In perioada aprilie -mai 2015, am participat la un concurs de proiecte lansat de FUNDATIA COMUNITARA SIBIU si finantat de FONDUL STIINTESCU.
Proiectul propus de noi ,,Medias - de la cetate medievala la cetate a stiintei'' s-a numarat printre cele castigatoare.   
Astfel  in perioada mai - septembrie 2015, la Scoala Gimnaziala Nr. 5 din Medias, elevi, parinti si cadre didactice din scoala noastra si din localitate, au participat saptamanal (joi), intre orele 10 si 13, la activitatile interactive propuse in cadrul proiectului. Am vizitat orasul, prilej cu care au realizat o multime de fotografii. Am realizat macheta orasului (din materiale reciclabile). Activitatea la calculator a fost in topul preferintelor, atat a elevilor cat si a adultilor ( parinti si cadre didactice). Urmeaza sa organizam activitatea de incheiere a proiectului.

Post has shared content
Crează lecții, softuri educaționale și teste interactive fără cunoștințe de programare, pe platforma: www.consumerclassroom.eu iar apoi distribuie elevilor sau descarcă-le pentru utilizarea offline sau în AeL.
Este în limba română și foarte ușor de utilizat.
Un EduIntegrator mai dezvoltat!

După autentificare consultați adresa:
http://www.consumerclassroom.eu/ro/advanced_lesson_builder

https://www.youtube.com/watch?v=D7z6Yr-oEv0*

Post has shared content
INVITAȚIE - Concurs Național
În perioada 15 - 16 mai 2015,  la Colegiul Tehnic  „George Bariţiu” din Baia Mare, va avea loc cea de a șasea ediţie a Concursului Naţional “Perspective moderne în învățământul tehnologic – Interferențe educaționale”, concurs naţional cuprins în Calendarul Concursurilor Naţionale Şcolare organizate în anul şcolar 2014-2015, poziţia 40.

Detalii aici: goo.gl/slTmmG

Pentru informații suplimentare luați legătura cu organizatorii.

SECŢIUNI:

    Secţiunea A1: „TehnoFantezii - Artă şi Tehnologii”

    Secțiunea A2: „Pasiune, talent și creativitate în tehnolgie”

    Secţiunea B1: „Start în afaceri! Topul tinerilor antreprenori – Idei de top”

    Secţiunea B2: „Start în afaceri! Topul tinerilor antreprenori – Idei năstrușnice”

    Secţiunea C1: „Simpozion Național - Interferențe educaționale”

    Secţiunea C2: „ Simpozion Național - Competenţă, profesionalism şi dimensiune europeană prin integrarea TIC în actul educaţional”
Photo

Post has shared content
Predați mai ușor cu Google Classroom
Ușor de configurat
- profesorii pot să adauge direct elevi sau să le trimită un cod pentru a se înscrie la curs. Totul este gata în câteva minute.
Economisiți timp
- fluxul simplu de muncă cu teme care nu sunt pe suport de hârtie permite profesorilor să creeze, să evalueze și să acorde note rapid. Toate sunt într-un singur loc.
Organizare îmbunătățită
- elevii  își pot vedea toate temele în pagina Teme și toate materialele de curs sunt stocate automat în dosare în Google Drive.
Comunicare îmbunătățită
- profesorii pot să trimită anunțuri și să inițieze instantaneu discuții cu elevii de la curs. Elevii pot să-și permită unul altuia accesul la resurse sau să răspundă la întrebările din flux.
Accesibil și sigur
- asemenea celorlalte servicii din suita Google Apps for Education, aplicația Classroom nu conține anunțuri și nu vă folosește conținutul sau datele despre elevi  în scopuri publicitare. În plus, este gratuită pentru școli.

Post has shared content
"Let's dance it together !"
În fiecare an, la data de 29 aprilie, este celebrată Ziua Internațională a Dansului. În 1982, Institutul International de Teatru, prin Comitetul International al Dansului, a hotărât ca în fiecare an, la data de 29 aprilie, sa fie celebrată Ziua Internațională a Dansului. Sărbătoarea comemorează astfel și ziua de naștere a creatorului baletului modern, Jean-Georges Noverre (1727 – 1810).

Ziua Internațională a Dansului încurajează promovarea dansului în lume, dincolo de bariere etnice, politice sau culturale, scopul fiind acela de a-i reuni pe toți iubitorii dansului, oricare ar fi acesta.

Potrivit tradiției evenimentului, în fiecare an, o personalitate a dansului transmite un mesaj în toate instituțiile din lume dedicate artei dansului. Anul acesta, mesajul îi aparține lui Israel Galván, un renumit coregraf spaniol și dansator de flamenco: http://goo.gl/9MvkRH

Post has attachment
O nouă grupă de cadre didactice au participat în cadrul programului Google for Education - România, la cursul de formare Utilizarea instrumentelor on-line în educaţie. Activitatea a fost coordonată de domnul formator Cosma Marius Adrian, profesor la Colegiul Naţional Samuel von Brukenthal din Sibiu. Sâmbătă, 14.03.2015, în urma susţinerii examenului final, toţi cursanţii au obţinut certificatul Google basic.
Felicitări tuturor!
O primăvară frumoasă!
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
2015-03-15
8 Photos - View album

Post has attachment
Am participat la o activitate interesantă. DA, susţin iniţiativa Hour of Code. 
Photo

Post has shared content
Este un eveniment interesant! Eu o să particip. Elevii din clasa pe care o conduc, clasa I, aşteaptă nerăbdători să vadă despre ce este vorba.
Romania, participa la Hour of Code, cel mai mare eveniment de educatie din istorie (8-14 Decembrie 2014).
http://ro.code.org/
Este atat de simplu:
1. Inscrie-te http://hourofcode.com/ro#join
1. Alegeti un tutorial http://ro.code.org/learn
2. Alegeti o data in perioada 8-14 Decembrie si inscrieti evenimentul pe Hour of Code.
3. Beneficiati de resursele disponibile gratuit pentru a atrage atentia presei, politicienilor si companiilor locale.
4. Organizati Ora de Programare pentru elevii dumneavoastra. 
5. Obține un certificat pentru tine și elevii tăi: http://code.org/printcertificate/2ae952d37b014538092c5e165d3f3372

Eu m-am înscris, voi ce mai așteptați ? :)

Post has attachment
PhotoPhotoPhoto
2014-12-01
3 Photos - View album

Post has attachment
PhotoPhotoPhotoPhoto
2014-12-01
4 Photos - View album
Wait while more posts are being loaded