Post has shared content
Debat & workshops- over de omooc Challenging Government. Dit evenement vindt plaats op woensdag 28 oktober aan de Haagse Hogeschool. Het evenement is voor studenten én professionals. Meld je aan via: http://goo.gl/forms/MloVTyuCHK
Photo

Wat vond je van omooc?!

Inmiddels is omooc 'waar is de overheid van?' achter de rug. Bijna 2000! mensen hebben kunnen genieten van acht online colleges. Zonder jouw bijdrage was omooc niet zo'n succes geworden en we zouden graag willen weten wat je er van vindt. Om deze reden willen we jou graag vragen onderstaande vragenlijst in te vullen.

Onder onderstaande link vind je het formulier:
http://goo.gl/forms/vzCT0gVFDg 

Alvast hartelijk dank!

Heeft iemand nog vragen voor de hangout vanavond om 20:00 naar aanleiding van het college van Chris Sigaloff? Stel ze hier of via twitter met #omooc en dan zorg ik ervoor dat ze behandeld worden.

Ik ben gecharmeerd van het afwegingskader van Albert Jan Kruiter. Heb dit de laatste tijd regelmatig kunnen gebruiken om te reflecteren op situaties en dilemma's.

Vandaag om 12:00 start de #omooc  van Chris Sigaloff over: Innoveren van innovatie voor maatschappelijke impact. Een goed vervolg op het vorige college van Sadik Harchaoui. Heb je tijdens het kijken van het college van Chris Sigaloff vragen? Post ze hieronder en wij nemen ze mee in de komende hangout. 

Stel hier je vraag nog voor de Q&A met Sadik Harchaoui die om 20:00 vanavond begint!

Het klinkt als een mooi model, maar ik ben er nog niet zo zeker van dat banken hier geld in willen investeren, als het risico niet wordt afgedekt door de overheid. Het model gaat daar wel vanuit en op dit moment zijn banken erg terughoudend met investering. Dat is juist een deel van het probleem in de huidige stagnerende economie.

Ik denk dus dat de financiering niet bij banken en andere organisaties uit de oude economie moet worden gezocht, want dat werkt niet. De financiering kan via crowdfunding of durfkapitaal gezocht worden. Noem het dan geen bond of tewel obligaties want het risico is een stuk groter dan bij een normale obligatie.

Het lijkt mij erg lastig om goede afspraken te maken over de te behalen resultaten. Wat  zijn de criteria en hoe meten we de uitkomsten?

Ik ben wel benieuwd naar de eerste resultaten van het Rotterdamse experiment. Het is duidelijk minstens een half jaar oud, want wethouder Florijn is na de verkiezingen van maart niet meer teruggekomen.

Verder nog een ander punt. Het ontstaan van de Verzorgingsstaat door het verwerpen van de op wapens gebaseerde economie. Dat lijkt mij echt een verkeerde analyse. In de jaren 30 waren we juist van het gebroken geweer en is er extreem weinig uitgegeven aan defensie. De dienstplicht duurde maximaal  6 maanden en de hele wapenwedloop is juist in Nederland na de oorlog op gang gekomen in Nederland.

Post has attachment
Link live naar Mark Hillen omooc hangout met Mark Hillen

Live nu met Mark Hillen. Welke vraag moeten wij nog meenemen?

Post has attachment
En kijk ook even naar de website van Social Enterprise zelf. Welke voorbeelden hebben we nog meer? http://social-enterprise.nl/
Wait while more posts are being loaded