Post is pinned.

Clan 1.

  Pokret,Radnicki komunisticki pokret  јe, osnovan na neodredjeno vreme radi ostvarivanja ciljeva u oblasti aktivizma u svim drustvenium oblastima od znacaja za zivot gradjana u Srbiji.
 
Cilj pokreta
Clan 2.

Cilj Pokreta je promena vazeceg ustava koji je kao takav nepravedan za radnike koji ovu drzavu i cine drzavom,i njegova promena u kojoj ce svi gradjani Srbije bez obzira na bilo kakve razlike,biti jednaki pred zakonom bez obzira i na njihov drustveni ili ekonomski status u drustvu.
Razvijati drustvene akcije i njihove elemente koji razvijaju zajednistvo,rad,red,medjusobno razumevanje i tolerancija.
Osnivanje prave radnicke sindikalne organizacije koja ce ,u drzavi, imati veoma visoko i vazno mesto,a tice se zaposljavanja rada ,radnog odnosa izmedju poslodavca i radnika i ostvarivanju njihovih radnih medjusobnih odnosa,u kojima ce rad biti regulisan ugovorom u koji ce uvid imati sindikat koji ce svaki ugovor verifikovati i su-potpisivati radi potvrdjivanja ispravnosti istog.Radnicka sindikalna organizacija ce imati uvid u svako radno mesto u drzavi radi tacnog vodjenja evidencije zaposlenosti,kao i odredjivanje minimalne cene da rada koji ce morati da bude u tolikom iznosu da ce radnik moci da od te sume izdrzava sebe i svoju porodicu 30 dana,tacnije do sledece isplate minimalne zarade.O tom iznosu ce se zajednicki dogovarati komisije poslodavaca drzave i sindikata u kojoj ce organ vlasti imati odlucujucu rec.
Porezi i ostale dazbine ce se morati placati bez obzira na drustveni i socijalni status gradjana i bice razrezan prema stvarnim cinjenicnim stanjima gradjana.
Cilj pokreta je i animiranje drustva u zajednickim radovima a u cilju poboljsanja sveopstih uslova zivota za dobrobit svi gradjana u drzavi bez obzira dali je clan pokreta ili ne.Cil pokreta je i odbrana drzave i u tom cilju je ideja o vojnoj neutralnosti i da se u redove vojske primaju samo dobrovoljno pored profesionalnog kadra koji ce se birati u komisijama odredjenih za tu namenu.
Clan 3.
U cilju kvalitetnijeg i boljeg i pravednijeg organizovanja zivota i rada gradjana radice se na ukidanju demokratije koja nam je do sada poznata jer kao takva neodgovara vecini gradjana a pogotovo radnickoj klasi.Radnicka klasa u zajednici sa sindikatom mora biti uzdanica i vodilja drzave ka boljem i pravednijem zivotu.U tom pravcu i na taj nacin ce se upravljti Sudovi,vojska i policija kao i mnoga druga drzavne i privatne institucije u drzavi.
Clan 4.

U cilju i nteresu drzave i radnika nije ukidanje religije i crkve,stoga ce cilj biti da se stvori sekularna drzava koja ce biti odvojeni crkva i drzava u kojoj crkva nema ingerencije u bilo kakvim odlukama i radu drzave a drzava se nece mesati u interese crkve dok god ti interesi ne mesaju u drzvane smernice.
Cilj pokreta je da se vrate neki praznici kao sto su 29.novembar,ali i da u drzavne praznike udju i uskrs i bozic.Rad i delovanje pokreta se nece zasnivati na marksizmu i lenjinizmu,staljinizmu i titoizmu,vec na realizmu i njegovim stvarni i realni potrebama drustva u drzavi.
Cilj pokreta ce biti i bezkompromisna borba protiv fasizma,nacizma ekstremnog nacionalizma i svih oni delovanja koji lose i negativno uticu na pravilan rad i razvoj drustva koje ce se zasnivati na zdravim osnovama realizma.
Cilj pokrta je i mogucnost pravljenja jedne velike drzavne zajednice komunista na celom balkanu i sire u cilju zajednickog istupanja i delovanja i odbrane u svetu.
Clan 5.

Naziv i sediste pokreta.
Naziv:Radnicki komunisticki pokret Srbije
Skraceni naziv: RKPS
Sediste pokreta:Kula,Vojvodina,Republika Srbija.
Clan 6.

Pristupanje i istupanje iz pokreta

U pokret se mogu uclanjivati sve punoletne i odgovorne osobe istomisljenika,spremnih na rad,red i odgovornost,od kojih se ocekuje poslusnost u izvrasavanju zadataka pokreta.
O ulasku u pokret odlucuju ljudi iz odbora u kome se pokret nalazi a po odobrenju centralnog komiteta pokreta i potpisa pristupnice generalnog sekretara pokreta.
Istupanje iz stranke i iskljucivanje vrsi glavni odbor regionalnog pokreta uz saglasnost i odobrenje centralnog komiteta i potpisa generalnog sekretara pokreta.
Clan 7.

Razlozi sa stupanje u pokret je dobrovoljno i na predlog negih clanova pokreta koji ih predlazu.Razlozi za istupanje iz pokreta su dobrovoljni ili nu slucaju da clan pokreta narusi ugled drustva i pokreta svojim licnim nedolicnim ponasanjem kao sto su rusenje nacela pokreta,vredjanje na verskoj,nacionalnoj i svakoj drugoj osnovi koji lose uticu na razvoj drustva.
O nacinu i visini kazne se odlucuje na sednicama ogruznih komiteta unosenjem u zapisnik i slanjem centralnom komitetu na proveru i overu.
Clan 8.

Organi upravljanja pokreta:
Prvi osnovni vid je radnicki organ u fabrikama i drugim drustvenim organizacijama zajedno sa sindikalnim organizacijama.
Drugo:Regionalni odbori sa upravnim organima ,predsednik i clanovima predsednistva.
Trece:Opstinski organi upravljanja sa predsednikom i clanovima predsednistva.
Cetvrto:Pokrajinski organi upravljanja sa predsednikom i clanovima predsednistva
Peto:Rebulicki ili Drzavni Centralni komitet sa generalnim sekretarom i clanovima predsedtnistva i izvrsnim odborom.
Svi odbori od regionalnih do drzavnih su u obavezi da saradjuju sa sindikalnim organizacijama.Inace sva kontrola rada svih organa upravljanja ce biti sastavljena od komisija i kontrolnih komisija (inspekcija )koju ce sacinjavati najmanje dva clana RKP-a dva clana sindikalne organizacije i odabranih upravljackih organa u radnim organizacijama(poslovodstvo ,sefovi ,vlasnici i njihovi poverenici)
Clan 9.

Unutrrasnja organizacija pokreta.

Predsednistvo pokreta,centralni komitet sa generalnim sekretarom,delegati skupstine,skupstina,komisije izvrsnog komiteta,izvrsni komitet.
Predsednistvo pokreta,cine clanovi birani od clanova delegata skupstine.
Delegati skupstine birani od opstinskih skupstinskih krugova.
Izvrsni komnitet biran od strane centralnog komiteta.
Komisije izvrsnog komiteta birani od strane izvrsnog komiteta pokreta.
Skupstina bira i clanove statutarne komisije koja ima za zadatak izmene i dopune statuta pokreta na predloge centralnog komiteta i skupstine,
Clan 10.

RKPS ce se finansirati iz clanarina ,donacija,poklona,sponzorstava i darodavaca.Finansijski izvestaj ce se obrazlagati i prikazivati skupstini na svakih 6 meseci u godini,i predlagati nova ulaganja na predloge finansijskih strucnjaka pokreta.
Clan 11.
Rad pokreta ce biti svakodnevan i u okviriva i ciljevima pokreta,velika sednica ce se odrzavati na svakih 5 godina,a prema potrebi i ranije i takve sednice ce se nazivati vanredne sednice i njih saziva generalni sekretar pokreta,sa predlozima o poboljsanjima rada pokreta i resavanju tekucih problema i zadavanje daljih zadataka.

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment
Wait while more posts are being loaded