Is er een manier om ervoor te zorgen dat je als lesgever de opdrachten en privéreacties die de csn insturen via hun classroom niet via mail ontvangt in je mailbox (maar enkel in de classroom)? 

Post has attachment

Post has shared content
Top update in Google Classroom: differentieer door een opdracht slechts aan één of enkele leerlingen toe te wijzen ipv de gehele klas.

Op de homepage van onze website wordt een fotomontage afgespeeld afkomstig van een picassa-foto-album. Dat is voor ons een makkelijke manier om de site up-to-date te houden. Sinds kort zien we echter enkel de eerste foto.Ik heb contact gehad met de helpdesk van google en zij melden me dat deze functie niet meer wordt ondersteund (overgang van Picasa naar Google Photo's). Wij werken niet met Google+ omdat onze leerlingen jonger zijn dan 13 jaar. Iemand die een third-party alternatief kent? 

wij hebben sinds kort een probleem met video
ś die leerlingen inleveren in classroom. Ze spelen niet meer af.
Dit zijn videoś die ze vanaf hun mobiel delen met Classroom en dus in de folderstructuur van de docent op Google Drive staan. Het zijn meestal mp4 of MOV bestanden.
Het bijzondere is dat ze wel vanaf de Drive apelen.
Iemand een idee hoe dit op te lossen?

GOOGLE EXPEDITIONS
De app voor Google Expeditions is nu ook in de Appstore van Apple te vinden. Daarmee kan iedereen zowel op een Android- als IOS apparaat aan Google Expeditions mee doen.
- Leerkrachten en leerlingen downloaden de app op hun device
- Leerkrachten dienen zich als zodanig aan te melden. Doorloop dit aanmeldingsproces. Slechts één keer nodig.
- Als leerkracht stel je vervolgens op Google Expeditions in als "gids". Leerlingen melden zich aan als verkenner.
- De leerkracht bepaalt welke "expeditie" bekeken gaat worden.
- Leerlingen plaatsen hun mobieltje in hun 3d-cardboardviewer voor het 3-dimensionale effect, maar het kan ook zonder en ook met een tablet.
- De leerkracht (gids) start de expeditie en alle aangesloten leerlingen (verkenners) krijgen dezelfde expeditie in beeld. Ze kunnen wel onafhankelijk van elkaar in 3D en 360 graden rond kijken in het beeld dat op dat moment te zien is.
- De leerkracht kan tegelijkertijd vragen stellen over wat er te zien is, maar ook op zijn gids-tablet kan de leerkracht de leerlingen naar een nieuwe plek wijzen. Er verschijnt bij zijn leerlingen een pijl in beeld waar ze op moeten richten. Op zijn tablet ziet de leerkracht of de leerlingen in de buurt van het (nieuwe) te bekijken object zijn.

Een Nederlandse expeditie is momenteel beschikbaar voor het openlucht museum het "Archeon" in Alphen aan de RIjn. Maar er zijn tal van (exotische) buitenlandse trips te maken. Dit is wat je de eerste stap in global learning in the classroom zou kunnen noemen.

#GoogleExpeditions
#CarsBoardViewer
#VirtualReality

Post has shared content
Google form gaat richting Flubaroo, oftewel een vergelijkend formulier. Het werkt verbluffend eenvoudig.
Tijdens het maken van de vragen geef je meteen wat het goede antwoord (of antwoorden) is.
Tevens geef je (per vraag) aan hoeveel punten een goed antwoord oplevert.
Klaar is Kees.
Je kunt zelf bepalen of de leerling na het inleveren van de antwoorden meteen de uitslag ziet of dat je dat achteraf doet, als je zelf nog handmatig iets wil veranderen.
Ook is het nog steeds mogelijk om de antwoorden automatisch in een spreadsheet op te laten slaan.


Weet iemand hoe je Classroom als Kiosk app instelt?

Post has attachment
WIE IS WIE
- Is het niet interessant om te weten wie waar werkt?
- Of er een GAFE gebruiker bij u in de buurt zit?
- Of er behoefte is aan samenwerking?
- Met wie u uw kennis kunt delen of juist kennis kunt verwerven.

Dit zijn enige resultaten tot nu toe: https://goo.gl/BjR643

Invullers van het formulier krijgen over enige tijd de overige resultaten toegestuurd, zodat onderling contact gelegd kan worden.

INVULFORMULIER: https://goo.gl/x2uFCL

Post has attachment
Google Slides: Interactief + Laserbeam
Met de nieuwe functie in Google Slides: "Vraag en Antwoord" (Question & Answer = Q&A) wordt je presentatie interactiever.

In Google Slides kun je het publiek met Q&A online vragen laten stellen. Deze verschijnen. Zodra je deze optie activeert verschijnt er boven aan de presentatie een URL. Wanneer iemand deze URL overneemt, krijgt die de mogelijk om een vraag te stellen. Een onbeperkt aantal mensen kan dit doen. Het publiek kan anoniem mee doen maar ook via een google account.

De vragen die worden gesteld verschijnen bij de presentator in een extra scherm (zonder dat het publiek het ziet). Alle vragen worden bij degenen die met de URL zijn ingelogd op hun (mobile) device getoond.
Terwijl de vragen worden ingediend kan het publiek via "like" of "dislike" een vraag omhoog of omlaag stemmen. Het aantal (dis)likes wordt per vraag aan de presentator getoond. Daarmee kan hij zien wat er bij het publiek "leeft".

De presentator heeft vervolgens de mogelijkheid om wanneer hij maar wil een van de vragen "live" vanuit de slide-show als een dia op het scherm te presenteren. Hij kan de vraag beantwoorden en/of met het publiek in discussie gaan.

Als extraatje geeft Google de presentator nu ook de mogelijkheid om de muis te gebruiken als een soort laserlichtje, zodat op het scherm nog bepaalde zaken aangewezen kunnen worden.

YouTube 1: https://goo.gl/myU3hy
YouTube 2: https://goo.gl/OUXq77
YouTube 3: https://goo.gl/GqJCSe

Photo
Wait while more posts are being loaded