Post is pinned.Post has attachment
Toekomstmuziek

Laatste blog, dit jaar.
We sluiten straks het schooljaar af. Volgend jaar een nieuw jaar.
Nieuwe ronde, nieuwe kansen!?

Wat blijf je volgend jaar doen? Dus wat ging er dit jaar goed? Wat zijn jouw kwaliteiten en sterke eigenschappen?

Wat ga je volgend jaar anders doen? Dus wat kon er het afgelopen jaar beter? Wat zijn jouw valkuilen en slechte eigenschappen? En wat ga je doen om niet weer in die valkuilen te vallen?

Schrijf je blog. Maak het beeldend. Ik wil het voor me zien. Schrijf uitdagen en aantrekkelijk. Een goede kop boven je blog en minimaal 200 woorden.

Zoek ook op YouTube een leuk liedje wat bij je blog past en voeg dit in.
Toekomstmuziek.

En mijn muziek?
Nina Simone is één van mijn muzikale helden (ik heb er veel). Een krachtige vrouw en een goede zangeres. Ondanks haar psychische problemen (bipolaire stoornis) een voorbeeld voor velen. Ze heeft prachtige nummers gemaakt en was naast zangeres ook een mensenrechtenactivist (vrouwen, zwarten) uit Amerika in jaren '60/'70.
Dit nummer heb ik gekozen, omdat zij eerst zingt wat ze allemaal niet heeft (geen vrienden, geen eten, geen thuis, geen kleren, geen scholing, helemaal niets), maar daarna wat ze allemaal wel heeft (hersens, lach, armen, voeten en haarzelf). Dus kijk niet wat je niet hebt en wat anderen van je denken, maar focus je op wat je wel hebt en ga uit van je eigen kracht.

En het is een mooie opname uit de jaren '70 (beelden, kleding en kleuren).
Commenting is disabled for this post.

Post has attachment
Toekomstmuziek.

Laatste blog van dit jaar.

Ik blijf volgend jaar enthousiast naar stage toe gaan, wat ik wel anders ga doen is dat ik eerder met mijn opdrachten bezig ga en niet alles naar voren schuiven want dan krijg je een beste stapel met opdrachten.

Ik heb dit jaar op stage en op school veel dingen geleerd, en nog leer ik elke dag nog veel dingen.

Ik heb er heel veel zin in om naar mijn andere stage plek toe te gaan, weer een nieuwe uitdaging!


Volgende jaar ga ik hetzelfde blijven doen bij school, hard werken om al mijn opdrachten op tijd af te krijgen .
Maar op mij volgende stage ga ik veranderen , ik wil mijn in verbeteren met rapportage, mijn Nederlands ( schrijven) is nog niet zoals ik het wil. Ik kreeg een feedback van een collega dat ik vaak zinnen verkeerd schrijft of dat ik een letter vergeet, zij heeft ook gelijk!
Volgende jaar ga ik meer feedback over mijn handelen maar ook over mijn rapportage vragen.

Mijn grote valkuil is om niet durven te vragen of collega`s Bijvoorbeeld : mijn teksten willen controleren (rapportage ) voordat ik op de knop opslaan drukt. Ik ben heel erg bang om fouten te maken!!

Mijn kwaliteiten
Ik ben vriendelijk, meelevend en ik kan kalm blijven bij een crisis. Ik let goed op (observeer) en ben flexibel. Ik ben zorgzaam en doelgericht. Ik neem verantwoording en ben ijverig en eerlijk.

Ik heb geen lievelingslied. Sorry!!

Post has attachment
Toekomstmuziek

Ik heb dit schooljaar erg veel geleerd en nog steeds leer ik elke dag wat bij. op school en op mijn stage.
Ik heb hard moeten werken om te bereiken waar ik nu sta Mijn kwaliteiten zijn dat ik inlevingsvermogen en bovenal veel doorzettingsvermogen deze zijn dit jaar wel erg op de proef gesteld maar ik heb het wel gedaan en hier ben ik heel erg trots op! ik zal hier volgens jaar ook zeker mee doorgaan.

Volgend jaar zal ik niet veel anders gaan doen ik werk hard om mijn doelen te bereiken en dit blijf ik ook zeker doen.
Mijn valkuilen zijn wel dat ik niet veel vragen stel wel komt dit steeds vaker en als ik iets niet snapte dat ik eerst naar klasgenoten ging in plaats van om uitleg te gaan vragen aan de desbetreffende docent.
ik ga zeker niet weer in deze valkuil vallen en ga ook zeker wel meer vragen stellen en hulp vragen en aanvaarden als ik ergens niet uit kan komen.
dit aanvaarde ik ook niet altijd ik dacht wel dat ik het allemaal wel alleen kon maar ik ga toch meer hulp vragen als ik dingen niet begrijp om zo mijn opleiding als verzorgende IG met een voldoende af te ronden.

Groetjes Sabrina

Post has attachment
OP NAAR VOLGEND JAAR!!

Hallo allemaal, Als ik terug kijk op het afgelopen school jaar kan ik zeggen dat ik het erg naar mijn zin heb gehad, zowel op school als op stage. Ik heb erg veel geluk gehad met mijn stage. Ik vind dat ik een super leuke stage heb gehad dit jaar en daarom vind ik het erg jammer dat het schooljaar nu alweer voorbij is. Gelukkig heeft het harde werken beloond met een contract op mijn stage en daardoor mag ik blijven werken op mijn stage adres.

Waar ik volgend jaar mee door zal gaan is veel vragen stellen als ik iets niet weet en goed opletten in de les en op mijn stage om daardoor mijzelf te verbeteren in mijn werk. Wat ik vind dat mijn kwaliteiten zijn is dat ik erg goed met mensen om kan gaan. Ik heb er ontzettend veel plezier en dat laat ik merken tijdens mijn werk. Wat een negatieve eigenschap van mij is is dat ik soms te enthousiast ben en daardoor veel dingen te gelijkertijd wil uitvoeren. Hier moet ik zo nu en dan eens op de rem worden getrapt.

Wat ik volgend jaar anders zou doen is een beter planning maken voor mijn opdrachten. Ik heb nu wel alles op tijd afgekregen maar het is zeker een verbeterpunt voor mij. Hier ga ik ook aanwerken door alvast een planning te maken voor dat ik op stage ga. Zo heb ik alles goed en duidelijk op papier staan, en hoop dit ook te kunnen na streven.

Verder ben ik erg tevreden over mijn afgelopen schooljaar. Ik heb goede cijfers gehaald en ik loop goed op schema met mijn opdrachten.

Verder wil ik jullie dit nummer onder aan de tekst laten horen omdat ik dit een erg leuk nummer vind waar ik vrolijk van wordt. Dit is een mooie feestnummer en zo hoop ik ook door het aankomende schooljaar heen te vliegen!!

Adios!!

Post has attachment
Toekomstmuziek.

Dit jaar ben ik altijd positief gebleven en met een lach op me gezicht genoten van mijn stage en schooljaar.
Mijn examenplanningen verliepen voorspoedig, me schoolexamen gingen ook goed.
Ik kijk met een tevreden terug blik op dit jaar, wel zou ik soms wat meer in me zelf moeten geloven op stage.
Maar dit heb ik vanaf het begin tot nu met een groei doorbracht.
Ik heb zin in me nieuwe stage, met nieuwe uitdagingen...
En van positieve en negatieve feedback leer ik vooral veel en daar zou ik direct aan werken !

Post has attachment
Toekomstmuziek.

Ik kijk met een goed gevoel terug op afgelopen schooljaar. Ik heb tot nu toe al mijn examens gehaald, mijn beroepsprestaties zijn af (met een beetje uitstel in het begin) en ik plan volgende week beide examens in. Het heeft heel lang geduurd tot mijn werk- en praktijkbegeleider ze hadden na gekeken.

Ik heb deze stage heel veel geleerd! Ik wist bijna niks van de zorg dankzij mijn stage op Helpende, maar in de Bleerinck heb ik echt heel erg veel geleerd.
Ik moet nog wel aan wat dingen werken, zoals het gewoon doen van dingen, ze denken ook dat dat komt door mijn onzekerheid. Maar ze zeggen dat ze alle vertrouwen hebben dat dat wel komt!
Door de onzekerheden word ik heel erg veel tegen gehouden.

Ik zal proberen volgend jaar meer voor mezelf op te komen op stage en meer gewoon te doen in plaats van vragen wat ik kan doen.

Post has attachment
Toekomstmuziek.

Laatste blog van dit jaar.
Ik blijf volgend jaar enthousiast naar stage gaan. En met een open houding zodat ik nog veel meer kan leren op mijn nieuwe stage. Verder zijn mijn kwaliteiten: Sociaal, behulpzaam zijn en betrouwbaar. Ook wil verder gaan met dat ik gemotiveerd ben op school en op stage.

Wat ik volgend jaar anders ga doen is. Dat ik beter moet gaan plannen van de opdrachten en dat ik niet moet uitstellen tot op het laatste moment. Zodat ik minder stress heb. Ook wil ik eerder beginnen met praktijkexamens en beroepsprestaties. Mijn valkuilen zijn het uitstellen en slecht plannen. Ook wil ik positief blijven in een tegenslag.

Ik hoop volgend jaar nog veel te leren in de theorie en de praktijk en een goede verzorgende te worden. En uiteindelijk mijn diploma te behalen en aan het werk te gaan in de ouderenzorg en een goede verzorgende IG zijn.
Op naar volgend jaar. :)

Ik heb dit liedje gekozen van MIKA, omdat ik van MIKA gewoon ontzettend vrolijk word en het mijn idool is, de meesten hoef ik dat niet meer uit te leggen ;)
Liedje gaat over dat je voor jezelf op moet komen wat mensen ook tegen je zeggen. Doen wat jou gelukkig maakt en wat je graag wilt, ook al word je er onzeker van de mening van anderen.

Post has attachment
Ik ga mijn valkuil dicht gooien!
Hallo allemaaaal,
Ik blijf volgend jaar doen dat ik positief in het leven sta, dat vind ik een erg fijn gevoel. Ik zie overal de positieve kant van en dan raak je minder in de stress als je iets niet op tijd af hebt.
Hier zitten ook nadelen aan, ik heb dit jaar erg uitstelgedrag vertoond. Dus dat wil ik volgend jaar heel anders doen. Dit is mijn grootste valkuil dus die kuil ga ik dichtgooien. En volgend jaar ga ik optijd beginnen met mijn opdrachten en mijn examens op tijd afronden. Dat geeft mezelf ook een beter gevoel en dan heb ik aan het einde niet zoveel stress.
Nog een slechte eigenschap van mij is dat ik door een collega erg onzeker ben geworden, hier wil  ik graag vanaf en ik wil mezelf niet in de grond laten trappen.
Ik heb dit liedje erbij gedaan om dat ik veel plezier in mijn stage ga hebben volgend jaar!

Post has attachment
Mijn laatste blog:
Wat er dit jaar goed ging is dat ik minder onzeker ben over mezelf en dat ik meer vertrouwen heb gekregen in de omgeving om mij heen, ook mensen die je niet (goed) kent zijn te vertrouwen. Ook heb ik hulp gehad een poosje  van een schoolmaatschappelijkewerker, en ik had nooit gedacht dat ik dit ging accepteren. Ook gaan de opdrachten maken goed op school. mijn kwaliteiten hadden veel voorsprong op mijn stage.  Omdat ik een harde werker ben en goed voorbereid heen ging.
Wat ik volgend jaar anders gaan doen is meer mijn mening geven en mijn gevoel uiten. Ook vind ik dat ik meer moet zeggen wat er aan de hand is en dat ik het niet op blijf kroppen, dit heeft voor heel veel mensen gevolgen als ik  chagrijnig ben, En dit wil ik niet meer. Ook wil ik meer tijd voor mezelf hebben en dat ik ook niet meer druk maak over iets terwijl er niks aan de hand is.
Ik heb voor het nummer laat het los gekozen omdat ik uit dit liedje heel veel kracht gehaald heb en nog steeds haal. door dit liedje laat het mij denken dat het goed geweest is voor nu en dat ik moet los laten dat wat ik kan.
Nu is het mijn tijd. En hebben die rot gedachten geen ruimte meer in mijn hoofd. Ik weet zeker dat volgend jaar mijn jaar word, En ik ga hier voor! <3
Wait while more posts are being loaded