Post has attachment
Weöres Sándor: Valse triste

Hűvös és öreg az este.
Remeg a venyige teste.
Elhull a szüreti ének.
Kuckóba bújnak a vének.
Ködben a templom dombja,
villog a torony gombja,
gyors záporok sötéten
szaladnak át a réten.
Elhull a nyári ének,
elbújnak már a vének,
hüvös az árny, az este,
csörög a cserje teste.
Az ember szíve kivásik.
Egyik nyár, akár a másik.
Mindegy, hogy rég volt vagy nem-rég.
Lyukas és fagyos az emlék.
A fákon piros láz van.
Lányok sírnak a házban.
Hol a szádról a festék?
kékre csípik az esték.
Mindegy, hogy rég vagy nem-rég,
nem marad semmi emlék,
az ember szíve vásik,
egyik nyár, mint a másik.
Megcsörren a cserje kontya.
Kolompol az ősz kolompja.
A dér a kökényt megeste.
Hűvös és öreg az este.
Photo

Post has attachment
Most fejeztem be a Luxen-sorozat harmadik kötetét, az Opált. Aki már olvasta, pontosan tudja, milyen letargiába estem most és azt is tudja, hogy miért. Ez a vég... Az eddigi legszebb és mégis leglehangolóbb kötete a sorozatnak. Nyári olvasmánynak nem ajánlanám, legalábbis akkor biztos nem, ha épp boldog párkapcsolatban élsz és felvidított a jó idő. Azonban, ha tüzes a hangulatod, csapj a lapok közé bátran! Viszont ha igazán könnyed olvasmányra vágysz és még nem vetted a kezedbe a Luxen sorozatot, itt az ideje! Az Obszidián több, mint tökéletes nyári olvasmánynak, ami nemcsak megnevettet, de le is hengerel! Teás jó szórakozást hozzá! (Kommentben bátran írjátok meg, nektek ki a kedvenc szereplőtök/mi tetszett vagy nem tetszett a sorozatban, esetleg az adott részben :D )
Photo

Post has attachment
Tudtad-e, hogy...

5000 éve iszunk teát.

A legenda szerint Chen Nung kínai császár fedezte föl a teát i.e. 2737-ben. Forró vizet ivott, mert úgy gondolta, hogy az egészséges, és meghosszabbítja életét, mikor belepottyant egy vadon növő teacserje levele, és a császárnak megtetszett az ital aromája. 3000 évig csak a kínaiak kiváltsága volt a teaivás.
Photo

Post has attachment
Ha van tipped, melyik könyv ihlette ezt a montázst, akkor szólj hozzá! Örömmel vesszük, ha egy kedvenc szereplődet és/vagy kedvenc idézetedet is megosztod velünk!
Photo

Post has attachment
Szeretsz egy pillanatra visszaröppenni a múltba akár egy könyv, akár egy kép, akár egy utazás által? Mi is szeretünk! A könyv, ami az ihletett nyújtotta a montázshoz, sokat segített nekünk ebben. Melyik könyvről lehet szó?
Photo

"Óh, ne mondjátok, hogy a könyv ma nem kell, hogy a könyvnél több az Élet és az Ember; mert a könyv is Élet és él, mint az ember- így él: emberben a könyv, s a könyvben az ember."

Melyik nagy költőnk jegyezte le-e sorokat?

Post has attachment
Sziasztok!
Ha valaki ebben a nyári nagy melegben szívesen hűsölne egy keveset bent a házban, a verandán vagy éppen a lugas alatt, annak csak ajánlani tudjuk Kae Westa Karvalyszárnyon című könyvét! Kalandokkal, zsoldosokkal, mágusokkal és grófkisasszonyokkal teli történet, amely szinte belöki az olvasót a Karvalyok táborába! Hosszú gyaloglás és megannyi harc vár mindenkit, aki kezébe veszi a könyvet, ezért fogadjátok meg jó tanácsunkat: mindenképpen készítsetek magatok mellé egy kis jeges teát. Ideje lehűteni a kedélyeket! ( Reynirről nem is beszélve! :D )
Wait while more posts are being loaded