Post has attachment
Min of meer een weetje, omdat veel Nederlanders dit ook echt zeggen in het buitenland.. Doe dat dus niet, want je staat voor paal!
" you stand before the pole" dus.
Photo

Knuffelen is gezond voor je

Een Britse studie heeft bewezen dat knuffelen met een andere persoon gezond voor je is! Tijdens knuffelen en lichamelijk contact komt het stofje oxytocine vrij. Oxytocine is een natuurlijk middel tegen stress en bang zijn. Het vermindert bang zijn doordat dit stofje de natuurlijke dreiging van anderen op afstand houden verzwakt.

Deze positieve punten zijn niet het enige gezonde voordeel dat je krijgt van knuffelen, verder zorgt het voor een betere spijsvertering, het verlaagt de bloeddruk en hartslag en verbetert tenslotte het leervermogen.

Een onderzoeker naar oxytocine, Kerstin Üvnäs-Moberg, noemt oxytocine “helende nectar”, het stofje kan als onmisbaar beschouwd worden omdat het de aanmaak van andere stoffen die onze stemming bepalen positief beïnvloed.

Wat moet je doen om de steken in je zij te voorkomen als je gaat hardlopen?
1. Houd je maag leeg voordat je gaat hardlopen, eet circa twee uur van te voren alleen heel  licht eten wat gemakkelijk verteerd kan worden.

2. Start niet te hard, begin rustig en bouw je tempo langzaam op. Nadat je het tempo hebt opgebouwd kun je wanneer je wilt voluit gaan.

3. Maak gebruik van een goede warming-up, gevolgd door even goed te rekken. Na ongeveer tien minuten je spieren goed warm gemaakt te hebben moet je even vijf minuten de tijd nemen om je spieren te rekken met de bekende oefeningen.

Blue Monday is een dag waarop heel veel mensen depressief zijn. Het is de maandag van de laatste week van januari.
De vakanties zijn een tijdje geleden, net als de feestdagen. Het wordt laat licht en vroeg donker. Goede voornemens kunnen mislukt zijn. Dit jaar (2015) was het op 19 januari. Volgend jaar is het op 25 januari en het jaar daarna op 23 januari.
Radiozenders draaien de hele dag vooral vrolijke muziek.
Sommige mensen gaan proberen de dag extra leuk te maken, sommige mensen zijn bij voorbaat al depri en anderen maakt het niks uit of het Blue Monday is.

Post has attachment

Wist je dat in de zomer de zon heel hoog aan de hemel staat en de volle maan heel laag, en dat dat een half jaar later precies andersom is?

Ingestuurd door:
+Jeroen Feddema

Post has attachment

Olifanten kunnen als enige dieren niet springen!

Post has attachment
Heb je ooit gekleurde sneeuw gezien?
Bij 'Ja, gele sneeuw.' of 'Ja, zwarte sneeuw.' comment waar. Bij 'Ja, maar een andere kleur.' comment welke kleur. Bij 'Ik snap het niet. / Anders.' comment wat je niet snapt of wat er anders is.
(Ik ga ervan uit dat 'Nee, nog nooit.' de meeste stemmen krijgt.)
-
votes visible to Public
33%
Ja, gele sneeuw.
33%
Ja, zwarte sneeuw.
0%
Nee, nog nooit.
33%
Ja, maar een andere kleur.
0%
Ik snap het niet. / Anders.

'Hè, bah, kauwgom in m'n kleren!' Wel eens meegemaakt? Met deze twee manieren heb je het er zo weer uit!

1. Doe het kledingstuk in een plastic zak en laat hem één dagje in de vriezer liggen. Vervolgens kan je de kauwgom gemakkelijk weghalen met je nagel of door het kledingstuk te borstelen.
2. Je kan de kauwgom uit je kleren krijgen door het er af te halen met een doekje dat lichtelijk gesopt is in ether of terpentine. Dit is niet schadelijk voor je kleren.
Ook kan je nadat de kleren in de vriezer zijn geweest enkele resten verwijderen met dit doekje en de ether of terpentine.
Wait while more posts are being loaded