m:tel objavljuje konkurs za studente koje će stipendirati do kraja prvog ciklusa studija. „Dodaj m: svojim uspjesima“, slogan je ovog konkursa kojim m:tel želi da najboljim studentima u BiH obezbijedi još bolje uslove za njihovo naučno i profesionalno usavršavanje tokom trajanja studija. I novi stipendisti će, kao i prethodni, mjesečno primati stipendiju u iznosu od 300 KM.

Konkurs o dodjeli stipendija osmoj generaciji objavljen je 26. decembra 2017. godine i ostaje otvoren do 25. januara naredne godine. Šansu da postanu stipendisti m:tel-a imaju studenti treće i četvrte godine, kao i apsolventi sa prosjekom 8 i iznad 8, a koji studiraju na elektrotehničkim fakultetima u Banjaluci i Istočnom Sarajevu, kao i studenti Fakulteta elektrotehnike u Tuzli.

Kako bi postali jedni od 15 novih stipendista, koliko će ih ove godine kompanija izabrati za stipendiranje, studenti navedenih fakulteta treba da su pored prosjeka ocjena i redovni studenti, državljani BiH, koji u dosadašnjem studiranju nisu obnovili nijednu godinu studija, te da nisu stariji od 26 godina.

Pored novčanog dijela stipendije, studenti će imati i priliku da borave na praksi u ovoj kompaniji u trajanju od mjesec dana, a o trošku kompanije. Upravo ovakav oblik interakcije između studenata i kompanije m:tel predstavlja jedinstven odnos koji m:tel želi da gradi sa ovim mladim, talentovanim ljudima, te da im putem prakse pruži iskustvo od neprocjenjivog značaja za njihov budući profesionalni život.

Uslove konkursa studenti mogu pogledati na https://goo.gl/fJwJuh a dodatne informacije pronaći na zvaničnoj web stranici m:tel-a www.mtel.ba.
Photo

Promjena termina završnog ispita iz predmeta Osnovi računarstva u januarsko-februarskom ispitnom roku

Obavještavaju se studenti da će završni ispit iz predmeta Osnovi računarstva koji je u prvom terminu januarsko-februarskog ispitnog roka planiran za srijedu 17.01.2018. godine biti održan u ponedjeljak 22.01.2018. godine od 11 sati.

ODBRANA ZAVRŠNOG (DIPLOMSKOG) RADA I CIKLUSA STUDIJA

Kandidat Deljić Semir javno će braniti završni (diplomski) rad I ciklusa studija pod nazivom "Razvoj web aplikacija upotrebom Angular frameworka", mentora dr.sc. Emira Meškovića, docent

u petak, 05. januara 2018. godine u 14:00 sati,

u zgradi Stelekta pored Fakulteta elektrotehnike.
Wait while more posts are being loaded