Post has attachment
Photo

Post has shared content
Szent Jusztinosz vértanú (Kr. u. 100 – 165 k.) szamariai származású, görögül író keresztény filozófus volt, aki Marcus Aurelius uralkodása alatt Rómában vértanúságot szenvedett. Útkereséséről és Krisztus filozófiája melletti elköteleződéséről a „Párbeszéd a zsidó Trifónnal” c. munkájának bevezetésében személyes hangon ír. Első apológiáját, hitvédő iratát a keresztények érdekében Antoninus Pius császárnak címezte. Ebben találjuk a 2. századi keresztény közösség liturgikus életének, az eucharisztia ünneplésének legkorábbi leírását, amelyből az alábbiakban idézünk.

Post has attachment

Post has attachment
Boldog Brenner János atya,könyörögj értünk!
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
2018. 05. 01.
5 Photos - View album

Post has shared content
A katolikus néphagyomány Szent Márk ünnepéhez kapcsolja a búza, a gabonaföldek megáldását. Idén az evangélista emléknapját megelőző vasárnap, április 22-én a Szent Vér ősi kegyhelyén, Bátán tartották az országos búzaszentelőt.

Post has attachment
Pászkaszentelés nálunk Húsvétkor.Pesterzsébet Görögkatolikus Parochia.
Photo

Post has shared content

Post has shared content
2017. június 16. - Péntek

Szomjazik az ember lelke, a teste a nyugalomra, a békére, a boldogságra, és nem utolsó sorban - mondjuk ki öszíntén - a gyönyörre, ezek a vágyak ott élnek bennünk és űznek mind a vadat a kopok!! A háborgó tengerről a kis hajó, ahogy vágyódik a békés kikötőre, úgyanugy vágyódik az ember a mindennapi küzdelmekből hazatérni, s kedvese karjai között megpihenni! Ezeket az alapvető vágyait, ha nem tudja az ember uralni, tiszta forrásból kielégíteni, akkor - s ez a forrása a legtöbb tragédiának - képesek vagyunk mindenféle félmegoldást, fapados megoldást bevállalni, akár szörnyű bűnök útjára lépni! Életem során nagyonsok ember bizalommal feltárta titkait, és bennem újból és újból megfogalmazodik egy kérdés: Miért van az, hogy e talán minden ember számára legfontosabb kérdéssel olyan ritkán foglalkozunk a családban, az iskolában, de még a templomban is!! Ismerkedni, udvarolni, családot alapítani, s boldog házaséletben élni hogyan lehet? A végtelen boldogságra született ember miért elégszik meg félmegoldásokkal, miért oltja Istentől kapott szomját bűzös lefolyok ócska vizével, mikor ott van a kristálytiszta gyöngyöző forrásvíz?
Ez a mai evangélium újabb lökést adott, hogy készítsük el a Szerelem Tanösvényt, a szerelmeseknek, a szerelemre vágyóknak, melynek vezetőéül a legszebb magyar szerelmes versek költőjét, Petőfi Sándort kérnénk fel!!
Szeretettel, Csaba t.
Jézus a hegyi beszédben így szólt tanítványaihoz: "Hallottátok a
parancsot: Ne törj házasságot! Én pedig azt mondom nektek, hogy aki
bűnös vággyal asszonyra néz, szívében már vétkezett vele. Ha a jobb
szemed bűnre visz, vájd ki, és vesd el magadtól. Jobb neked, ha elvész
egy testrészed, minthogy egész tested a kárhozatra kerüljön. Ha a jobb
kezed visz bűnbe, vágd le azt, és vesd el magadtól. Mert jobb neked, ha
egy testrészed vész el, minthogy egész tested a kárhozatra jusson. És
ezt is mondták: Aki elküldi feleségét, adjon neki válólevelet. Én pedig
azt mondom nektek, hogy aki elküldi feleségét - kivéve hűtlenség esetét
-, okot ad neki a házasságtörésre, és aki az elbocsátott nőt veszi
feleségül, házasságtörést követ el."
Mt 5,27-32
Photo

Post has attachment

Post has attachment
Wait while more posts are being loaded