Pozdrav svima. Obratih pažnju nedavno na neke Samsung telefone (ne zbog kupovine, nego su sad popularni pa me zanimalo jesu li makar malo popravili softver) i primetio sam neke čudne stvari. Facebook App Installer, Facebook Services i Facebook App Manager dolaze preinstalirane na svim njihovim telefonima koje sam pogledao (J5 2017, A5, S9...) i naravno, pošto su sistemske aplikacije, one ne dozvoljavaju deinstalaciju, samo onemogućavanje. Pitam se kakva im je primena (znam da su običan, onaj najgori, bloatware, ali hajde da se pravimo da nisu) i šta telefoni koji ih imaju mogu da urade, za razliku od onih koji samo instaliraju Facebook sa Play Storea (Facebook nalog već godinama nemam, samo pitam)? Inače, ove aplikacije se ne mogu naći ni na Play Storeu ni na Samsung Appsu. Imam utisak da samo troše bateriju, špijuniraju i teraju A/B test na serverskoj strani. Da ne napominjem da sam ih kod druga ,,uhvatio na delu" da ažuriraju Facebook, Messenger i Instagram, iako je u Play Store eksplicitno naznačeno da se one ne ažuriraju automatski.

Post has attachment

Koristi neko ovde usluge Globaltel mreže ?
I kakva su iskustva, vredi li kupiti?

Post has attachment
Trenutno je besplatna 😉

Tuga :/

Unfortunately, Google looks to be shutting down the test lab as it mainlines more features to Gmail. Inbox will be deprecated at the end of March next year.

https://pocketnow.com/eol-inbox-by-gmail

Post has attachment
Malo je jasnije sad, ali i dalje je loša implementacija ARL-a

Post has attachment

Post has attachment
Da li otključati bootloader, flešovati TWRP i uživati u Magisk modulima? Da li mi Kernel Tuner može pomoći u izvlačenju još kog minuta baterije? Huawei P10 Lite star 10 meseci. Sve pomenuto radio nekad na LG G2 Mini, ali na ovom nikada.
-
votes visible to Public
48%
Da
17%
Ne
35%
Magisk moduli i nisu baš toliko vredni

Post has attachment
Šmrk [što bi u stripovima napisali]

Post has attachment
Koji raspored tastera vi koristite na telefonu?
Wait while more posts are being loaded