Post has attachment
I lördags deltog jag i Humlegårdens Sommarölträff. Då jag inte riktigt haft tid att brygga något speciellt till träffen så tog jag med mig en veteöl jag bryggt med 40L björksav i en stuga i Jämtländska fjällen.

Dagen började med lite regn och en hel del vind. Men lagom till att besökarna dök upp så sprack det upp och blev ganska fint.
PhotoPhotoPhotoPhoto
8/25/17
4 Photos - View album

Post has attachment
I lördags deltog jag i SM i hembryggning för första gången. Jag hade med mig tredje versionen av min Black IPA Svart Katt.

En sjundeplats i kategorin humledominerad öl i folkets val är jag mycket nöjd med. Det var stor konkurrens och det fanns många bra öl i kategorin som även var den med flest deltagande öl.

Svart Katt fick 50 röster, 22 guld, 13 silver, och 15 brons för en total poäng på 107.

Receptet finns på www.brygglogg.se
https://brygglogg.se/recipes/177

Photo
Photo
3/30/17
2 Photos - View album

Post has attachment
För lite över en månad sedan bestämde jag mig till slut för att skaffa fat till mina hembryggda öl. Jag slog till och köpte fyra begagnade fat på en gång från Humlegården.

Eftersom jag inte riktigt har plats för en stor kegerator i min lilla lägenhet så köpte jag även en overcounter cooler. Den får plats på köksbänken, och är smidig nog att ställa undan vid behov.

Keggarna behöver inte stå kalla, och jag har ändå kall öl på fem minuter från att jag slår på kylaren. Tyvärr har jag bara en tapp, men det är ganska smidigt att flytta kopplingarna till en annan keg.

Dessutom har jag en keg full med kolsyrat vatten med tillsatta mineraler som jag har påkopplat under veckorna.
Video
PhotoPhotoPhotoPhoto
3/2/17
5 Photos - View album

Post has attachment
Jag tog med mig en saison till Belgoträffen 2017. Receptet började som en klon på Saison Dupont från boken CloneBrews, men med nästan alla ingredienser utbytta.

Detta var första gången jag hade med mig fat på en hembryggartrräff. Kylningen skötte jag med en Lindr 25 ölkylare från Humlegården.

Namnet Saison Schulze kommer från att Dupont och Dupondt från Tintin heter Schulz und Schulze på tyska.
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
2/8/17
5 Photos - View album

Post has attachment
I slutet av januari var vi några från ölchatten swebeer.se på besök hos Rocksolid Brewing i Sundbyberg och bryggde en öl tillsammans. Det blev en imperial stout med belgisk abbaye-jäst och ekflis. Ser verkligen fram att prova denna när den är klar.
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
2/8/17
9 Photos - View album

Post has attachment
I maj förra året tog jag med mig mitt bryggverk till min bror. Där bryggde vi 30 liter Russian imperial stout tillsammans. Receptet baserades på Brewdogs Tokyo Rising Sun från boken DIYDOG. Vi valde dock att använda mer chokladmalt, samt lingon, björnbär och violessens.

När ölen jäst färdigt lagrades den i 6 veckor på ett whiskyfat från Mackmyra. Whiskyn som tidigare legat på fatet var Extra Rök, och fatet av typen Gravity. Ett bourbon-fat med topp och lock av kolad svensk ek.

Efter några månaders vila på cornelius-keg så tog vi med oss ölen till Vinterölsträffen i Stockholm där den förärades med silvermedalj.
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
2/8/17
11 Photos - View album

Post has attachment
För några veckor sedan kom Kristian på besök med ett receptkit på en Belgian Brune som vi bryggde i min Brewster. Den har jäst färdigt och ska nu lagras med ekflis innan det är dags att provsmaka.
Photo
Photo
2/8/17
2 Photos - View album

Post has attachment
Jag har precis buteljerat ölen Fjällskog. En pale ale med Safale S04 jäst, bryggd med björksav, björklöv och granskott. Provsmakningen vid biteljeringen var mycket lovande. Den blir nog ganska lik förra årets Skogskatt.

Fjällskog är en del i en serie öl bryggd i vår stuga i Jämtländska fjällen, bryggd med lokala ingredienser.
PhotoPhotoPhotoPhoto
30/07/2016
4 Photos - View album

Post has attachment
En tredje öl bryggd utomhus i fjällstugan med lokala ingredienser i år är Junibeer. En IPA med enbär och älggräs, samt björklöv i mäskningen.

Detta var en oplanerad bonusöl, och receptet gjordes på plats efter de ingredienser vi hade kvar efter de två tidigare bryggningarna. Olyckligt nog hade vi bara okrossad malt kvar, vilket vi inte orkade mala i vår lilla handvevade kaffekvarn. Därför använde vi några påsar spraymalt, och vi såg för sent att en av påsarna var humlad. Provsmaken av vörten var otroligt bitter.

Förhoppningsvis lugnar den ner sig något när den har kolsyrejäst färdigt på flaska.
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
30/07/2016
7 Photos - View album

Post has attachment
Den andra ölen bryggd i vår fjällstuga är Rabarbeer. En saison smaksatt med ca 2 kilo rabarber. För att motverka syran något använde vi lite laktos och maltodextrin. Det blir alltså inte någon klassisk saison, men provsmakningen lovade en riktigt god öl.
PhotoPhotoPhoto
30/07/2016
3 Photos - View album
Wait while more posts are being loaded