Post has shared content

Post has attachment
Evenimentul include o serie de evenimente expoziţionale dedicate cărţii şi educaţiei.

Post has shared content
"Fantomele din Tarragona"
O carte atât de interesanta, încât a determinat organizarea unei rute turistice, rută istorică, în Costa Dorada, Tarragona, Tortosa.
Istoria/Legenda Melissei Isabela de Salou

Una din cele mai dramatice, profunde, dar frumoase istorii spaniole, este legenda Melisei de Gadara y Salou.
Istoria spune că, pe la mijlocul secolului al 12-lea, fiica unei familii de caballeros hidalgos din ţinutul Reus, Tarrgona, fina conducătorului Cataloniei, contele Ramon Berenguer IV de Barcelona, a fost răpită de mauri. Avea doar patru ani şi a fost crescută în haremul răpitorului, un general maur, care i-a spus că părinţii ei au murit.În acea perioadă Melissa a trecut prin moment cumplite, fiind obligată să ia viaţa de la început:alte locuri decât castelul iubiţilor ei părinţi şi bunici, noi reguli, noi obiceiuri, o nouă limbă, o nouă credinţă.Cu o urmă de speranţă că îşi va regăsi părinţii, în cer sau pe pământ, a hotărât să-şi păstreze credinţa creştină, spunând noaptea rugăciunile în limba catalană. Şi astfel a rezistat, învăţând în acelaşi timp tot ce trebuia să ştie despre regulile şi credinţa musulmană. Chiar mai mult, a învăţat să lupte, pregătindu-se să-şi cucerească, mai târziu, libertatea.
Dar, la vârsta de aproape şaptespreze ani, tocmai când fusese din nou răpită de alţi mauri pentru răscumpărare, a fost salvată de tatăl ei. Deşi cei doi, tatăl și fiica nu se cunoșteau, au auzit amândoi glasul sângelui, iar revederea a fost, evident, un moment de răscruce în viaţa tinerei Melissa.
Noua perioadă din viaţa Melisei începe prin participarea ei, alături de Contele Ramon de Barcelona, la luptele de Reconquista, eliberând cetatea Tortosa, unde ea a fost ţinută în robie.
Viaţa tinerei va fi o succesiune de drame, lupte şi aventuri, devenind ocrotitoarea oamenilor simpli din provincial Tarragona, ceea ce i-a atras ura a multor duşmani. Faptele ei bune au continuat, susţin locuitorii din zonă şi după moartea Melissei, fiind văzută, ca fantomă sau ca porumbel, în diverse împrejurări grele, când era nevoie de ajutorul ei. Astfel ea a ajuns erou de legend, o legendă din ce în ce mai cunoscută.Iar legenda ei, are o asemănare inexplicabilă cu legenda San Jorge (lupta Sf. Gheorghe cu balaurul), bine cunoscută de toţi spaniolii.
In acelaşi timp, mulţi oameni o consider ca o adevărată Ioana D’Arc iberică, o eroină medieval, care ajută şi astăzi pe cei aflaţi în pericol.
Istoria detaliată a misterelor vieţii Melissei de Salou, inclusiv despre urmaşii ei din zilele noastre, este descrisă în romanul “Fantomele din Tarragona”, un thriller istoric, cu dramatism teribil, cu mistere şi paranormal.
Locurile în care a trăit Melissa Isabela de Salou, locuri cu profunde semnificatii istorice spaniole, Tarragona, Reus, Cambrils, Salou, Tortosa, sunt vizitate de turiștii care cunosc istoria eroinei. Aceștia merg pe urmele ei, retrăind dramele și sentimentele tinerei eroine. Și privesc, atenți în jurul lor, înaltul cerului, cautând fantomele Melissei și a lui Lopez. Mulți susțin că le-au văzut: doi porumbei albi, îndrăgostiți încă, peste veacuri.
Photo
Photo
20.02.2018
2 Photos - View album

Post has shared content
Tom Hazard are un secret periculos. Poate că arată ca un bărbat de 41 de ani, dar din cauza unei boli extrem de rare, trăiește de câteva secole. Din Anglia elisabetană până la Parisul din epoca jazz-ului, de la New York și până la insulele din Oceanul Pacific, Tom a văzut destule și acum nu-și dorește decât o viață normală. Fiindcă trebuie să își schimbe mereu identitatea ca să rămână în viață, acum are acoperirea perfectă: este profesor de istorie la o școală din Londra. Aici îi poate învăța pe copii despre războaie și vânători de vrăjitoare de parcă nu le-ar fi fost martor. Poate încerca să îmblânzească trecutul, care îl ajunge tot mai repede din urmă.
#carteamea #nemira #noutăținemira #călătoriiliterare
http://carteamea.ro/matt-haig-cum-sa-opresti-timpul-fragment/

Post has shared content

Post has attachment
”Cel mai bun mod de a te înveseli este să încerci să înveselești pe altcineva”. (Mark Twain). Mai mult decât atât, râsul a devenit o adevărată terapie. Cum ne vindecăm prin joc și râs? Avem ocazia să aflăm la Librăria Seneca AntiCafe din str. Arhitect Ion Mincu, nr.1, București, joi, 8 februarie 2018, ora 18.30, eveniment de care am aflat cu ajutorul prietenilor mei de la Editura Herald și Centrul de terapie prin Râs Mandarin.

Post has shared content
Bun venit în România!
România văzută de străini în patru cărți. Un american, un francez, un englez și un olandez au surpins peisajul și realitățile cotidiene ale României în diferite perioade ale formării, transformării și existenței sale. Am încercat să aleg patru mărturii care să surpindă nu doar diferite perioade din istoria noastră, dar și specificul unor regiuni căci istoria noastră nu poate fi înțeleasă decât în strânsă legătură cu vecinii noștri. Trecutul nostru e strâns legat de cel al ungurilor, turcilor, grecilor, rușilor, polonilor, albanezilor, sârbilor, sașilor și șvabilor, ca parte a unei zone geografice în care relațiile, la orice nivel, nu au fost niciodată simple. Din Valahia cu parfum oriental, la mânăstirile de influență bizantină din Bucovina și tărâmul de basm al Transilvaniei, România a surprins de fiecare dată călătorul străin.
Fragmente din:
- James O. Noyes, chirurg în armata otomană, România, țară de hotar între creștini și turci cu aventuri din călătoria prin Europa Răsăriteană și Asia Apuseană, 1854, Editura Humanitas, 2016;
- Contele de Saint-Aulaire, Însemnările unui diplomat de altădată în România, 1916-1920, Editura Humanitas, 2017;
- Sir Sacheverell Sitwell, Călătorie în România, Editura Humanitas, 2011;
- Jaap Scholten, Tovarăsul baron. O călătorie în lumea pe cale de dispariție a aristocrației transilvănene, Editura Corintt, 2015.
#cartemea #RomâniaCentenară #Humanitas #Corint
http://carteamea.ro/romania-vazuta-de-straini/

Post has attachment

Post has attachment
Salut. Azi iti recomand doua carti, una despre daci cu o grafica superba, mana domnului Puiu Manu si una politista scrisa de celebrul domn Dickens. De altfel si si ultima sa carte.

https://infrasunete.eu/sarmizegetusa-cuib-de-vulturi/

http://scriitoriromani.info/misterul-lui-edwin-drood/


#infrasunete #infrabook #esentadecarte

Post has shared content
Wait while more posts are being loaded