Post has attachment
Bilderberger aangesproken op journalistieke verantwoordelijkheid
WeAreChangeRotterdam Published on 25 Jun 2015
We Are Change Rotterdam sprak Bilderberger Karel van Wolferen aan op zijn journalistieke verantwoordelijkheid. Waar is de controlerende rol van de media bij een gelegenheid als de Bilderberg Conferentie? Tijdens 'De Onafhankelijke Pers' in Den Haag, 22 juni 2015.

Wil je ons helpen om onafhankelijke media te blijven maken?
Deel mee, like, wordt abonnee! www.wearechange.nl

Post has shared content
This interview is taken in 2015 when I passed Athens. Unfortunately I was unable to process the footage untill much later. Excuses for this professor Theocarakis.

Post has shared content

Post has shared content

Post has shared content

Post has attachment
Miljard Euro van de argeloze burgers naar een handjevol banken; Sven Hulleman en Anton Weenink
Cafe Weltschmerz Published on 20 Dec 2017
De consument heeft per definitie een kennisachterstand ten opzichte van de banken.

Anton Weenink is jurist en sinds 1994 werkzaam voor de Vereniging Consument en Geldzaken. Deze vereniging houdt zich bezig met bankzaken, verzekeringszaken, pensioenaangelegenheden en beleggingskwesties.

Van de Aandelenlease producten zijn ca 1 miljoen verkocht via de banken. Legio Lease en Bank Labouchere hebben daar als samenwerkende partners het merendeel van op de markt gezet. Bank Labouchere is een onderdeel van Aegon.

De cruciale vraag is of mensen wisten dat ze met geleend geld aandelen verwierven. In de gerechtelijke procedures is sinds een jaar of drie zelfs boven water gekomen of er überhaupt daadwerkelijk leningen zijn verstrekt waar aandelen voor werden aangekocht.
Uit het boekenonderzoeken, jaarrekeningen en diverse gesprekken met voormalige medewerkers van Labouchere is komen vast te staan dat voor een deel van de aandelenlease producten, daar staan geen ingekochte aandelen tegenover. Anders gezegd; Bank Labouchere verkocht aandelenlease producten waarvan de ingekochte aandelen heimelijk werden vervangen door derivatenconstructies.

Post has shared content

Post has shared content

Post has shared content

Post has shared content
Karel van Wolferen & Laszlo Maracz - Een geopolitieke "reis om de wereld in 87 minuten"
Cafe Weltschmerz Published on 2 Apr 2017
De Europeanen lopen slaafs achter de Amerikanen aan en zetten zich daarmee binnen de nieuwe, economische wereldorde buiten spel.

Hoogleraar Laszlo Maracz en Professor Karel van Wolferen praten over de geopolitieke situatie in de wereld. De rondreis start in Noord Korea dat volgens Van Wolferen door Amerika en de westerse wereld als een "stelletje op zelfmoord beluste krankzinnigen" wordt afgeschilderd. Dat valt allemaal wel mee volgens Van Wolferen. De Amerikaanse druk op Noord Korea is de afgelopen maanden enorm toegenomen. In buurland Zuid Korea hebben de Amerikanen kernkop-dragende raketten geinstalleert, die gericht zijn op Noord Korea. Er zijn dus volgens Van Wolferen goede redenen voor het merkwaardige Noord Koreaanse regiem om het op haar zenuwen te hebben. Deze spanningen hebben enorme invloed op de geopolitieke wereldkaart en krijgen volgens Van Wolferen te weinig aandacht in de westerse media. De vraag is bovendien of en wanneer deze twee landen weer verenigd kunnen worden? Wellicht zal dat niet snel gebeuren, want geen van de betrokken landen zien daar op dit moment een voordeel in.

Verder gaat het gesprek over de politiek-economische ontwikkeling in het Euraziatische gebied (Rusland-China) en de consequenties voor Europa. Volgens Van Wolferen kan je in deze omgeving ontwikkelingen verwachten die op dit moment als onwaarschijnlijk worden verwacht. Er zijn daar enorme industriële projecten gestart; Siberië zit vol met bodemschatten en er is veel technologische kennis. Van Wolferen; "Het ene verdrag na het andere wordt op dit moment getekend. Het wordt een heel belangrijk industrieel gebied wat het mogelijk maakt om de kuststeden van China tot aan de kuststeden van de Europese unie snelle snelle verbinding tot stand te brengen. India sluit geografisch naadloos bij aan met haar kolossale reservoir van brainpower op het gebied van informatietechnologie. "Als dit alles bij elkaar komt krijgen we te maken met een enorme economische macht. De VS heeft zichzelf buiten spel gezet door conflicten aan te gaan met zowel Rusland als China. De Europeanen zijn als lammetjes achter de Amerikanen aan het lopen en zetten zich daarmee ook buiten spel............
Wait while more posts are being loaded