Post has attachment
Mooi initiatief, alhoewel...Sommige van deze geestelijke leiders vergeten gemakshalve dat in het 'heilig boek' waarop hun religie is gestoeld, en dus feitelijk hun 'religieuze grondwet' is, wordt opgeroepen tot doodslag en ellende tegenover de niet- of anders-gelovigen.
Bepaalde religieuze leiders zouden dan ook beter eerst binnen hun omgeving oproepen tot het grondig 'herschrijven' van hun 'grondwet...

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment
Opschudding in Vlaanderen nadat radicaliseringsexpert Montasser AlDe'emeh naar buiten kwam met het nieuws dat tienduizenden Belgische moslimjongeren in angst leven.
Ouders, leerkrachten in Koranscholen en imams in moskeeën leren hun kinderen immers dat er hen pure gruwel te wachten staat in het hiernamaals als ze geen goede moslim zijn.
Mohamed Achaibi, vicevoorzitter van de Moslimexecutieve, reageerde op het thema in Terzake, en zag het eerder als een 'heksenjacht' op de islam en de moslims....

Post has attachment
OBAMA HAS MADE 'HíS CHANGE'

Obama, de president die Wall street ging aanpakken, en die de zaken voor de achtergestelde amerikaan ging veranderen en verbeteren...maar daar (gedeeltelijk door toedoen van het congres) niet echt in lukte.

Dié Obama gaat nu, naar het voorbeeld van vrijwel al zijn voorgangers sinds de tweede wereldoorlog, schaamteloos 800.000 dollar incasseren voor twee speeches van 30 minuten voor diezelfde 'onverantwoordelijken' die hij tijdens zijn presidentschap schuldig achtte voor de wereldwijde financiële en economische crisis.

Men kan zich afvragen, hoeveel voorbeelden de simpele geesten nog moeten hebben alvorens ze inzien dat idealisme en macht tegenpolen zijn. Met macht en/of geld is en blijft ALLES te koop...zelfs het mens-zijn van de mens!

Post has attachment
MIGRATIE en ONDERWIJS (deel 1)

Belgische leerlingen zetten dan wel goede resultaten neer voor taal en wiskunde, de sociale ongelijkheid is nergens in de geïndustrialiseerde wereld zo groot als in België.

In België is het voorspelbaar dat je als kind uit een kansarm gezin minder goed zal scoren op de schoolbanken dan wanneer je uit een kansrijk gezin komt. Finland biedt onderwijs van topkwaliteit en zorgt er tegelijk voor dat de sociale achtergrond van een kind nauwelijks invloed heeft op zijn prestaties.

Dit is het eerste deel (van 3) van de documentaire 'Exit Concentratie' van Luk Dewulf en Inge Wagemakers. Exit Concentratie is een documentaire van 1 uur over migratie en onderwijs, en kwam tot stand met de steun van Fonds Pascal Decroos en de regionale televisiezender AVS.

Post has attachment
MIGRATIE en ONDERWIJS (deel 2)

Kinderen uit zwarte concentratiescholen boeken evenveel leerwinst op het einde van het zesde leerjaar als kinderen uit witte concentratiescholen. Dat blijkt uit onderzoek van de KULeuven en UGent. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt nog dat er in Vlaanderen veel goede maar ook veel slechte scholen zijn. Afhankelijk van waar je op school zit, heb je meer of minder slaagkansen in de toekomst. Kritisch zijn is dus de boodschap. In de reportage besteden we ook aandacht aan 'School in Zicht'. Het succesvolle project uit Antwerpen, Gent, Genk... dat er in slaagt om kansrijke ouders uit de steden terug naar de school in de buurt te krijgen.

Dit is het tweede deel (van 3) van de documentaire 'Exit Concentratie' van Luk Dewulf en Inge Wagemakers. Exit concentratie is een documentaire van 1 uur over migratie en onderwijs en kwam tot stand met de steun van Fonds Pascal Decroos en de regionale televisiezender AVS.
tagVideo taggenpinLocatie toevoegenpencilBewerken
32 weergaven

Post has attachment
Een 20 minuten durende bezinning over hoe wij moslimkinderen zouden moeten beschermen tegen hun ouderlijke religieuze cultuur, in plaats van hen aan hun lot over te laten.

Als kind van een Afghaanse moeder en een Pakistaanse vader, dat opgroeide in Noorwegen, weet Deeyah Khan wat het is om als jongere klem te zitten tussen je gemeenschap en je land.

In deze krachtige, emotionele talk laat deze filmmaakster de afwijzing en de isolatie zien die veel moslimkinderen ervaren als ze opgroeien in het Westen — en de dodelijke consequenties als we ze niet in onze armen sluiten voordat extremistische groepen dat doen.
Wait while more posts are being loaded