Post has shared content

Hisszük, hogy az emberek képessé válnak szeretetben, békében és boldogságban élni. Tarts velünk és most alapozd meg a jövődet!
Kattints az alábbi képre és tarts velünk!
http://szedlacsikmiklos.hu/boldogsag_pph_kepzes_nyilt_akademia_hunor_trade_tanoda_szedlacsik_miklos_penz_teremto_coach&vez=1151255

http://szedlacsikmiklos.hu/regisztraciokat-segito-linkem&vez=1151255

Photo

Post has shared content
Meghívó a most kedd esti díjmentes tudatosságfejlesztő rendezvényre!
Témája: .....A jó és a rossz nem nézőpont kérdése.
TUDÁS ÉS KÉPESSÉGEK A SZABAD BOLDOG ÉLETÉRT!
A részletekért kattints az alábbi képre! Várunk szeretettel, regisztrálj díjmentesen és tarts velünk!
http://pph.hu/boldogsag-szedlacsik-miklos-pph-nyilt-coach-akademia-hunortrade-problempreventionholding-tanoda&vez=1151255
MEGHÍVÓ A KEDD ESTI TUDATOSSÁGFEJLESZTŐ DÍJMENTES KÉPZÉSRE!

Post has shared content
125. „A félelem minden jó megrontója. A félelem az alapja az emberek boldogtalanságának a bolygón.”
Szedlacsik Miklós mester-coach, boldogság-specialista&vez=1151255

http://pph.hu/jelentkezes/?vez=1151255
Photo

Post has shared content

Post has shared content
Meghívó a most csütörtök esti díjmentes tudatosságfejlesztő rendezvényre!
Témája: ...A LEGFONTOSABBAK A SZÜKSÉGLETEID.............................,
TUDÁS A SZABAD BOLDOG ÉLET ELÉRÉSÉÉRT!
A részletekért kattints az alábbi képre, regisztrálj díjmentesen és tarts velünk! Várunk szeretettel!
http://pph.hu/boldogsag-szedlacsikmiklos-kepzes-pph-nyilt-coach-akademia-problempreventionholding-hunortrade&vez=1151255

Post has shared content

Post has attachment
2 Korintus 1:2-7

2 Kegyelem néktek és békesség Istentől a mi Atyánktól és az Úr Jézus Krisztustól.
3 Áldott az Isten és a mi Urunk Jézus Krisztusnak Atyja, az irgalmasságnak atyja és minden vígasztalásnak Istene;
4 A ki megvígasztal minket minden nyomorúságunkban, hogy mi is megvígasztalhassunk bármely nyomorúságba [esteket] azzal a vígasztalással, a mellyel Isten vígasztal minket.
5 Mert a mint bőséggel kijutott nékünk a Krisztus szenvedéseiből, úgy bőséges a mi vígasztalásunk is Krisztus által.
6 De akár nyomorgattatunk, a ti vígasztalástokért és üdvösségtekért [van az], mely hathatós ugyanazon szenvedések elviselésére, a melyeket mi is szenvedünk; akár megvígasztaltatunk a ti vígasztalástokért és üdvösségtekért [van az.] És a mi reménységünk erős felőletek.
7 Tudván, hogy a miképen társaink vagytok a szenvedésben, azonképen a vígasztalásban is.
Photo

Post has shared content

Post has shared content
KÖZELSTÁVOL - NEARBY FARAWAY
ÉSZAK-INDIAI ÚTINAPLÓ - NORTH - INDIAN DIARY

Könyvajánló:
Meg kell mutatnom nektek is Edina könyvét, hiszen nem kevesen lehettek, akiknek nagy segítség lehet.
Úgy érzem, hogy akit tényleg érdekel a téma, annak feltétlenül el kell olvasnia az alábbi könyvet.
Kérem olvassatok bele a könyvismertetőbe.
Sok szeretettel: Móritzné Nagy Ilona teológus-misszionárius

KÖZELSTÁVOL - Észak-indiai útinapló
NEARBY FARAWAY - NORTH - INDIAN DIARY
"Számos ázsiai országot megjártam, könyvet azonban csak Indiáról írtam ezidáig. Korántsem azért, mert a kedvencem, hanem azért, mert minden érzékszervemre hat egyszerre. Lehetetlen, hogy szó nélkül menjek el mellette, sőt. Gondoltam, ebből is írok majd egy rövidebb cikket, ahogy eddig, de rájöttem, hogy Indiát lehetetlenség beszorítani 3000 karakterbe. Így született a könyvem."

Olvashatod angolul és e-bookban is.
Itt pedig követhetsz:
https://www.facebook.com/VieWriter/

A könyv kereskedelmi forgalomban nem kapható.
Megrendelhető:
www.viewriter.hu
www.viewriter.hu/eng e-mail: mail@viewriter.hu

India testközelből / könyvismertető /

View & Write

Nem kevesebbet akarok, mint megismerni a minket körülvevő világot – hiába kihívás; akár élethosszig tartó. Utazgatok – amikor csak tehetem – és fürkészem az embereket, kultúrákat. Másfél évtizede írok magam és/vagy mások szórakoztatására. A sajátos látásmódból és az írás iránti szenvedélyből született a szójáték; VieWriter – mert a lényeg nem az, hogy ki vagyok, hanem, hogy mit csinálok.

Gyerekkorom óta foglalkoztatott a kommunikáció, ezzel együtt született az olvasás szeretete. Vágyam volt alkotni valamit, amit mások is olvashatnak, valami újat adni, ami maradandó. Az alkotás számomra elsődleges. Szerintem az emberi fajt ez különbözteti meg a bolygónkon élő többitől; a létrehozás vágya, ami nem ösztönből fakad. Maradandót és értéket kíván teremteni.

Fiatalabb éveimben táncoltam. Ez volt a korai önkifejezési eszközöm. Einstein mondta, hogy „a táncosok Isten atlétái”. Én is osztom ezt, mert a tánccal mindazt ki tudod fejezni, s egyben át tudod élni, ami az emberben az isteni rész, ami szavakkal már nem kifejezhető, mert azokon túl van. Ahogy az indiaiak mondják köszönésképp: Namaste; tisztelet az emberben lakozó isteni lélek előtt.

India nagy utazás. Nem elsősorban földrajzi értelemben, hanem mindenkinek magában. Alkalom tapasztalatszerzésre önmagunkról. Belső utazás, önmagunk feltérképezése. A nagy eszmélések, rádöbbenések helyszíne.

Azt hiszem, Ázsia-függő lettem. A nyugati civilizációból időről-időre el kell „menekülnöm” keletre, hogy újra önmagamra találjak, hogy „visszataláljak”.

Van, aki az egzotikumot keresi, van, aki nosztalgikusan vágyódik a ’60-as évek Indiája után, amikor tömegével lepték el az országot a hippik, divat lett jógázni, meditálni és gurukhoz járni. Van, aki a kalandot látja benne, valakit a szélsőségek, az ellentmondások országa érdekel, és akad olyan is, aki megundorodott a nyugati világtól, esetleg lelki megnyugvást remél.

Tény, hogy sokunkat vonz ez az ország különféle okokból. Engem is vonzott. Tudtam, hogy egyszer útra kelek. Tudtam, hogy látnom kell nekem is, hogy véleményt formálhassak róla.

Aztán úgy hozta a sors, hogy India szólított meg engem, és éreztem, vagy most megyek, vagy soha. Pontosabban egy barátnőm sorsa alakult úgy, hogy férjével egy évre Indiába költöztek egy szegény tartomány még szegényebb kis településére; Uttar Pradésba, Fatéhpurba. Barátnőm orvosként a helyi kórházban dolgozott férjével némi hindi nyelvi képzés után.

Egy kis budapesti kávézó sarkában osztotta meg velem, hogy egy évre Indiába utaznak.

– Ez nagyon izgalmas – mondtam –, mindig is szerettem volna Indiába menni!

– Hát gyere, látogass meg minket!

Néhány másodpercet tétováztam, úgy éreztem, már mindent átgondoltam egyszer – talán álmomban –, és azonnal igent mondtam. Hirtelen döntésem mögött nem hirtelen elhatározás állt

Szavaimnak ólomsúlya volt akkor, és ezt ő is tudta. Így erről többet nem beszéltünk, ő is szervezte az utazásukat, én is az enyémet. És vártuk a következő találkozásunkat immáron Indiában.

A Magyarországi Református Egyház Missziós Irodája több éves hagyomány alapján utaztat ki évről évre orvosokat Indiába, hogy karitatív munkájukkal javítsák az ott élők egészségügyi ellátását. Az ő egy évük alatt – látogatásom során – alkalmam nyílt belelátni abba az emberfeletti munkába, amit a szűkös körülmények ellenére próbáltak végezni. Egy hónapot töltöttem Indiában és gyakorlatilag bejártam az ország északi részét önállóan fehér nőként mindenféle utazási iroda és egyéb szervezet segítsége nélkül. Nem kevés tapasztalattal gazdagodtam.

Az utazás közben rengeteg körülmény zavarhat. Ám ha az ember át akarja élni a pillanatot és szeretné élvezni annak szépséget, meg kell tanulnia, hogy észlelje ugyan a zavaró mellékkörülményeket, de ne engedje, hogy ezek a benyomások hassanak rá, mi több, elhatalmasodjanak rajta, mert akkor vajmi keveset értékel az őt körülvevő világból. A lényeg mindezek mögött rejlik; ahogyan az emberek hozzád szólnak, ahogyan az ott élők mindennapjainak része lehetsz. Amikor feltöltődsz attól, amit egy idegen néhány kedves gesztusával adhat. Ahogyan végigsimít a kezed évezredes köveken és több száz éves fákon. Amikor földtörténeti korszakok elevenednek meg előtted gigászi hegycsúcsok tetején állva. És annak is megvan a szépsége, amikor este lemosod lábadról az út porát.

És egy vallomás: az út alatt beleszerettem „valakibe”. Úgy hívják: Himalája. Hozzá többször is visszatértem, igaz, nem India felől.

Számos ázsiai országot megjártam, könyvet azonban csak Indiáról írtam ezidáig. Korántsem azért, mert a kedvencem, hanem azért, mert minden érzékszervemre hat egyszerre. Lehetetlen, hogy szó nélkül menjek el mellette, sőt. Gondoltam, ebből is írok majd egy rövidebb cikket, ahogy eddig, de rájöttem, hogy Indiát lehetetlenség beszorítani 3000 karakterbe. Így született a könyvem.
Sok szeretettel: Edina
Photo

Post has shared content
ÚRNAPI VIRÁGSZŐNYEG - VISEGRÁD - HUNGARY
Corpus Christi FLOWER CARPET - Visegrad - HUNGARY

ÚRNAPJA - Pünkösd második vasárnapja.
http://lelekmentomisszio.blogspot.hu/2013/05/punkosd-lelek-kitoltekezese-pentecost.html
Június másodikától tekinthető meg az Úrnapi Virágszőnyeg - Visegrádon a Katolikus Templomban.
A különlegesen szép alkotást évről-évre a visegrádi hívek hozzák létre.

Visegrádon lakom:- így ezt a csodálatos, élő virágokból, az ÚRNAK készített virágszőnyegnek, a fotóját küldöm, az ÚR dicsőségére.
SOLI DEO GLORIA!
EGYEDÜL AZ ISTENÉ A DICSŐSÉG!
Jézus üzenete:...
"Ha valaki szomjazik, jöjjön hozzám, és igyék!
Aki hisz énbennem, ahogy az Írás mondta, annak belsejéből élő víz folyamai ömlenek!"
Ezt pedig a Lélekről mondta, akit a benne hívők fognak kapni..." (Jn 7,37 -39).

DICSÉRTESSÉK AZ ÚR JÉZUS KRISZTUS!
http://lelekmentomisszio.blogspot.hu/2013/03/jezus-mi-jotevonk.html
Sok szeretettel, és üdvözlettel:
Móritzné Nagy Ilona teológus-misszionárius

A fotót készítette: St. Edina - Budapest
Photo
Wait while more posts are being loaded