Post is pinned.
Írj bemutatkozót!

Név:
Kor:
Hangszer/hangszerek:
Mióta tanulok rajta/rajtuk játszani:
Miért ezt/ezeket választottam:
Játszok-e bandában/zenekarban:

Csatolj a bemutatkozóhoz képet magadról és a hangszeredről/hangszereidről!

Sziasztok Emma vagyok. 11 éves. Most kezdődik szeptembertől a negyedik évem a zeneiskolában. Furulya tanszakon tanulok. Alt furulyán illetve szopránon játszok. Nagyon fèlek a szolfézs alapvizsgától! Egyenlőre nem játszok bandában se zenekarban viszont ha letettem az alapvizsgát mehetek zeneirodalomra vagy zenekarba. Képet sajnos nem tudok csatolni magamról.:) 

Post has attachment
Sziasztok!
Művésznéven Alice, becsületes nevemen Dorka vagyok :)
Hegedűn játszom 7 éve, emellett énekelek is két kórusban. Ezt nem tudom pontosan behatárolni mióta, mindig is imádtam énekelni, de a kórusokhoz amiben jelenleg vagyok egyikhez 2 másikhoz 3 éve csatlakoztam. Szoprán hangom van, amivel több mint meg vagyok békülve, sose szerettem mélyen énekelni.
A hegedűt mint gyerekkori álmomat tartottam számon úgyhogy nyilván mikor lehetőségem volt rá, ezen a hangszeren kezdtem játszani.
Ugyan nem hivatalosan de tanulgatok gitáron és zongorán is játszani.
És végül itt lennék én a hegedűmmel egy baromi régi képen aztán jómagam most, és a hegedűmről egy művészi kép mert csak ilyenem volt és éppen nyaralok és hát szülők szerint vajon mi nem fér még el a csomagtartóba? :P
PhotoPhotoPhoto
18/07/2017
3 Photos - View album

Post has attachment
Név: Művésznevem Hornblasia, eredeti nevem Farkas Dominika.
Kor: 17 éves vagyok. Decemberben töltöm be a 18-at.
Hangszer/hangszerek: Játszom akusztikus gitáron, elektromos gitáron, basszusgitáron és zongorán.
Mióta tanulok rajta/rajtuk játszani: Zongorán már alapsuliban, kb. az 5. osztálytól kezdtem komolyabban tanulni (tehát olyan 2010/2011 tájékán). Ennek ellenére nincs zongorám, se szintetizátorom. :D A gitárok 2016 szeptemberétől lettek a szívem választottjai (amióta össze jöttem (igen, gitározik)). Az első gitáromat 2017 január 23-án vettem. Egy M. Parker MK1 márkájú akusztikus gitár. Az M. Parker gitárokat már nem gyártják. Az angolok megvették a céget (asszem cseh vagy lengyel cég). A gitáromat elneveztem Lupus-nak (latin szó, jelentése: ,,Farkas").
Miért ezt/ezeket választottam: Mert tetszenek. :D A zongora kecses, az akusztikus gitárt mindenki szereti, az elektromos gitárnak erőteljes a hangja, a basszusgitár szintén remek hanggal bír. :3
Játszok-e bandában/zenekarban: Alapsuliban tagja voltam az iskolai kórusnak. Én voltam az egyik szoprán vezérhang. Egy hangszál gyulladás következtében abba hagytam az éneklést (a hangom még mindig megvan). A párommal és a haverjával alapítani akarunk egy bandát, már csak egy dobos hiányzik. Erről ennél többet nem mondhatok. :)

(A képen én vagyok Lupus-szal. A piros gitáros képen szintén én vagyok. Ő, az ölemben egy hosszú nyakú elektromos gitár. A páromé, Piroskának lett elnevezve.)
Photo
Photo
2017. 07. 18.
2 Photos - View album

Post has attachment
A zene több mint néhány perc. A zene, az örökkévalóságot tükrözi.

Sziasztok! Én is zenész vagyok, magam módján, és történetesen zongorázom. Igazából többet nem tudok hozzáfűzni, az elején lévő idézet féleseég pedig szívből jön. :D

Photo

Post has attachment
Sziasztok!
A nevem Dorka, 12 éves vagyok (októberben leszek 13)
Jelenleg semmilyen hangszeren nem tanulok játszani, viszont első osztályos koromtól egészen öt évig tanultam zongorázni. Ezen a hangszeren azért kezdtem el tanulni, mert... igazából, a szüleim javasolták (anya tanult csellózni, és ő szerette is, apa pedig annak idején hegedült, viszont ő nem szerette ezt a hangszert), és mert az iskolában, amikor elsős lettem, épp volt "hely" a zongoratanárnőnél, aki nagyon kedves volt. Imádtam zongorázni, még most is játszok néha itthon, de most már csak mint hobbi tekintek erre. Az ok, amiért abbahagytam, hogy a régi tanárnő abbahagyta a tanítást, és helyette egy másik, eléggé unszimpatikus tanár jött. És, nekem az a véleményem, hogy ilyesmik akkor az igaziak, ha nem csak magát a művészetet, jelen esetben a hangszert, szereted, hanem a tanárt is.
Gitározni is próbálkozok, klasszikus gitáron, tanárnál nem tanulok, bár ez változhat, jelenleg viszont csak pár akkordot tudok.
Viszont, jövőre valószínűleg fogok klarinétozni, ezt az egyik osztálytársam ajánlotta, ki is próbáltam egyik nap, nem a legkönnyebb hangszer, de tetszik.
Nos, az énekhangom... hát, nem tudom, szerintem nem is mély, de nem is túl magas, és nem a legcsodásabb, de néha énekelgetek (bár maga az énekóra nem a szívem csücske...) magamban. Oké, Gyermekvasúton viszonylag sokat éneklünk, azt viszont imádom (ott senkit nem érdekel igazán, kinek milyen a hangja, de együtt éneklünk, jó társaságban :) ).
Még ide tudom kapcsolni a néptáncolást, bár ez nem igazán hangszer, de itt is éneklünk. Szóval, régebben kb. 1-2 évig néptáncoltam, akkor még nem igazán szerettem. Most viszont tavaly és idén iskolában kötelező volt, és ezalatt megszerettem (5. óta másik iskolába járok, mint alsóban), továbbra is szeretném majd folytatni.
(a kép nem pont mai, pár hónappal ezelőtti, viszont most is kb. így nézek ki) (a zongoránkról nincs képem, de szerintem mindenki tudja, hogy néznek ki ezek a kis, elektromos zongorák (mármint, be - ki lehet kapcsolni, hangerőt, zengést, vagy mit lehet állítani))
Photo

Post has attachment
Ő lenne Lupus. :3
Fajta: Akusztikus klasszikus/spanyol gitár
Márka/Cég: M. Parker MK1
Egyéb tudnivalók: Cseh cég gyártotta, melyet az angolok később megvásároltak. A gitár kézzel készült. Széles nyakú.
Photo
Wait while more posts are being loaded