Hur gör man för att blockera vissa internetsidor för eleverna?

Vi har några elever som inte kan använda Youtube , de får upp meddelandet att det är blockerat och att de ska kontakta systemadmin, det är bara vissa elever som har detta bekymmer.

Post has attachment
Photo

Vi har en chromebook som vi tror har använts på sidor som man inte får. finns det något sätt för mig som admin att göra en genomsökning utan ha inlogg?

Post has attachment

Nå´n som har bra tips på märkning av chromebooks. Typ nå´n tejp som sitter kvar, och inte kan pillas bort.

Hej, är det någon som har listat ut hur man kan skriva tecknet ^ (circumflex) på ett svenskt chromebook tangenbord? Kör man Linux/Unix, vim, sed etc behöver man det för att markera först på raden. Jag får bara upp ² om trycker <shift>+^

Alla lärare i år 3-6! Vänligen hjälp lillebror med hans kandidatuppsats. Det kan vara så att ni redan har svarat på denna enkät via er skola och isf tack för er hjälp :) och annars så var snälla och gå in på länken. Se nedan.

Hej!


Jag och min kollega undersöker och skriver vår kandidatuppsats angående mellanstadielärarnas föreställningar kring molntjänster i undervisningen. Enkäten går att svara på oavsett om man använder molntjänster eller ej.Vi hoppas att så många som möjligt svarar på enkäten och därför är det viktigt att ni skickar vidare detta mejl till mellanstadielärarna på er skola. Om ni vill ha mer information så kan ni bara svara på detta mejl så återkommer vi väldigt snabbt.


Länk till enkäten (kopiera och klistra in i adressfältet) :

https://docs.google.com/forms/d/1QKWsOHtQfB8DXLj-H9YiW8ifZxPLct675RvQtigeqyI/viewform


Om länken ovan inte fungerar så testa denna avkortade länken:

http://goo.gl/forms/v1ulAVei9x


Mvh Arjanit & Filip

Post has attachment

Hej! När en användare loggar in på en Chromebook för första gången är offline-sync i Drive aktiverat per automatik eller måste man aktivera det själv?
Wait while more posts are being loaded