Stream

Join this community to post or comment
Pinned by moderator

Dan-Claudiu Gavril
owner

Probleme  - 
 
Foarte multe persoane intreaba despre diferentele aparute in calendarul publicat in aceasta aplicatie si cel cumparat de la biserica locala. Din pacate nu sunt in masura sa va explic de ce fiecare Mitropolie in parte editeaza calendarul propriu... aceasta aplicatie utilizeaza datele de la Patriarhia Romaniei, care a publicat calendarul oficial pe pagina patriarhia.ro/calendar-ortodox-40/, iar de exemplu pe data de 9 Martie puteti vedea ca este trecuta sarbatoare cu cruce neagra in loc de cruce rosie cum apare in multe alte versiuni de calendare. Eu unul nu sunt preot ca sa va pot explica de ce sarbatorile sunt interpretate diferit, in schimb voi incerca pe viitor sa creez o aplicatie in care sa puteti selecta calendarul zonal, doar ca acest lucru va necesita un efort din partea utilizatorilor, pentru a aduna datele. Va multumesc pentru intelegere.
 ·  Translate
1
Stefan Corleanca's profile photoNicoleta Apătăchioae's profile photo
2 comments
 
Pai e simplu ... fiecare Mitropolie are Sfinti locali pe care ii poate trece cu cruce rosie in calendar
 ·  Translate
Add a comment...

Mircea Anton

Recomandari  - 
 
Daca se poate corectati in calendar in ziua de 14 noiembrie numele Sfantului Grigorie Palama care e scris Gridorie Palama.
 ·  Translate
1
Add a comment...

Raul Malea

Probleme  - 
 
Pe HTC Desire 620G, cu launcher Aviate (Yahoo), Android 4.4.1 widgetul nu functioneaza. Apare doar un mesaj cu „Se încarcă...”
 ·  Translate
1
Dan-Claudiu Gavril's profile photoRaul Malea's profile photo
2 comments
 
Da, așa era. Aplicația Battery Saver era de vină. Multumesc! :)
 ·  Translate
Add a comment...

Raluca Balas

Functionalitati  - 
 
Buna ziua.
Ma puteti indruma va rog pt a activa setarile de transparenta. As dori sa am afisat aplicatia pe unul din ecranele disponibile, dar in optiunea de "preferinte" a aplucatiei nu am gasit setari decat pt mod de zi/noapte si dimensiunea caracterelor. Atasez si o imagine din descrierea aplicatiei cu rezultatul care ma intereseaza.
Multumesc.
 ·  Translate
1
Dan-Claudiu Gavril's profile photo
 
Tocmai am realizat un filmulet de demonstratie, il puteti vizualiza de aici https://plus.google.com/+DanClaudiuGavril/posts/LPJS7mAYpqM
 ·  Translate
Add a comment...
 
Buna ziua,

Multumesc pentru aplicatia Calendar Ortodox cu Widget, o folosesc in mod curent si o gasesc foarte utila. Pentru aceasta am si oferit 5 stele.

Va scriu aceste randuri pentru ca va rog sa corectati informatia care apare la Sfantul Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucurestilor, pomenit in 27 octombrie.

Acum apare o parte din textul cuprins la Sfantul Mucenic Dimitrie, Izvoratorul de Mir, pomenit in 26 octombrie.

Multumesc si va doresc multa sanatate,
 ·  Translate
1
Dan-Claudiu Gavril's profile photoTraian Brailoiu's profile photo
4 comments
 
Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou (Basarabov), Ocrotitorul Bucureștilor

Sfântul Dimitrie cel Nou este cinstit pe 27 octombrie. S-a născut în secolul al XIII-lea și a trăit în satul Basarabovo, locuit de vlahi, aflat la pe valea râului Lomul, la sud de Dunăre, în Bulgaria. Sfântul Dimitrie Basarabov a fost numit Cel Nou, pentru a nu fi confundat cu Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, prăznuit pe 26 octombrie.

Din viața Sfântului, descrisă în vechi sinaxare, a călcat odată peste ouăle dintr-un cuib și și-a luat canon de a merge desculț timp de trei ani, pentru a-și ispăși păcatele. S-a călugărit la schitul dintr-o peșteră, aflată în apropierea satului Basarabovo și a trăit în post, rugăciuni, privegheri și aspre nevoințe. Pentru viața sa curată, Dumnezeu i-a descoperit Sfântului când va muri. Tradiția spune că, la vremea ieșirii sufletului său din trup, Sfântul s-a așezat între două lespezi de piatră, ca într-un sicriu și și-a dat sufletul său în mâna lui Dumnezeu. După câteva sute ani, o inundație a adus apele Lomului până la peșteră. Curentul a ridicat și a purtat cu el lespezile și trupul rămas nestricat. După un timp, Sfântul a apărut în vis unei copile, fiica unui om drept-credincios, bolnave de duh necurat şi i-a zis: "Dacă părinţii tăi mă vor scoate din apă - şi i-a arătat locul - eu te voi tămădui pe tine". Sculându-se dimineaţa, copila a spus părinţilor săi visul pe care l-a avut. După aflarea acestei vestiri, o mulțime de oameni, în frunte cu clericii din episcopie, a însoțit familia fetiței, până la locul descris. Locuitorii observaseră deja o lumină misterioasă și credeau că este o comoară. Au descoperit trupul Sfântului, întreg și strălucind de harul Duhului Sfânt. Fetița s-a vindecat. Trupul a fost transportat în biserica din satul Basarabovo, unde alte vindecări s-au petrecut.

Moaștele Sfântului Dimitrie cel Nou au fost aduse în București în urma războiului ruso-turc, din 1769-1774, la care a participat și țara noastră. Pentru a le proteja de turci, generalul rus Petru Saltikov aduce moaștele Sfântului în București și le depune în Catedrala Mitropolitană, în data de 13 iulie 1774, cu scopul de a fi păstrate aici până le trimite in Rusia. La insistențele lui Hagi Dimitrie, negustor de origine macedo-română, și ale mitropolitului Grigorie al II-lea, sfintele moaște au rămas la noi iar generalul rus a luat doar o mână a Sfântului Dimitrie cel Nou. Sfântul Dimitrie cel Nou a fost proclamat oficial ocrotitorul Bucureștilor de către Mitropolitul Filaret al II-lea (1792-1793). Cultul său a fost generalizat în toată țara, în 1955, prin proclamarea canonizării Sfântului Dimitrie cel Nou, de către Sfântul Sinod, la cererea patriarhului Justinian Marina.

În fiecare an, la 27 octombrie, Patriarhia Română scoate moaștele Sfântului Dimitrie cel Nou și o mulțime imensă se adună la București pentru a prăznui, timp de trei zile, sărbătoarea Sfântului Dimitrie cel Nou și pentru a-i cinsti moaștele, din care izvorăște mereu o mireasmă delicată.

Moaștele Sfântului Dimitrie cel Nou au fost scoase din Catedrală și purtate într-o procesiune în jurul orașului, în timpul epidemiei de ciumă bubonică din Țara Românească, în 1815. Epidemia a scăzut în intensitate și a încetat.

Moaștele Sfântului Dimitrie cel Nou au fost scoase din nou într-o procesiune în timpul secetei din 1827, în vremea domniei lui Grigore Ghica. După procesiune a plouat timp de trei zile, cu mici întreruperi.

Peste patru ani, in 1831, la cererea generalului Paul Kiseleff, moaștele Sfântului au fost scoase într-o procesiune pentru a opri epidemia de holeră. Numărul morților ajunsese la 160 pe zi și a scăzut rapid după procesiune, datorită mijlocirii Sfântului Dimitrie cel Nou.

Pe 17 februarie 1918, în timpul ocupației germane din Primul Război Mondial, autoritățile germane au împiedicat furtul moaștelor de către un pluton de soldați bulgari, aliați ai nemților.

Moaștele au fost mutate forțat în biserica Sfântul Dumitru, pe ulița Iliscarilor, când au intrat trupele lui Tudor Vladimirescu în București și readuse la Catedrală de către autoritățile comuniste, care au fixat o sesiune a Marii Adunări Naționale în 27 octombrie 1989 și erau deranjate de pelerinajul de la moaștele Sfântului.

Surse:
http://www.crestinortodox.ro/sfinti/viata-sfantului-dimitrie-nou-72958.html
http://www.crestinortodox.ro/sarbatori/sfantul-dimitrie-nou-basarabov/sfantul-dimitrie-nou-142279.html 
http://www.crestinortodox.ro/sfantul-dimitrie-nou/sfantul-dimitrie-nou-126840.html 
http://www.doxologia.ro/liturgica/vietile-sfintilor/viata-sfantului-cuvios-dimitrie-cel-nou-ocrotitorul-bucurestilor-ale
https://ro.wikipedia.org/wiki/Sf%C3%A2ntul_Dimitrie_cel_Nou
 ·  Translate
Add a comment...

dorin g

Probleme  - 
 
Vă rog sa-mi spuneți cum activez la loc atenționările despre zilele de post.
Mă interesează să le am pe cele ale patriarhiei cum spuneați. Și chiar cu mici greșeli nu văd o supărare ca țin o zi de post în plus sau în minus...
 ·  Translate
1
dorin g's profile photoDan-Claudiu Gavril's profile photo
3 comments
 
Nu sunt neapărat regionalisme pentru post, sau cel puțin foarte rar, în schimb cei de la Patriarhie au scos din calendar datele despre zilele de post (cele din perioada posturilor mari de peste an), celalalte sunt trecute și astfel le-am trecut și eu un calendar (de exemplu 29 august). 
 ·  Translate
Add a comment...

Ionut Grecu

Probleme  - 
 
Nu mai funcționează widgetul.. Apare permanent „se actualizează”. Dacă dau click pe el se deschide calendarul, dar în rest nu afișează nimic. Folosesc un allview viper 16 gb, android 4.4.
 ·  Translate
2
Dan-Claudiu Gavril's profile photoIonut Grecu's profile photo
12 comments
 
Sper să existe o cale de a rezolva problema pentru că sincer este cel mai bun calendar ortodox pe care l-am folosit până acum și widget-ul era foarte util!
 ·  Translate
Add a comment...

Biblioteca Ortodoxa

Discutie Libera  - 
 
Multumim mult pentru aplicatie. O folosesc zi de zi.

Doresc sa informez comunitatea de crestini ortodocsi de existenta aplicatiei de carti ortodoxe.
Biblia Ortodoxa Mitropolit Batolomeu Anania (cea cu explicatii pe intelesul mirenilor), Filocalia, Vietile Sfintilor, Pidalion cat si alte peste 400 de acatiste, rugaciuni.
Cu ajutorul Bunului Dumnezeu s-a realizat si aplicatia pentru iPhone/iPad (pe langa cea de android) - totul facut gratuit, cu bucurie. Nu este o aplicatie comerciala, ci gratuita si asa va ramane.

http://android.bibliotecaortodoxa.ro -> BibliotecaOrtodoxa pe Android
http://iphone.bibliotecaortodoxa.ro -> BibliotecaOrtodoxa pe iPhone, iPad
http://upload.bibliotecaortodoxa.ro -> Incarcati aici pentru a impartasi carti/filme ortodoxe cu toata comunitatea
http://totul.bibliotecaortodoxa.ro -> Tot ce avem pana acum.

Oricine ne poate ajuta in a mari/imbunatati site-ul/colectia sau aplicatia, ne poate contacta pe email: bibliotecaortodoxa@gmail.com.

Pentru a se bucura cat mai multi de aceasta munca, va rugam spuneti la cat mai multi pe G+, Facebook, etc.

Doamne ajuta si un post cu folos!
 ·  Translate
Aplicatia este gratuita doreste a veni in sprijinul celor care, intr-un mom...
3
Add a comment...

Dan-Claudiu Gavril
owner

Actualizari  - 
 
*Versiunea 2.7.4:
- Actualizare critica pentru dispozitivele marca LG, Allview si Samsung, deasemeni pentru toate cele care au Android 2.1 - Aplicatia afisa o eroare datorata unor functionalitati ne suportate de aceste dispozitive.
- Corectat unele probleme ale widgetului
- In versiunile urmatoare, Android 2.1 nu va mai fi suportat.
 ·  Translate
*Versiunea 2.7.3: - Actualizare critica: Am rezolvat o problema aparuta pe ...
1
1
Lorena Ioan's profile photo
Add a comment...

About this community

Discutii despre aplicatia mobila Android: "Calendar Ortodox cu Widget" https://play.google.com/store/apps/details?id=ro.dcgavril.calendarortodox

Mircea Anton

Recomandari  - 
 
Aplicatia e excelenta dar m-as bucura in meniu sa introduceti si rubrica Pascalia si sa apara data Pastelui pe mai multi ani. Sunt persoane care ar vrea sa stie cnd cade Pastele anul urmator si aplicatia e numai pe un an.
 ·  Translate
1
Add a comment...

Topircean Cosmina

Recomandari  - 
 
Cred ca ar fi folositor ca la fiecare zi din calendar sa fie pusa si Evanghelia zilei. Multumim pt aplicatie!
 ·  Translate
2
Add a comment...

Dan-Claudiu Gavril
owner

Functionalitati  - 
 
Demonstrației de utilizare a widgetului - culoare și transparenta 
 ·  Translate
1
Add a comment...

Brian Bancos

Probleme  - 
 
Buna ziua! O remarca as dori sa fac in legatura cu zilele de post. Am vazut ca la sarbatori precum Taierea Capului Sf. Ioan sau Inaltarea Sfintei Cruci aplicatia mentioneaza ca se tine post negru (adica total), ceea ce este, din cate stiu eu, gresit, deoarece ideea de Liturghie si bucurie a impartasirii cu Hristos nu trebuie sa fie umbrita de tristetea unei postiri aspre. Desigur daca cineva doreste totusi sa se abtina total de la mancare si bautura in aceste zile nu-l opreste nimeni.
 ·  Translate
1
Brian Bancos's profile photoDan-Claudiu Gavril's profile photo
5 comments
 
Cu plăcere. Mă bucur să aud asta. O seară frumoasă să aveți. 
 ·  Translate
Add a comment...

Dan-Claudiu Gavril
owner

Discutie Libera  - 
 
Acum 4 ani lansam aplicatia Calendar Ortodox cu Widget pentru Android :) acum are peste 387.000 de install-uri si sper sa gasesc ceva timp liber sa o imbunatatesc. Multumesc pentru intelegere si ajutorul acordat. https://play.google.com/store/apps/details?id=ro.dcgavril.calendarortodox
 ·  Translate
*Versiunea 2.7.4: - Actualizare critica pentru dispozitivele marca LG, Allv...
1
Add a comment...

Romeo Diaconescu

Functionalitati  - 
 
Pe un telefon SONY XPERIA Z1 cu Lolipop toate sarbatorile apar cu cruce neagra
 ·  Translate
1
Dan-Claudiu Gavril's profile photo
 
Buna ziua, va rog sa verificati ca aveti ultima versiune de aplicatie instalata(2.7.4) si daca da, atunci incercati s-o reinstalati sau sa-i stergeti cache-ul. Daca tot persista problema, va rog sa-mi rescrieti. (Personal nu detin un astfel de telefon, dar voi intreba colegii mei daca au cum sa-mi imprumute un astfel de model, ca sa pot testa). Multumesc.
 ·  Translate
Add a comment...
 
Pe Calendarul Ortodox, ziua de 11 iunie 2015 are dezlegare la pește, iar in Calendarul Ortodox publicat de dumneavoastră are dezlegare la ulei și vin!
 ·  Translate
1
Bogdan Crangasu's profile photoDan-Claudiu Gavril's profile photo
3 comments
 
e posibil sa se fi întâmplat ceva cu baza de date, va rog sa dezinstalati și sa reinstalati aplicația ca sa fim siguri ca aveți versiunea corecta de baza de date.
 ·  Translate
Add a comment...

filip scarlat

Recomandari  - 
 
Bună ziua! Anul acesta este o situaţie mai specială, iar în săptămâna a 5 -a din Post nu se mai face Canonul cel Mare miercurea, deoarece atunci este praznicul Bunei Vestiri. El se va săvârşi lunea din săptămâna a 5-a.
 ·  Translate
1
filip scarlat's profile photoDan-Claudiu Gavril's profile photo
2 comments
 
Ok, dar în aplicație chiar acest lucru este scris, va rog sa verificați ca aveți ultima versiune a aplicației 2.7.4
 ·  Translate
Add a comment...

Florin Robu

Probleme  - 
 
Buna seara.nu mai merge widget ul din data de 2 februari.am un tel lenovo .pina atunci a mers foarte bine
 ·  Translate
1
Dan-Claudiu Gavril's profile photoFlorin Robu's profile photo
2 comments
 
Multumesc pentru sfat
 ·  Translate
Add a comment...

Florin Micu

Actualizari  - 
 
Mulțumesc pentru aplicație. Aș avea rugămintea să pui zilele de post, dezlegare, harți... Nu apar 
 ·  Translate
1
Dan-Claudiu Gavril's profile photo
 
Buna ziua. Din pacate in calendarul de la Patriarhie (http://patriarhia.ro/calendar-ortodox-40/), nu apar aceste date, sau mai bine zis, apar doar pentru anumite zile, iar versiunea actuala a aplicatiei se bazeaza 100% pe acest calendar, pentru a evita greselile facute in Decembrie 2014 (dezlegarile). Voi incerca sa gasesc un preot care sa ma ajute pentru a adauga aceste detalii, doar ca, eu sunt in Franta de cativa ani, si e putin mai greu sa rezolv aceasta problema. Oricum ar fi, sa stiti ca ma voi ocupa de acest lucru. Multumesc pentru intelegere.
 ·  Translate
Add a comment...

Dan-Claudiu Gavril
owner

Probleme  - 
 
In cazul in care pe Widget apare scris "Se actualizeaza" sau nu afiseaza datele zilei curente, deschideti aplicatia pentru ca serviciul de actualizare al widget-ului, sa reporneasca.
 ·  Translate
3
Add a comment...