Post is pinned.
Din aceasta luna(Decembrie 2015), domnul +Ciprian Fusa  se va ocupa de actualizarea aplicatiei. Multumesc pentru intelegere si fidelitate. Va doresc Sarbatori Fericite si un An Nou cat mai bun.


Hristos A Inviat!Buna ziua,dumneavoastra sunteti "creatorul"/proprietarul aplicatiei Calendar Crestin-Ortodox? Sunt multe greseli de ortografie,de ce nu le corectati si legat de ziua de joi 12 mai in loc sa arate pomenirile de astazi,apar tot pomenirile de ieri,verificati aplicatia.
Ca o sugestie pentru cel care vrea sa copieze textul puneti sa copieze intregul text adica spre ex pe data de azi care apar pomenirile de ieri in loc de astazi
†) Sf. Mc. Ioan Valahul; Sf. Ier. Gherman, Patriarhul Constantinopolului; Sf. Ierah Epifanie, Arh. Ciprului;
in aceasta luna, in ziua a unsprezecea, pomenirea sfantului sfintitului mucenic Mochie.

Acesta a fost in zilele imparatului Diocletian si ale lui Laodichie, proconsulul Europei. Si era preot al sfintei biserici a lui Dumnezeu celei din Amfipol. Parintii lui se numeau Eufratie si Eustatia, tragandu-se din Roma cea veche, de bun neam si bogati. Sfantul Mochie se nevoia pururea la invatatura si propovaduia pe Hristos, si poruncea si-i sfatuia pe toti sa se apere de ratacirea idolilor.

Deci facand proconsulul jertfa la zeul fals Dionis, si adunandu-se inchinatorii de idoli, s-a apropiat sfantul si a rasturnat jertfelnicul. Iar cand l-au prins a marturisit pe Hristos Dumnezeu adevarat, si a fost supus la felurite si cumplite chinuri, de catre proconsulul Laodichie, iar dupa moartea acestuia sfantul a fost chinuit de printul Talasie si proconsulul Maxim. Astfel fiind dat la fiare, acelea nu-i stricara nimic. Pentru aceasta tot poporul a strigat ca sa-l slobozeasca si a fost trimis catre stapa-nitorul Filipisie, la Perintos cetate a Traciei, care acum se cheama Iraclia. Si de acolo a fost trimis la Bizant, unde i s-a taiat capul si a fost ingropat o mila de loc de la cetate in laturi. Iar dupa aceea, zidindu-i marele Constantin o biserica infrumusetata si de mult pret, a fost mutat sfantul in ea.

Tot in aceasta zi, pomenirea inaugurarii de Dumnezeu pazitei si de Dumnezeu maritei cetati a Constantinopolului, mai ales a daruirii sau a inchinarii ei in paza si ocrotirea preasfintei stapanei noastre de Dumnezeu Nascatoarei si pururea Fecioarei Maria.

Tot in aceasta zi, pomenirea sfantului mucenic Dioscor cel nou.

Acesta era de neam din Mitropolia Smirneilor, si pentru credinta lui Hristos fiind adus inaintea mai-marelui cetatii, si marturisind ca este crestin, a fost legat si bagat in temnita. Apoi iarasi aducandu-se la intrebare si stand tare in credinta, a fost omorat din porunca aceluiasi judecator.

Tot in aceasta zi, pomenirea sfantului noului mucenic Arghiros Tesaloniceanul, care s-a nevoit la anul 1806.

Tot in aceasta zi, pomenirea sfintilor parintilor nostri, cei intocmai cu apostolii, Chiril-Constantin si Metodie, care au adus lumina Evangheliei popoarelor slave, in veacul al noualea.

Viata sfintilor Chiril si Metodie dupa Sinaxarul parintelui Macarie de la Simonos-Petras (Muntele Athos).

Mai multe icoane cu sfintii Chiril si Metodie.


Cu ale lor sfinte rugaciuni, Doamne, miluieste-ne si ne mantuieste pe noi. Amin.

Va multumesc si va doresc o zi binecuvantata de Bunul Dumnezeu.
Sper sa vedeti mesajul si sa primesc un feed-back de la dumneavoastra
Doamne Ajuta la toti! Amin!
Afișați mai puține

Luna februarie 2016


Salut!
Este postat codul sursa undeva? (Github, bitbucket...) nu este Open-source aplicatia? Pot contribui alti developeri la imbunatatirea infrastructurii/aplicatiei?

Buna seara, am o rugaminte imi puteti da nr dvs d tel pt a va raporta niste greseli p care o le-am gasit in aplicatia dvs? Va multumesc

Această aplicație de la ultimul update are un bug : când intri în ea îți arată din 2016 chiar dacă este dat pe 2015. Mulțumesc, sper să remediați problemă ! Sănătate, numai bine !

Buna seara. In calendarul dvs figureaza ca maine, 20 dec 2015 este Dezlegare la peste. TOTAL NEADEVARAT si din pacate nu e prima oara cand am gasit astfel de inadvertente in el. Daca tot l-am downloadat spre folosire, mi-ar placea sa nu mai fiu nevoita sa consult si calendarul de perete pt astfel de situatii. Va rog frumos ca pt anul viitor sa fiti un pic mai atent la aceste mici "detalii", caci ii aveti "pe constiinta" pe toti cei ce tin post si urmaresc acest calendar.

Joi 17 decembrie este dezlegare la peste. In vetsiunea veche era scris acum nu. De ce?

Duminica,20.12.2015,nu e dezlegare la peste (conform calendarului ortodox).

Post has attachment
Versiunea 2.7.7:
- Adaugat calendarul pentru anul 2016
- Textele contin diacritice - va rog sa-mi raportati daca nu se afiseara bine
- Reparat cateva detalii pentru sarbatorile din decembrie 2015
- Adaugat data Sfintelor Pasti pentru urmatorii ani
- Am reparat unele probleme ale aplicatiei
Multumesc pentru rabdare si intelegere
Wait while more posts are being loaded