Post has attachment
2e bijeenkomst NLZGG op 26 Nov.

De tweede bijeenkomst van de NLZGG staat in het teken van kennisdeling en wordt georganiseerd in samenwerking door Zabbix partner Xifeo, de NLUUG en Netco Technology.

Dankzij de sponsoring van deze partijen kunnen we jullie gedurende de avond een buffet en diverse verfrissingen aanbieden.Tijdens de bijeenkomst komt Dennis Kanbier (Xifeo) vertellen over hun nieuwste Zabbix implementatie waarbij ook aandacht gegeven zal worden aan de integratie met andere OSS tools zoals Grafana en de Elastic stack (ELK).

Daarnaast zal Werner Dijkerman (iWelcome) uitleggen hoe zijn Puppet module gebruikt kan worden om de installatie van Zabbix te automatiseren met Puppet.


De volledige agenda voor deze bijeenkomst:

- 18:00u: Ontvangst
- 18:30u: Buffet
- 19.30u: Technische presentaties
- 21:00u: Borrel
- 22:00u: EindePlaatsen zijn beperkt, dus registreer je snel via https://www.eventbrite.nl/e/tickets-2e-bijeenkomst-nederlandstalige-zabbix-gebruikers-groep-nlzgg-19079772112

Post has attachment
Zabbix op de NLUUG conferentie - 28 mei 2015

Donderdag 28 mei aanstaande zal de NLUUG wederom haar jaarlijkse voorjaarsconferentie houden.

Zabbix is deze keer ook goed vertegenwoordigd met 2 praatjes, Rihards Olups (Zabbix SIA) komt een verhaal doen over de krachtige maar wellicht minder bekende features van Zabbix. Daarnaast zullen er voor het eerst wat nieuwe features van Zabbix 3.0 (!) aan bod komen, waaronder de nieuwe encryptie mogelijkheden van het Zabbix protocol.

Andrew Nelson van RedHat, een andere bekende uit de internationale Zabbix community, zal een presentatie geven over de 'best practises' bij het performance tunen. Omdat hij Zabbix gebruikt bij het verzamelen van metrics bij het tunen, heeft Zabbix een prominente rol in zijn presentatie.

Zie https://www.nluug.nl/activiteiten/events/vj15/programma.html voor het volledige programma en https://www.nluug.nl/events/vj15/index.html voor meer informatie over de conferentie.
Wait while more posts are being loaded