Post has attachment

Post has attachment
A kínai hölgyek “népi” viseletéről, a csipaóról már esett szó korábban, most lássuk a koreai hagyományos öltözéket, a hanbokot.

Post has attachment
A nyugati sajtó szép számmal közölt le cikkeket mostanában a kínai szellemvárosokról: azaz olyan településekről, ahol elképesztő városfejlesztés zajlik, csak éppen lakók nincsenek. A BBC, a CNN, A Times, a CNBC és egyéb nyugati sajtóorgánumok mind vészjósló képet festenek Kínáról, de vajon tényleg olyan sötét a helyzet?

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment
Itt a fele fuss el véle! Vagyis, elérkeztünk a 2013-as év félév-választójához, itt az ideje összefoglalni azokat a nótákat, amik idén megragadtak engem. Sorrendet nem állítok fel, mert nagyon nehéz lenne kiválasztani, mi tetszett az idén a legeslegeslegjobban, több ilyen dal is volt, köztük jó pár olyan, ami azóta is gyakorta kerül végtelenített loopra, ha épp olyan kedvem van.

Post has attachment
Csedzsu (제주; nyugati átírással Jeju vagy Cheju) Dél-Korea legnagyobb szigete és kilenc tartománya közül a legkisebb. A szigeten mindösszesen két város található, hosszában elfelezve a területet: a 400 000 lakosú Csedzsu és a valamivel 100 000 fő fölötti Szogüpho (서귀포). Csedzsu a turisták és a nászutasok paradicsoma, fantasztikus tájakkal, melyek méltán kerültek a Világ hét új csodája közé

Post has attachment
A nyelvtanulásról korábban már írtam, ma egy kicsit jobban szétcincálom nektek (meg magamnak is) a koreai nyelvet. Hova tartozik? Mitől különleges? Van-e különbség az Észak-Koreában és a Dél-Koreában beszélt között? Egységes-e a koreai nyelv?

Post has attachment
Wait while more posts are being loaded