Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment
Поштовање ја сам Драгослав Ивковић, Молим Вас подржите  моју бесплатну андроид апликацију која учи малишане ћирилицу.

Хвала Унапред.

https://t.co/SYkIXZAaje

Get Outlook for Android

Post has attachment
Молим подржите моју бесплатну андроид апликацију која малишане учи да пишу на правилан начин ћирилична слова https://play.google.com/store/apps/details?id=com.PurpleSmile.PisanjeSlova

Post has attachment
Заветници Крагујевац: “Сачувајмо ћирилицу!” (видео)
Градски одбор Српског сабора Заветници у Крагујевцу спровео је акцију “Крагујевац чува ћирилицу” и том приликом поделио захвалнице фирмама које у свом називу користе ћирилицу и тиме доприносе очувању српског националног писма.
„Маргинализовање ћирилице траје деценијама, а један од највећих удара она је претрпела за време комунистичког режима, када се 1954. године почело са употребом латинице као равноправног писма. Иако је садашњим Уставом РС предвиђено да је у Републици Србији у службеној употреби српски језик и ћирилично писмо, Заветници сматрамо да она и даље није довољно заштићена, да је скрајнута и потиснута као неко “превазиђено писмо” .
“Овом приликом желимо да поручимо да је ћирилица један од стубова српске културе, суштинско обележје српског националног идентитета, и ако заборавимо ћирилицу, заборавићемо и Мирослављево јеванђеље и Вука Караџића и српску традицију и културу. Сачувајмо ћирилицу! Сачувајмо идентитет!“ поручила је Ана Поповић у име Градског одбора Заветника у Крагујевцу.
На следећем линку можете погледати и видео прилог:
Видети и https://goo.gl/OY9rm5

#крагујевац #ћирилица #дневнадозаћирилице  

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment
Wait while more posts are being loaded