Post has attachment
Jan Guillou, författaren till Ondskan ser ut så här:
Photo

Jag tyckte jätte mycket om boken jag valde för att den var skriven på ett bra sätt och den blev inte någonsin tråkig.

Zlatan har gått igenom allt möjligt i sin livstid och han har kämpat sig igenom massor av tuffa situationer som bara har gjort honom starkare. Tränare har varit väldigt tuffa mot honom och hans lagkamrater har ofta inte gillat hans spelstil. Fastän alla motgångar i hans fotbolls karriär så har han blivit en världsberömd fotbollsspelare och har spelat i några av dom bästa lagen.

Har någon av er sett filmen som handlar om Zlatan?

Vad tycker ni att den intressantaste händelsen i era böcker var?

I min bok så var det nog när Zlatan berättade om en pojke som hade kommit till hans match för att se på den live. Men han hade platser på motståndarnas läktare och eftersom han hade kläder som visade att han hejade på andra laget så blev de arga på honom och de slutade med att de hoppade på honom och tyvärr så dog han av det. Till slut berättade han hur i deras nästa match de tog och hade en tyst minut för pojken.

Vem är er favoritkaraktär i er bok? Hurdan är hen och vilken roll har personen? Karaktärerna är oftast det jag gillar bäst i böcker, om de och deras beteende beskrivs bra är ofta boken också intressant!

1. Hur lång har ni läst på era böcker, eller har ni redan läst dem färdigt?
Jag har läst boken färdigt.
2. Hur skulle ni beskriva huvudpersonen i er bok med 3 ord?
Intensiv, våldsam, energisk.
3. Vilken genre är en bok?
Jag skulle säga att det är en tragisk drama.
4. Är boken en del av en serie?
Nej, den är inte en del av en serie.
5. Har ni läst andra böcker av samma författare, eller skulle ni läsa mera av författarens böcker på basen av vad ni läst?
Jag har inte läst andra Jans böcker, och tror inte att jag skulle läsa en annan eftersom att den första var mycket grym.

1. Hur lång har ni läst på era böcker, eller har ni redan läst dem färdigt?

2. Hur skulle ni beskriva huvudpersonen i er bok med 3 ord?

3. Vilken genre är en bok?

4. Är boken en del av en serie?

5. Har ni läst andra böcker av samma författare, eller skulle ni läsa mera av författarens böcker på basen av vad ni läst?

Hej igen!

Jag har nu läst boken till slut och tycker ännu också att boken grym och obehaglig att läsa.
Våld löser ingenting, men det betyder ändå att man inte skall stå upp för sig själv och stå bakom sina egna åsikter.

Boken slutar egentligen lyckligt från huvudpersonens Eriks synvinkel. Han går ut skolan med högsta betyg (men lägsta i uppförande), han vinner över den största mobbaren i skolan, Silverhielm som läder alla eleverna med våld. Efter att han har fixat alla sina affärer på skolan återvänder Erik hem för att ta itu med sin far. Bokens slut är våldsam och slutar mitt i kapitlets så man får inte egentligen veta vad som händer till farsan.

Jan Guillou har sagt att Ondskan baserar sig på en sann historia. "Några saker som kärleks intressen,, placeringen av simbassängen osv. ändrades för att göra historien bättre. Men de saker du undrar om - våldet, skiten, den psykologiska terrorismen - är helt sant."
Skolan Guillou studerade på blev en skandal i medierna, och gick i konkurs några år efter att han gick ut skolan. Han familj har ändå sagt att de var inte våldsamma och Guillou hittar på allt för att få publicitet.

Baserar sig era böcker på något, eller är de bara helt påhittade historier?

Post has attachment
Photo

Post has attachment
Hej alla!
Jag har valt att läsa samma bok som jag ser att Sessa har valt, “Ondskan” av Jan Guillou. Jag har inte börjat läsa än, men jag valde boken eftersom jag hört att den är mycket bra. Dessutom har jag den hemma, på grund av att mamma läst den, så det var lätt för mig att hitta ett exemplar.
Som svar på din fråga Sessa, har vi ju samma tema, våld.
Vi hörs!
Photo

Hej !
Jag valde att läsa boken Ondskan av Jan Guillou, hittills har jag bara läst 2 kapitel men temat familj vold har redan starkt kommit fram. Ondskan valde jag eftersom jag har hört att det är en bra bok som inte döljer eller romantiserar ett ämne som sorgligt nog är den del av vissa människors vardag.
Vad är det centrala temat i era böcker och visas det realistiskt?
Wait while more posts are being loaded