Post has attachment

Post has shared content

Post has shared content
Свобода от времето

1. Не мисли за годините си, те не са реални, мисълта за тях състаряват тялото. То е на толкова, колкото му кажеш.

2. Днес не е понеделник, днес е поредният цикъл на слънцето, наслади му се, бъди в деня.

3. Живей докато си на работа. Не чакай да свърши работното време!

4. Не времето определя живота ти, на колко да сключиш брак, на колко да имаш дете, всичко идва точно когато е необходимо, тогава когато си готов. Ти не променяш нещата, само си мислиш, че правиш нещо.

5. Вчерашният ден е само в ума ти, утрешният ден също, единственото ти съществуване е сега, в този момент, изживей го!

6. Не сравнявай сегашният момент с изминалия, абсурдно е! Сега момента е жив, изминалият е спрял, мъртъв. Не сравнявай, сега е различно.

7. Не мисли какво си казал, щом си го почувствал.

8. Ти си мислиш, че си това, което ти казват спомените.

9. Времето не лети, ние бързаме за някъде.

10. Времето не съществува, то е измислено, то съществува единствено в главите ни, опитай се да излезеш извън времето, не го изчислявай, не се отъждествявай с него, не брой дните, часовника не съществува, ако земята се завърта около слънцето двойно по-бавно, тогава на колко години сме? В космоса време не тече, там е вечността...

Post has shared content

Post has shared content

Post has shared content

Post has attachment
Watch "Samantha Fox - live in Sofia Bulgaria - April 29 2017" on YouTube
https://youtu.be/2IWwZaYvlc4

Post has shared content

Post has attachment

Post has shared content
Известна личност която изчезва мистериозно

Луи Льопренс

Всички знаем, че първият филм е бил заснет от братя Люмиер, но това всъщност не е така. Първият филм – вярно, дълъг едва две секунди – е направен от френския изобретател Луи Льопренс. Лентата се нарича „Сцена в градината Раундхей“. Тя е реализирана седем години преди официалното „раждане“ на кинематографа.
Льопренс смятал за свой основен конкурент американския изобретател Томас Едисон. Мразел го, защото французинът нямал пари за опитите си, докато кредитите валели върху Едисон като конфети. И въпреки това европеецът успял да изпревари американския си колега.
Преди да изчезне, французинът отпътувал за Америка, където се надявал да намери финансиране. След завръщането си отишъл на гости при роднини в Дижон, след което планирал да замине за Париж, да се прекачи на влака за Лондон и да патентова изобретението си. В Дижон обаче той се качва на влака за Париж и... изчезва.
Има различни версии за това, което се е случило – от заговор на конкурентите (защото заедно с Льопренс изчезнало и оборудването му) до това, че ученият сам е организирал всичко, защото не бил в състояние да изплати дълговете си.
Тази история не би била пълна без още един интересен факт. През 1902 г. Алфонс, най-големият син на изобретателя, отишъл в Ню Йорк, за да се срещне с Едисон. На следващия ден той е застрелян в хотелската си стая. Вратата била заключена отвътре, но до тялото не било намерено оръжие.
Photo
Wait while more posts are being loaded