Post has attachment
Recensie over De eenzame stad van Olivia Laing
‘Je kunt natuurlijk overal eenzaam zijn, maar je eenzaam voelen in een metropool als New York heeft iets aparts. Wanneer je er te midden van die mensenmassa’s niet in slaagt echt, betekenisvol contact te leggen, voel je je misschien wel extra verlaten en uitgesloten. Meer misschien dan wanneer je alleen bent in een verlaten oord. Alsof de stad je uitlacht, uitspuwt, je niet hebben moet.’ Deze recensie is geschreven door Nele Ninclaus.

Post has attachment
DOOD door Jan Rood (derde prijs schrijfwedstrijd)
Het was de eerste dag of nacht dat ik dood was, een hele nieuwe ervaring waar ik zelf ook aan moest wennen. Want wat ga je, wat moet je dan doen? Niemand geeft je een handleiding.  Of moet je je ergens melden? Ik wist het bij god niet.
Nadat ik een tijdje zo besluiteloos had rondgehangen, keek ik eens wat beter om me heen en zag dat ze inmiddels aan mijn begrafenisdienst waren begonnen. Daar beneden lag ik, of eigenlijk mijn lichaam, in de kist. Nota bene in kleren die ik tijdens mijn leven nooit had aan gewild. Vonden ze zeker beter staan. En dan die muziek. Dat doe je me toch niet aan, dacht ik. Maar ik had zelf blijkbaar niets geregeld. En dan al die mensen, al die vreemde gezichten. De meeste kende ik niet eens. ‘Hé, jij daar, zit maar niet zo te snuiven, hoor,  tijdens mijn leven deed je dat toch zeker ook niet?’

Post has attachment
ESTHER 12. KWIJT #feuilleton
Autosleutel kwijt. Daan is nooit zijn sleutel kwijt. Daan is nooit iets kwijt. Zelfs zijn geduld niet. Alles kent een volgorde bij hem. Hij komt thuis, hangt zijn jas op de kapstok (neemt zonder zeuren vaak daarbij de mijne mee, die ik ergens over een traptrede heb gemikt), ruimt keurig zijn tas en sleutels op en als ik al thuis ben, krijg ik ergens in dit ritueel een kus van hem. Hij vraagt hoe mijn dag was en luistert meestal zelfs écht naar het antwoord. Daan is geweldig, de droom van elke vrouw. Waar ben ik opgehouden te dromen? Ergens ben ik wakker geworden, precies daar waar ik er veel beter aan had gedaan mijn ogen dicht te knijpen en door te dromen. Joost is vrijwel alles wat Daan niet is. Joost is onrustig, dwingend, woest aantrekkelijk op een foute manier. Joost vertegenwoordigt alles wat fout is. Mijn moeder zou me voor gek verklaren als ze maar een kwartier met hem zou doorbrengen. Waarschijnlijk vind ik hem daarom zo leuk. Alhoewel leuk niet het goede woord is. Joost kent geen grijstinten – nou ja, die vijftig tinten wel. Voor hem bestaat het leven alleen uit primaire kleuren. Het woord poldermodel komt in zijn woordenboek niet voor. Ik zou gek worden als ik met die man moest samenleven. Ik word gek als ik eraan denk dat ik hem nooit meer zou zien.
http://sophiamagazine.nl/2017/08/18/esther-12-kwijt/

Post has attachment
Uitverkoren, cirkel van het kwaad, deel 2

Er is een moord gepleegd en Jules en haar team zetten alles op alles om de dader te achterhalen. Tijdens dit speurwerk werk blijkt er een connectie te zijn met een sekte waarvan Elijah Schillinger de leider is. Het blijkt heel moeilijk om meer te weten te komen over deze sekte en haar volgelingen.
Twintig jaar geleden is de vader van Jules vermoord. Haar broer Remi wordt hiervoor verantwoordelijk geacht en hij heeft hiervoor gevangen gezeten. Jules weet weinig over de toedracht en over haar verleden. Als ze Elijah Schillinger ontmoet flitst een herinnering op. Weet Elijah meer over Jules en haar verleden?
#Recensie van Ans Stier​
http://sophiamagazine.nl/2017/08/13/recensie-uitverkoren-linda-jansma/

Post has attachment
Hieronder vind je het verhaal 'De vrijheid tegemoet' van Inge van Es - Ströhmeyer. Met dit verhaal won ze de vierde prijs.

De vrijheid tegemoet

Met een ruk opent ze de halfvergane bloemetjes gordijnen en controleert de lege straat op geparkeerde
auto’s. Hij is er nog niet. Vlinders. Opluchting. Boosheid. Terwijl ze de kleding uit haar kast
rukt en in haar kleine roze sporttas propt, strijden de tegenstrijdige gevoelens om voorrang. Ze
droomt al zo lang van dit nieuwe begin, weg van haar ellendige leven als een nobody. De boze
gedachten krijgen de overhand: Wat had ze eigenlijk verwacht? Hun zegen?! In hun ogen kan ze
nooit iets goed doen, dus dit zeker niet! Verwoed trekt ze een paar verlepte pyjama's van de
planken naast haar bed en bekijkt ze misprijzend: tweedehands kleding, meer is ze tegenwoordig
niet waard. Met een gepijnigde blik kijkt ze haar kleine, vertrouwde kamer rond. De muren met
afgebladderd en vergeeld behang kennen haar geheimen, hebben haar zien huilen op haar gammele
bed met oud matras als ze weer eens gepest was op school en haar ouders niet wisten wat
ze met haar aan moesten. Maar die tijd is nu voorbij. [ Lees meer op de site:
http://sophiamagazine.nl/2017/08/12/4e-prijs-sophias-zomer-schrijfwedstrijd-2017/ ]

Post has attachment
Inge: De twaalf koningen van Sharakhai is een origineel en spannend fantasyverhaal. Ik waande me in een wereld die zomaar echt zou kunnen bestaan.
De Twaalf Koningen van Sharakhai is het eerste deel van Bradley P. Beaulieus fantasy-trilogie Het Lied van het Gebroken Zand. LS Amsterdam #recensie #fantasy

Post has attachment
ESTHER DEEL 11. RIDDER ESTHER
Ik zit al een half uur voor me uit te kijken, en dat is niet omdat het functioneringsverslag van Jennie nou zo ingewikkeld is. Jennie doet het uitstekend. Jennie wel. Mijn hoofd wordt door iets heel anders bezet. Twijfel. En nee, er is helemaal niets mis met twijfelen. Natuurlijk ken ik de hippe glossy-praat: ik voel intuïtief aan wat ik moet doen; ik weet het altijd meteen; lang nadenken lost niets op. Maar daarin zit net zoveel waarheid als in: strakke buikspieren in vijf minuten. Nee, laat mij maar gewoon twijfelen over Joost. Gisteren heb ik een ouderwets stukje papier gepakt en aan de linkerkant alle redenen gezet… Enfin, gelijkspel natuurlijk.
Plots dringt zich één van de tegeltjes naar voren die mijn moeder in mijn hoofd heeft gehangen: bij twijfel niet inhalen. Iets dat sterker is dan ikzelf, pakt mijn spiegeltje. Spiegelvrouw spreekt het verlossende woord: ‘De twijfel is het antwoord’. Nijdig klap ik het spiegeltje dicht - filosofisch kutwijf.
Maar mijn knopen zijn geteld en gaan voor één persoon op deze aarde niet meer open. Ik zucht, maar de opluchting blijft uit.
http://sophiamagazine.nl/2017/08/11/esther-11-ridder-esther/

Post has attachment
Tekenen met Jill ziet er zo cool uit en ik ben niet echt de beste tekenaar. Door dit boek kan ik nu wel heel veel verschillende dingen tekenen.

Karakter Uitgevers​ #recensie

Post has attachment
Inge: In 13 minuten worden geheimen ontrafeld en het zet vraagtekens bij wat we echt weten over de mensen die het dichtst bij ons staan.

#recensie #YA #youngadult

Post has attachment
Barbara: ‘De dorst’ was voor mij door de duivelse draai een zalige ontmoeting met Jo Nesbo als thrillerauteur!
Uitgeverij Cargo #recensie #thriller #winactie
Wait while more posts are being loaded