Post has attachment

If I was asked what a friend looks like, I would seat next to you and hold you tight because you define what true friendship really is.
Post has attachment

T.j kaseh

t.kaseh

Post has attachment
Pertubuhan Tarekat Muktabar Malaysia ( PERTAMA ) dengan ini mengumumkan penganjuran Majlis Zikir Perdana Sedunia pada 21 Mei 2016 ( Sabtu ) bersamaan 14 Syaaban 1437H. Majlis ini akan diadakan di Mesjid Putra, Putrajaya. Ianya bermula pada pukul 4.30 petang hingga 9.30 malam.
Insya-Allah acara ini akan diresmikan oleh Timbalan Perdana Menteri Malaysia, Y.A.B Dato` Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi dan akan dihadiri oleh dif-dif kehormat dari dalam dan luar negara. Kira-kira 30 ulama dari luar negara dan kira-kira 250 ulama dari dalam negara akan hadir dalam majlis yang bertemakan Islam itu Kedamaian.
Tahun ini Majlis Zikir Perdana Sedunia juga akan diserikan oleh simposium tarekat tasawuf yang akan bermula pukul 8.30 pagi hingga 4 petang dengan tema yang sama dan pembentangan 5 kertas kerja :

1)  Strategi Memasyarakatkan Tarekat tasawuf Dalam kehidupan
      Ummah.

2)  Tarekat tasawuf jalan ma`rifatullah.

3)  Pengamalan tarekat Di kalangan Ulama Sepanjang zaman:
      Peranannya Dalam Membawa keamanan Sejagat.

4)  Peranan Tarekat Tasawuf  Dalam Pembangunan Semula Ummah
      Rahmatan Lil`Alamin.

5)  Mehnah Dan Tribulasi Pengamal Tarekat Tasawuf Sepanjang
      Zaman.

Tahun ini juga, PERTAMA akan menganjurkan Muzakarah Ulama Nusantara Malaysia di Hotel Shangri - La Putrajaya.

Majlis Zikir Perdana Sedunia tahun ini berlangsung pada 14 Syaaban 1437H iaitu bersamaan dengan Majlis Nisfu Syaaban iaitu malam yang baik untuk memanjatkan doa kepada Allah SWT memohon diangkat segala kesusahan dan kesengsaraan sejagat.

Okjektif Majlis Zikir Perdana Sedunia adalah memasyarakatkan majlis zikrullah di masjid sebagai usaha mengajak umat Islam memaut hati kepada Allah SWT.
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
2016-05-17
5 Photos - View album

Post has attachment
Photo

Post has attachment
Photo
Wait while more posts are being loaded