Post has attachment
Brand i avfuktare är kanske inte vad man väntar sig då sådan placeras i källare eller i krypgrund. fast det kan hända, särskilt om fel sorts avfuktare inhandlas. 

Post has attachment
Tydligt upplägg gällande avfuktare är viktigt för att man som i ämnet avfuktning icke insatt ska kunna få en bättre inblick i vilken produkt som kan vara lämplig för sitt avfuktningsprojekt.

Post has attachment
En lätt tillgänglig passiv avfuktare är Bentonitavfuktare. Det är bara att köpa kattsand i butik och följa dessa anvisningarna.

Post has attachment
Avfuktare är välkända för att ta bort inte så ettriga lukter. Tråkigt nog finns mycket envis lukt i många hus idag. Frågan är vanlig om garanti mot lukt efter installation av avfuktare.

Post has attachment
En typ av passiv avfuktare med aktiv regenerering är Silicagelavfuktare

Post has attachment
En mindre känd typ av avfuktare börjar se marknadens ljus. Den kallas för Peltieravfuktare och kan mest användas till lättare avfuktningsbehov.

Post has attachment
Det kan vara svårt att själv lösa problem med lukt i huset, kommande från krypgrund eller torpargrund, om man inte känner till hur avfuktare och fläktverkan bör kombineras. Här beskrivs lösningar.

Post has attachment
Vid import är det allt för vanligt att det saknas avfuktare i container som fraktas över haven i kanske upp till 5 veckor. Luktar kläderna i affären mögel så finns förklaringen ofta här.

Post has shared content
Mögel är en av orsakerna till sjuka hus. Det är viktigt veta att det kan bildas mögel i avfuktare och luftvärmepump, som sedan sprids i hela huset.

Nu börjar säsongen där mögel kan tillväxa i husets vind. Det eftersom värmeskillnaden mellan natt och dag skiljer. En säker lösning är att installera avfuktare samt att också kontrollera så det inte finns luftläckage från bostaden upp på vinden, eller att man har för fuktigt inomhus. Bra ventilation av bostaden är a och o. Ser man till de temperaturer som vindar håller vintertid måste avfuktaren vara av sorptionstyp eller av typ där termisk uppvärmning sker. Vanliga kondensavfuktare kommer att frysa igen till en isklump.
Wait while more posts are being loaded