Stream

Join this community to post or comment
Pinned by moderator

Dan-Claudiu Gavril
owner

Actualizari  - 
 
Din aceasta luna(Decembrie 2015), domnul +Ciprian Fusa  se va ocupa de actualizarea aplicatiei. Multumesc pentru intelegere si fidelitate. Va doresc Sarbatori Fericite si un An Nou cat mai bun.
 ·  Translate
2
Ionut Grecu's profile photo
2 comments
 
Btw.. sunt interesat de acest proiect și aș vrea să mă implic în dezvoltarea lui!

 ·  Translate
Add a comment...

Minca Daniel Andrei

Discutie Libera  - 
 
Salut!
Este postat codul sursa undeva? (Github, bitbucket...) nu este Open-source aplicatia? Pot contribui alti developeri la imbunatatirea infrastructurii/aplicatiei?
 ·  Translate
1
Sonia Grigore's profile photo
2 comments
 
Rețeta prăjiturii deliciu va rog
Add a comment...
 
31 decembrie și 1 ianuarie, ambele sunt în ziua de joi pe widget-ul calendarului.
 ·  Translate
1
Dan-Claudiu Gavril's profile photo
 
Buna ziua, aveti dreptate, este o eroare de afisare. Din aceasta luna, domnul +Ciprian Fusa se va ocupa de actualizarea intretinerea aplicatiei. Multumesc pentru intelegere. Sarbatori Fericite.
 ·  Translate
Add a comment...
 
Buna seara. In calendarul dvs figureaza ca maine, 20 dec 2015 este Dezlegare la peste. TOTAL NEADEVARAT si din pacate nu e prima oara cand am gasit astfel de inadvertente in el. Daca tot l-am downloadat spre folosire, mi-ar placea sa nu mai fiu nevoita sa consult si calendarul de perete pt astfel de situatii. Va rog frumos ca pt anul viitor sa fiti un pic mai atent la aceste mici "detalii", caci ii aveti "pe constiinta" pe toti cei ce tin post si urmaresc acest calendar.
 ·  Translate
2
Dan-Claudiu Gavril's profile photoIoana Sandache's profile photo
2 comments
 
Buna ziua,

Speram ca ghilimelele ce insotesc exprimarea mea sa denote faptul ca nu e
un capat de tara. Sarbatorile vin pentru toti, fie ca am fost mai rai sau
mai buni, asa ca Doamne ajuta si Sarbatori cu Pace si Liniste in suflete si
in case.
 ·  Translate
Add a comment...

poenar07

Actualizari  - 
 
Duminica,20.12.2015,nu e dezlegare la peste (conform calendarului ortodox).
 ·  Translate
1
Add a comment...

Ovi Tatanu

Actualizari  - 
 
Ati putea pune si anul 2016. Deja se apropie....
 ·  Translate
1
Dan-Claudiu Gavril's profile photoOvi Tatanu's profile photo
3 comments
 
Am actualizat. Mulțumesc mult! Sa va sa rasplateasca Domnul din darurile sale cele bogate!
 ·  Translate
Add a comment...

Mircea Anton

Recomandari  - 
 
Daca se poate corectati in calendar in ziua de 14 noiembrie numele Sfantului Grigorie Palama care e scris Gridorie Palama.
 ·  Translate
1
Add a comment...

Raul Malea

Probleme  - 
 
Pe HTC Desire 620G, cu launcher Aviate (Yahoo), Android 4.4.1 widgetul nu functioneaza. Apare doar un mesaj cu „Se încarcă...”
 ·  Translate
1
Dan-Claudiu Gavril's profile photoRaul Malea's profile photo
2 comments
 
Da, așa era. Aplicația Battery Saver era de vină. Multumesc! :)
 ·  Translate
Add a comment...

Raluca Balas

Functionalitati  - 
 
Buna ziua.
Ma puteti indruma va rog pt a activa setarile de transparenta. As dori sa am afisat aplicatia pe unul din ecranele disponibile, dar in optiunea de "preferinte" a aplucatiei nu am gasit setari decat pt mod de zi/noapte si dimensiunea caracterelor. Atasez si o imagine din descrierea aplicatiei cu rezultatul care ma intereseaza.
Multumesc.
 ·  Translate
2
Dan-Claudiu Gavril's profile photo
 
Tocmai am realizat un filmulet de demonstratie, il puteti vizualiza de aici https://plus.google.com/+DanClaudiuGavril/posts/LPJS7mAYpqM
 ·  Translate
Add a comment...
 
Buna ziua,

Multumesc pentru aplicatia Calendar Ortodox cu Widget, o folosesc in mod curent si o gasesc foarte utila. Pentru aceasta am si oferit 5 stele.

Va scriu aceste randuri pentru ca va rog sa corectati informatia care apare la Sfantul Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucurestilor, pomenit in 27 octombrie.

Acum apare o parte din textul cuprins la Sfantul Mucenic Dimitrie, Izvoratorul de Mir, pomenit in 26 octombrie.

Multumesc si va doresc multa sanatate,
 ·  Translate
1
Dan-Claudiu Gavril's profile photoTraian Brailoiu's profile photo
4 comments
 
Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou (Basarabov), Ocrotitorul Bucureștilor

Sfântul Dimitrie cel Nou este cinstit pe 27 octombrie. S-a născut în secolul al XIII-lea și a trăit în satul Basarabovo, locuit de vlahi, aflat la pe valea râului Lomul, la sud de Dunăre, în Bulgaria. Sfântul Dimitrie Basarabov a fost numit Cel Nou, pentru a nu fi confundat cu Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, prăznuit pe 26 octombrie.

Din viața Sfântului, descrisă în vechi sinaxare, a călcat odată peste ouăle dintr-un cuib și și-a luat canon de a merge desculț timp de trei ani, pentru a-și ispăși păcatele. S-a călugărit la schitul dintr-o peșteră, aflată în apropierea satului Basarabovo și a trăit în post, rugăciuni, privegheri și aspre nevoințe. Pentru viața sa curată, Dumnezeu i-a descoperit Sfântului când va muri. Tradiția spune că, la vremea ieșirii sufletului său din trup, Sfântul s-a așezat între două lespezi de piatră, ca într-un sicriu și și-a dat sufletul său în mâna lui Dumnezeu. După câteva sute ani, o inundație a adus apele Lomului până la peșteră. Curentul a ridicat și a purtat cu el lespezile și trupul rămas nestricat. După un timp, Sfântul a apărut în vis unei copile, fiica unui om drept-credincios, bolnave de duh necurat şi i-a zis: "Dacă părinţii tăi mă vor scoate din apă - şi i-a arătat locul - eu te voi tămădui pe tine". Sculându-se dimineaţa, copila a spus părinţilor săi visul pe care l-a avut. După aflarea acestei vestiri, o mulțime de oameni, în frunte cu clericii din episcopie, a însoțit familia fetiței, până la locul descris. Locuitorii observaseră deja o lumină misterioasă și credeau că este o comoară. Au descoperit trupul Sfântului, întreg și strălucind de harul Duhului Sfânt. Fetița s-a vindecat. Trupul a fost transportat în biserica din satul Basarabovo, unde alte vindecări s-au petrecut.

Moaștele Sfântului Dimitrie cel Nou au fost aduse în București în urma războiului ruso-turc, din 1769-1774, la care a participat și țara noastră. Pentru a le proteja de turci, generalul rus Petru Saltikov aduce moaștele Sfântului în București și le depune în Catedrala Mitropolitană, în data de 13 iulie 1774, cu scopul de a fi păstrate aici până le trimite in Rusia. La insistențele lui Hagi Dimitrie, negustor de origine macedo-română, și ale mitropolitului Grigorie al II-lea, sfintele moaște au rămas la noi iar generalul rus a luat doar o mână a Sfântului Dimitrie cel Nou. Sfântul Dimitrie cel Nou a fost proclamat oficial ocrotitorul Bucureștilor de către Mitropolitul Filaret al II-lea (1792-1793). Cultul său a fost generalizat în toată țara, în 1955, prin proclamarea canonizării Sfântului Dimitrie cel Nou, de către Sfântul Sinod, la cererea patriarhului Justinian Marina.

În fiecare an, la 27 octombrie, Patriarhia Română scoate moaștele Sfântului Dimitrie cel Nou și o mulțime imensă se adună la București pentru a prăznui, timp de trei zile, sărbătoarea Sfântului Dimitrie cel Nou și pentru a-i cinsti moaștele, din care izvorăște mereu o mireasmă delicată.

Moaștele Sfântului Dimitrie cel Nou au fost scoase din Catedrală și purtate într-o procesiune în jurul orașului, în timpul epidemiei de ciumă bubonică din Țara Românească, în 1815. Epidemia a scăzut în intensitate și a încetat.

Moaștele Sfântului Dimitrie cel Nou au fost scoase din nou într-o procesiune în timpul secetei din 1827, în vremea domniei lui Grigore Ghica. După procesiune a plouat timp de trei zile, cu mici întreruperi.

Peste patru ani, in 1831, la cererea generalului Paul Kiseleff, moaștele Sfântului au fost scoase într-o procesiune pentru a opri epidemia de holeră. Numărul morților ajunsese la 160 pe zi și a scăzut rapid după procesiune, datorită mijlocirii Sfântului Dimitrie cel Nou.

Pe 17 februarie 1918, în timpul ocupației germane din Primul Război Mondial, autoritățile germane au împiedicat furtul moaștelor de către un pluton de soldați bulgari, aliați ai nemților.

Moaștele au fost mutate forțat în biserica Sfântul Dumitru, pe ulița Iliscarilor, când au intrat trupele lui Tudor Vladimirescu în București și readuse la Catedrală de către autoritățile comuniste, care au fixat o sesiune a Marii Adunări Naționale în 27 octombrie 1989 și erau deranjate de pelerinajul de la moaștele Sfântului.

Surse:
http://www.crestinortodox.ro/sfinti/viata-sfantului-dimitrie-nou-72958.html
http://www.crestinortodox.ro/sarbatori/sfantul-dimitrie-nou-basarabov/sfantul-dimitrie-nou-142279.html 
http://www.crestinortodox.ro/sfantul-dimitrie-nou/sfantul-dimitrie-nou-126840.html 
http://www.doxologia.ro/liturgica/vietile-sfintilor/viata-sfantului-cuvios-dimitrie-cel-nou-ocrotitorul-bucurestilor-ale
https://ro.wikipedia.org/wiki/Sf%C3%A2ntul_Dimitrie_cel_Nou
 ·  Translate
Add a comment...

About this community

Discutii despre aplicatia mobila Android: "Calendar Ortodox cu Widget" https://play.google.com/store/apps/details?id=ro.dcgavril.calendarortodox
 
Luna februarie 2016

 ·  Translate
1
Sonia Grigore's profile photo
 
Actualizare calendar ortodox pe anul 2016
 ·  Translate
Add a comment...
 
Buna seara, am o rugaminte imi puteti da nr dvs d tel pt a va raporta niste greseli p care o le-am gasit in aplicatia dvs? Va multumesc
 ·  Translate
1
Dan-Claudiu Gavril's profile photoCiprian Fusa's profile photo
 
Bună ziua, scrie-ţi aici sau pe email apps.fvciprian@gmail.com. Mulţumesc.
 ·  Translate
Add a comment...

WorMeX

Probleme  - 
 
Această aplicație de la ultimul update are un bug : când intri în ea îți arată din 2016 chiar dacă este dat pe 2015. Mulțumesc, sper să remediați problemă ! Sănătate, numai bine !
 ·  Translate
1
Add a comment...
 
Joi 17 decembrie este dezlegare la peste. In vetsiunea veche era scris acum nu. De ce?
 ·  Translate
1
Silvia  Chiraples's profile photo
 
Este dezlegare la peste. Pe 17 dec. se cinsteste Sf.proroc Daniel si cei trei tineri Anania, Azaria si Misail. Ultima dezlegare la peste va fi Sambata 19 dec.
 ·  Translate
Add a comment...

Dan-Claudiu Gavril
owner

Actualizari  - 
 
Versiunea 2.7.7:
- Adaugat calendarul pentru anul 2016
- Textele contin diacritice - va rog sa-mi raportati daca nu se afiseara bine
- Reparat cateva detalii pentru sarbatorile din decembrie 2015
- Adaugat data Sfintelor Pasti pentru urmatorii ani
- Am reparat unele probleme ale aplicatiei
Multumesc pentru rabdare si intelegere
 ·  Translate
*Versiunea 2.7.4: - Actualizare critica pentru dispozitivele marca LG, Allv...
1
Add a comment...

Mircea Anton

Recomandari  - 
 
Aplicatia e excelenta dar m-as bucura in meniu sa introduceti si rubrica Pascalia si sa apara data Pastelui pe mai multi ani. Sunt persoane care ar vrea sa stie cnd cade Pastele anul urmator si aplicatia e numai pe un an.
 ·  Translate
1
Add a comment...

Topircean Cosmina

Recomandari  - 
 
Cred ca ar fi folositor ca la fiecare zi din calendar sa fie pusa si Evanghelia zilei. Multumim pt aplicatie!
 ·  Translate
3
Add a comment...

Dan-Claudiu Gavril
owner

Functionalitati  - 
 
Demonstrației de utilizare a widgetului - culoare și transparenta 
 ·  Translate
4
1
ani Ani's profile photo
Add a comment...

Brian Bancos

Probleme  - 
 
Buna ziua! O remarca as dori sa fac in legatura cu zilele de post. Am vazut ca la sarbatori precum Taierea Capului Sf. Ioan sau Inaltarea Sfintei Cruci aplicatia mentioneaza ca se tine post negru (adica total), ceea ce este, din cate stiu eu, gresit, deoarece ideea de Liturghie si bucurie a impartasirii cu Hristos nu trebuie sa fie umbrita de tristetea unei postiri aspre. Desigur daca cineva doreste totusi sa se abtina total de la mancare si bautura in aceste zile nu-l opreste nimeni.
 ·  Translate
1
Brian Bancos's profile photoDan-Claudiu Gavril's profile photo
5 comments
 
Cu plăcere. Mă bucur să aud asta. O seară frumoasă să aveți. 
 ·  Translate
Add a comment...

Dan-Claudiu Gavril
owner

Discutie Libera  - 
 
Acum 4 ani lansam aplicatia Calendar Ortodox cu Widget pentru Android :) acum are peste 387.000 de install-uri si sper sa gasesc ceva timp liber sa o imbunatatesc. Multumesc pentru intelegere si ajutorul acordat. https://play.google.com/store/apps/details?id=ro.dcgavril.calendarortodox
 ·  Translate
*Versiunea 2.7.4: - Actualizare critica pentru dispozitivele marca LG, Allv...
1
Add a comment...