Tänään sähköpostissani: "Maaliskuun 2019 alkupuolelta alkaen voit ladata aiempaa enemmän dataa, mukaan lukien julkisten yhteisöjen jokaisen yhteisöpostauksen tekijän tiedot sekä tekstin ja kuvat."

Ajattelin että laitan tämän yhteisön tiedot talteen kun tämä optio tulee mahdolliseksi.

Post has attachment
Laitoin Discordiin https://discord.gg/j6Hvatr juttua SL&VLzinen kolmosnumerosta ja linkin siihen. Se on ollut jo jonkin aikaa melko lähellä valmista; nyt palaute olisi tervetullutta.

Minulla on koneella SL&VL-kansiossa Käärmepuu-seikkailu. En nyt löydä sitä tästä ryhmästä, joten kukahan sen on mahtanut kirjoittaa ja onko kartta vielä tallella?

Post has attachment
Hei Kaikki! Muutto-operaatio Google+ palvelusta on edessä. Katseltuani läpi kaikkea mitä tämä yhteisö on saanut aikaan totesin ettei yrittänyttä laiteta ja aloin hapuilla kuin MieliRiipijä (Mind Flayer toim.huom.) someavaruuteen josko jonkinlainen uusi alku meitä odottaisi. Tässä siis jonkinlaisia astinlautoja. Sisällöiltään vielä olemattomia, mutta katsotaan miten tulevaisuus niitä kohtelee..

Discord: https://discord.gg/YrdgBCW
Reddit: https://www.reddit.com/r/SLVL/

OBS! Onko mielipiteitä? Aloitin siirtelemään "parhaita" juttuja täältä talteen tuonne redditin puolelle. Tämä kun on suljettu ryhmä niin esim. Tuo M.J. Tuomisen "Suku on pahin loitsu" niin...
(A) Voiko siirtää julkiseen palveluun?
(B) Siirränkö mukana tekijän nimen?
(C) Onko jotain materiaalia mitä ei missään nimessä saa siirtää julkiseen jakoon?
Ei mul muuta.

Lienettekin tietoisia siitä, että Google plus on lopettamassa toimintansa ensi vuonna. SLVL on ollut varsin hiljainen viime aikoina; onko jonkinlaisen haarakonttorin perustaminen mielestänne mielekästä vai toimiiko Roolipeliseuran Discord sellaisena?

Post has shared content
Krhm...
My review of The Museum of Living Arts, a low-level LotFP scenario.
[REVIEW] The Museum of Living Arts
[REVIEW] The Museum of Living Arts
beyondfomalhaut.blogspot.com

Avaruusvelhon linnoitus, jatkoa:

Pelaajat avaavat yhden mutanttikapseleista. Murhaavat alas putoavan otuksen kun huomaavat lonkerot jne. Toisen kanssa painavat punaista nappia ihan suosiolla. Kaikki ylös, avaavat viimeisen jousella ja nuolella.

Otuksella on siivet. Yksi hahmoista meinaa heittää polttopullolla, toinen tönäisee tätä jyrkänteeltä alas ja molemmat meinaavat tippua. Kolmas yrittää napata kiinni mutta on liian heikko ollakseen avuksi ja joutuu irroittamaan ettei itsekin lähde alas. Köyteen kiinnitetty puolituinen syöksyy alas ja saa murhaajasta otteen lennosta, mutta köysi ei ole kiinni missään ja viimeinen hahmo ei ole vieläkään tarpeeksi vahva auttaakseen paljoa.

Lopputulos: Polttopullon heittäjä kuolee, puolituinen muussiksi, murhaaja juuri ja juuri selviää (kaksi pistettä kuntoa eikä edes kriittisesti haavoittunut. Polttopullo ei saa mitään aikaan.

Siivellinen mutantti angstaa alhaalla olevia kuolleita kavereitaan ja lähinnä naureskelee muille. Se saadaan melkein ystävälliseksi ja se lähtee lentämään ylös, mutta matkalla epäonnistuneista pelastuksista tunnettu hahmo päättää hypätä sen niskaan. Molemmat syöksyvät alas kovaa ja haavoittuvat kriittisesti. Pelaajahahmon saa uusi paikalle saapunut hahmo vakautettua, viimeinenkin mutantti kuolee.

Posliinipotta jätetään makuuhuoneeseen, avain mukaan. Paareja ja sen sellaista säätämistä, kun yksi tyyppi hyppää henkensä kaupalla keskuskuilun toiselle puolelle. Hyppääminen oli vaarallista, joten päättää jättää tavaransa hiisipuolelle kun hyppää takaisin. Jossain vaiheessa kasa juopuneita hiisiä löytää tavarat ja vie ne pesäänsä.

Ryhmä lähtee vetäytymään ja pelikerta loppuu. Moraaliset tai strategiset ongelmat aiheuttivat eniten tappioita; lähinnä siis se, että pitääkö heittää mutanttia polttopullolla vai eikö. Ei päästy kunnolla haastattelemaan mitään niistä, kunhan päästiin selville että ne olivat joskus olleet ihmisiä.

Pelikertojen välissä pitää arpoa että lähteekö örkkipäällikkö hiisineen tunkeilijoiden kimppuun (juopot hiidet eivät suuremmin ihmetelleet, että mistä satunnainen varastokasa on päätynyt heidän pesänsä yläkäytävään, mutta asia paljastunee jossain vaiheessa).

Yksi hahmoista on edelleen jumissa kaltereiden takana artefaktien kanssa. Sillä on kolmen päivän ruoka. Matkaa lähimpään kylään on puolitoista päivää, ja sieltä ei löydy alkemistia. Miten keskiaikaisella teknologialla rikotaan tulevaisuuden metalleista rakennettuja terässauvoja tai terässeiniä?

Tykkään ajatuksesta, että luolastojen pitäisi olla ratkaistavissa kokemustasosta riippumatta. Siitä tuli vänkä idea mieleen. Ehkä hahmoilla on kaikki keskeiset kyvyt jo tasolla 1. Kokemus parantaa kestopisteitä ja pelastusheittoja, muttei mitään muuta.

Kyvyt voisi mennä esimerkiksi näin:

Taistelija: osumaheitto +4.
Temppeliritari: epäkuolleiden karkotus.
Varas: varkaan taidot 4/6.
Magiankäyttäjä: 4 loitsua päivässä.

Ideana on, että korkeammalla tasolla voi tehdä enemmän virheitä ennen kuin kuolee. Muuten peli pysyy samana.

Tietääkö kukaan tämän idean ympärille rakennettua OSR-peliä? Tai onko joku omassa pöydässään kokeillut vastaavaa viritelmää?

Peluutin Avaruusvelhon linnoitusta kolmelle pelaajalle.

* Kannattaa miettiä hyvin etukäteen, miltä sisäänkäynnit tarkkaan ottaen näyttävät. Kyseiset huoneet koostuvat mielestäni kahdesta osasta, suuttimesta ja huoltotilasta, jossa on myös tyhjä bensasäiliö.
* Linnoituksessa on suunnitteluongelma - ei sisäänkäyntiä kun se oli toiminnassa. Pitää miettiä, mihin sellaisen asettaa. Maan alle se kuitenkin johtanee. Kenties nykyisen alalasin saa avattua?
* Kannattaa myös arpoa säilötyt mutantit ennen peliä ja varmaan muitakin asioita.

* Pelaajat epäilivät ensin sisäänkäyntejä ansoiksi, mutta päätyivät kuitenkin taistelemaan tiensä läpi nuolinokista. Yrittivät ensin tappaa ne pienellä maanjäristyksellä (bardi metalliörinän aiheuttama; yksi kolmesta satunnaisesta aloitusloitsusta), mutta päätin linnoituksen kestävän sen. Avaruusalus on varmasti pahempaakin kokenut.
* Porukalla taisi olla vain yksi hyödyllinen köysi käytössä. Sillä pääsi alas mutanttikapselihuoneen seinää alas, mutta kapseleihin on seinästä metrejä matkaa joten ei ole helppoa päästä niiden luokse.
* Keskuskuilun luota huoneesta löytyi toinen köysi, jonka avulla yksi seikkailija laskeutui ja nappasi laserkiväärin. Ovet kalteroituivat, Örmyn salaovi aukesi ja mokoma yllättyneenä putosi kymmenisen metriä lattialle, jonka jälkeen nousi ja yritti ampua köydessä roikkuvan sankarin kranaatilla. Heitin räjähti käsiin. Pari laserkiväärin laukausta lisää ja Örmy kaatui. Pudotus teki ansasta huomattavasti tehottomamman.
* Kalteriovien avausmekanismia ei ole täsmennetty. Looginen ratkaisu on, että ne avautuvat Örmyn kammiossa olevalla vivulla. (Typerän örmyn pitää osata käyttää laitetta, joten vipu on hyvä ratkaisu.) Mokoma vain on noin yksitoista metriä nykyisestä lattiasta, joten yksi hahmo on ansassa.

Tähän lopetimme tältä erää. Toivottavasti jatkoa noin kahden viikon päästä.

+Mikael Tuominen +Jukka Sorsa
Wait while more posts are being loaded