Sziasztok! Azt szeretném megkérdezni, hogy nekem van egy oneplus 3-as telefonom és nagyon zavaró, hogy a képernyő úgymond egy kicsit érzéketlen gépelés közben. Tehát ha rányomok egy betűre akkor nem írja be, majd csak töszöri próbálkozásra. Ez szoftveres probléma lenne, ha igen vajon lesz rá frisítés? Mert nagyon zavaró és nem csak gepelés közben érzékelem ezeket. De legjobban itt lehet észrevenni.

Helo.
Nem tudja veletlen valaki h mikor lehet ujra rendelni op6 8/128ast mert mar egy hete azt irja hogy nincs raktáron.
köszi

Sziasztok!
Szeretnék érdeklődni elsősorban a Oneplus 3 tulajdonosoktól az ügyben, hogy a hátsó kamerám fókusza miért nem jó.... Tudom, ez eddig nem volt túl konkrét.
Szóval már több mint fél éve történt, hogy egyszer csak minden előjel nélkül, elkezdett a hátsó kamerám fókusza nem működni. A kamera app funkcionál, van képe is csak egyszerűen homályos... Semmilyen mechanikai behatás nem érte a telefonomat (Pl: leejtés, elázás...stb). Először azt hittem, hogy ez szoftveres probléma, de ilyen sok idő eltelte után már nem hinném. Ha valaki esetleg úgy járt mint én, és sikerült megoldania, azt megkérném, hogy mondja el mit csinált a telefonnal, hogy megjavuljon.
Előre is köszönöm a segítséget!

Post has attachment

Post has shared content
Tapasztalataim a OP6 Pie-ról.
Pie!

Talán 1.5 hete kapta meg a OnePlus 6 az első publikus béta Android Pie updatet. Ennek használati tapasztalatairól álljon itt pár sor.

Upgrading to Pie:
A frissítés nem is lehetne sokkal zökkenőmentesebb. Mindössze annyi a teendője, aki meg szeretné kapni ezen verziót, hogy a OnePlus hivatalos oldaláról letöltöd az ehhez szükséges ROM-ot (1.5 GB), majd a "downloads" könyvtárból a root-ba helyezed át.
Ezek után a System Settings-ben levő updatert elindítva, a felő kis három pontos menüből ki kell választani a "local update" funkciót, ami egyből kilistázza az imént letöltött és root-ba helyezett filet - amire rányomva már települ is a móka. A telepítés kb 5 percet vesz igénybe, egy telefon újraindulással együtt.

Első tapasztalatok:
Elsőre minden nagyon gyors volt (azóta is az). A készülék szinte kitalálja az ember gondolatát, a menükben lépdelve még szinte rá sem nyom az ember, máris megnyílik az adott menüpont. Minden app mintha még gyorsabban indulna, mint előtte, sehol nem tapasztaltam még mikroszkopikus méretű lag-ot sem. Az elmúlt 1.5 hétben talán egy app-kifagyásom volt, egy olyan appal, ami másoknál napi 5-10 kifagyást produkált. Szóval, annak ellenére, hogy egy nyílt bétaverzióról van szó, nagyon is stabilnak tűnik a használata. Persze, gondok azért voltak...

A gondok:
- Némely appok (például Facebook Messenger, Whatsapp) nem hajlandóak működni, mikor WiFi kapcsolaton van a telefon. Illetve, működni működnek, csak épp üzenetet nem tudnak se küldeni, se fogadni, folyamatosan csatlakozni próbálnak. Mellette persze remekül megy a net, böngészőből.
- Némely appok (legjelesemm képviselő a Google Play Store) nem hajlandó kapcsolódni a nethez, mikor mobil adatot használok. Mivel korlátlan mobilnetem van, a "data saver" funkciót kikapcsoltam, sőt, direktben belőttem, hogy minden appom "unrestricted" internet hozzáférést kapjon - ennek ellenére is van pár, ami nem hajlandó mobilneten működni, holott mások vígan elvannak vele.
- Az általam használt MINDEN home screen widget villódzik, mikor valami update történik az általuk közölt információban. Pl. a naptár widget újratölt, és villódzik 4-5 alkalommal, ha új naptárbejegyzést kell képernyőre tenni, vagy egy már elmúltat levenni onnan.

Ezen dolgok persze csak apróságok, a készülék teljesen használható még a fenti problémák mellett is.

A jó lenne, ha lenne dolgok:
- A hangerőszabályzó visszajelzése végre kiköltözött a képernyő szélére. Azonban nem lehet "kinyitni" azt, mindig csak annak a hangerejét tudod szabályozni, ami épp szól. Ha hívnak, akkor a csengőhang erősségét, ha szól egy videó, akkor a média hangerejét. És nem tudsz átváltani másokra.
- Nem lehet, csak teljes képernyős screen capture-t csinálni. Pedig ugye, néha csak a képernyő egy kisebb részére van az embernek szüksége. Persze, utólagosan meg lehet vágni a képet, de azért jó lenne, ha eleve lehetne csak egy részt másolni.

Röviden ennyi, továbbra is elégedett vagyok a készülékkel, csak ajánlani tudom bárkinek. :)

Post has attachment
Mi készül itt kéremszépen?
Photo

Post has attachment
Ez még nem a Pie :-)
Photo

Post has shared content
Több oldalról is érkezett már hozzám kérdés, hogy most úgy két hónap használat után, mi a véleményem a OnePlus 6-ról. Nos, akkor íme.

Ugye, a megjelenés napján rendeltem meg egy Mirror Black. 8/128 GB változatot. Egy hét sem kellett hozzá, hogy kézbe kapjam, semmi rejtett költség, vám vagy áfa nem terhelte már a csomagot. Én az alap dobozon kívül két fizikai dologból, és egy szolgáltatásból álló csomagot vettem. A. Kézhez kapott dolog így nézett ki:
-OP6 retail pack (device, egy műanyag shied-el, egy átlátszó szilikon tokkal, töltőfej + töltőkábel, dokumentációk);
- egy kevlar tok;
- egy glass fólia;
- egy 2 éves fullos biztosítási kötvény.

A kötvényt aktiválni kellett, a szállítás önmaga nem csökkentette annak futamidejét, kibontás és pixelellenőrzés után azonnal aktiváltam. A készülék belakása viszonylag gyorsan ment, igazán másnap már 98%-ban az a konfig volt rajta, amit ma is használok. Nem gyári launcherrel megy, én APEX párti vagyok, sokat használom gesztusokkal vasat, így az android navigációs sáv is teljes mellőzésre került a gyári indítóval együtt.
Meglepően kevés Tasker profil is kell hozzá, nagyon sok gyári extra van a vason, a teljes szoftverkörnyezetet inkább nem sorolom fel. Semmilyen appból nem használok csökkentett (lite) verziót, sőt, ahol lehet, a teljesítményt próbálom teljesre kihúzni úgy, hogy a hardver adta korlátot felül érjen el (pl nem skálázok le videókat, csak hogy kisebbek legyenek vagy alacsonyabb felbontáson kevesebb helyet foglaljanak). Így vagyok a fotó és videó funkcióval is, a lehető legjobb felbontás mellett megy mindegyik.

Tapasztalataim.
Amikor nem megyek el Ingress-t vagy Pokémon Go-t játszani, úgy minden nap (akármennyit videóztam nyomkodtam FB-ot, messengert vagy coub-ot) 50 százalék fölötti akkuval érem el a lefekvés előtti időt. Így minden ilyen nap elég 20 percet kábelre tenni a készüléket, annyi idő alatt 95 fölé tölti az aksit, éjszakára le is lehet venni a töltőről. Reggel nem teszem vissza, igazán már rá se szoktam nézni, mennyi van az aksiban, csak indulok el vele otthonról.
Ha játszom a fenti appok egyikével, 2 óra úgy is belefér töltés nélkül. Ha többet járok, akkor egy 20500 mA-es Anker a társam. Nincs rajta OP-al kompatibilis gyorstöltés, de így is gyorsabban tölt, mint a készülék kéri a delejt, így nem kell izgulni azon, hogy lemerülne.
Játszottam már vele kánikulában, esőben, viharban. Nem esett baja akkor sem, mikor strandon a medencében néztem a VB döntőt, és akkor sem, mikor (igaz csak egy alkalommal) víz alatt fotóztam vele.
A teljesítmény bőven kárpótol azért, hogy sokszor kell feladni miatta az egykezes használatot. Míg a kevlar/szilikon tokot használtam, sokkal nagyobbnak éreztem, mint valójában, de mióta megjött a Dbrand fólia, egészen jól tudom egy kézzel tolni.
Nem használok "kicsinyítő" appokat, mindig teljes billentyűt használok, legtöbb alkalommal már megy így is a félkezes gépelés, ezt a szöveget is így írom.
Frissítés érkezett már rá három (vagy négy), nem tettem fel side-ban az O-t, megvárom a gyári verziót - szerintem nem sokkal fog később érkezni, mint a Google hivatalos verziófrissítése.
Azt hiszem, ennyit tudok elmondani - úgy érzem nagyon megérte a pénzt, amit ráköltöttem.

Post has shared content
OnePlus 6 review: The alternative flagship.
Discover the full review at: http://bit.ly/2Jw0oRt

#DxOMark #OnePlus #OnePlus6 #smartphone #review #mobilereview
Photo

Sziasztok!

Biztosítással kapcsolatban kérnék segítséget. Ha rommá törik a készülék, kvázi javíthatatlan, mi a teendő? Egy OnePlus3 készülékről van szó, vásárláskor kötöttem rá az oldalon keresztül biztosítást a Simplesurance-nél. Egy összegben lett kifizetve a biztosítás díja, tudtommal egyéb havidíj nem volt. Van valakinek tapasztalata az ügyintézéssel kapcsolatban?
Üdv,Tamás
Wait while more posts are being loaded