Post has attachment
Ο Θεός δεν αγαπάει τους Έλληνες

“Ο Θεός αγαπάει την Ελλάδα”, “είμαστε το επιούσιο έθνος του Θεού” και πολλά άλλα παρόμοια. Γνωστά χιλιοειπωμένα και χιλιοακουσμένα. 

Παραμερίζω τα διλήμματα και τα ερωτήματα σχετικά με την ύπαρξη ή όχι του Θεού και λαμβάνω υπόψη την γενική άποψη ότι ο Θεός υπάρχει και μάλιστα αγαπάει μόνο τους Έλληνες μόνο και την Ελλάδα. 

Εάν ανατρέξουμε στην ιστορία μας, θα ανακαλύψουμε ότι ποτέ και κανείς δεν αγάπησε την Ελλάδα, ούτε και τους Έλληνες. Πολύ περισσότερο ο Θεός. Στις δύσκολες στιγμές, στο πλάι μας βρισκόντουσαν πάντοτε ξένοι, αλλά και αυτοί ποτέ από αγάπη, πάντα από συμφέρον. Ένα συμφέρον που το ξεπληρώνουμε μέχρι σήμερα.

Οι μοναδικές στιγμές που τα κουτσοφέραμε μόνοι μας κάπως καλά, ήταν ελάχιστες και ήταν στιγμές που – μάλλον κατά λάθος – είχαμε αφήσει στην άκρη – για λίγο – τον εγωκεντρισμό μας. Ως είθισται βέβαια, αμέσως μετά επιστρέφαμε στα συγκαλά μας και σεβόμενοι την παράδοση μας και τον εαυτό μας, κάναμε το αυτονόητο... Διαλύαμε ότι είχαμε καταφέρει καθώς είναι αποδεδειγμένο ιστορικά, ότι ο μεγαλύτερος εχθρός της Ελλάδας και του Έλληνα, είναι ο ίδιος ο Έλληνας.

Οι βαθιά θρησκευόμενοι (θρησκόληπτοι), πάντα έχουν να πουν ότι αυτό το έθνος επιζεί χάρη στην πρόνοια του Θεού. Ακόμα και όταν προστρέχουν τα ξένα συμφέροντα να μας διασώσουν, για τους θρησκόληπτους έχει επέμβει η Θεία χάρις του Θεού. Το ότι πάντα η κάθε βοήθεια συνοδευόταν από ανταλλάγματα, αυτό δεν το βλέπουν και ούτε θα το δεχτούν ποτέ, γιατί πολύ απλά, θρησκόληπτοι χωρίς παρωπίδες δεν υπάρχουν και ούτε θα υπάρξουν.

Εάν δούμε τα πράγματα από την πλευρά του Θεού και αποδεχτούμε την μεγαλοψυχία του αλλά και την τάση του να μην τα πηγαίνει πολύ καλά με κάθε κουτοπόνηρο, έχω την αίσθηση πως είτε  οι θρησκόληπτοι έχουν λάθος, είτε ο Θεός δεν είναι Θεός αλλά λαμόγιο! Γιατί μόνο ένας θεός λαμόγιο θα αγαπούσε ένα έθνος που η λαμογιά έχει γίνει το επίσημο motto των κατοίκων της.

Τι είμαστε λοιπόν; Αν κρίνουμε από την επιμονή που δείχνει ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων σε διάφορες καλογερικές προφητείες και στις ελπίδες που θρέφουν πολλοί να βγουν αληθινές, μάλλον είμαστε ένα έθνος που έχει επιλέξει την πλάνη ως μέσον επιβίωσης. Είμαστε ένα έθνος που έχει απαρνηθεί την λογική που λέει πως εάν θέλεις να επιβιώσεις, δεν την αράζεις κάτω από ένα πεύκο με ένα φραπέ στο χέρι, ελπίζοντας να κάνουν την εμφάνιση τους τα Χερουβείμ με τα Σεραφείμ να σου λύσουν όλα τα προβλήματα. 

Οι αρχαίοι έλεγαν “συν Αθηνά και χείρα κίνει”. Οι σύγχρονοι γέροντες στο Άγιο Όρος, λένε πως ο Θεός επεμβαίνει όταν ο άνθρωπος έχει εξαντλήσει κάθε τι ανθρωπίνως δυνατό. Εμείς ως έθνος έχουμε εξαντλήσει κάθε τι ανθρωπίνως δυνατό για να έχουμε το δικαίωμα να επικαλεστούμε την εύνοια του Θεού;  

Βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι για τον Έλληνα ο Θεός είναι κάτι σαν την φέτα με πιστοποίηση προϊόντος ονομασίας προέλευσης (ΠΟΠ). “Δικός μας ο Θεός και μόνο εμάς αγαπάει γιατί είμαστε ορθόδοξοι”... Ο εγωισμός μας ακόμα και σε αυτό το σημείο, σπάει κόκαλα και νεύρα, αλλά δεν είναι του παρόντος. Αυτό λοιπόν που μας λένε εν ολίγοις, όσοι επιμένουν στον Θεό της Ελλάδας, είναι πως εφόσον ο Θεός είναι δικός μας, θα βάλει το χέρι του να μας σώσει.

Ας το πάρουν επιτέλους χαμπάρι και οι ιεράρχες και αντί να ζητάνε από τους πιστούς να προσευχηθούν να βάλει ο Θεός το χέρι του, να βγούμε από αυτή την κατάσταση, να τους ζητάνε να βάλουν τα μυαλά τους να δουλέψουν και να σηκώσουν τα μανίκια να δουλέψουν να αλλάξουν τα κακώς κείμενα τους. 

Εάν υπάρχει Θεός, αυτός ο Θεός είναι βέβαιο ότι δεν αγαπάει τους Έλληνες και δεν έχει κανένα λόγο να αγαπήσει έναν λαό που έχει αποδείξει περίτρανα ότι δεν αγαπάει ούτε τον τόπο του και δεν σέβεται ούτε τους άλλους, αλλά ούτε και τον εαυτό του. 
Photo

Bordello «Η ωραία Ελλάς» (μακάρι να ήταν έτσι)

“Έίμαστε μπουρδέλο”. Μια φράση που την ακούμε συχνά σε συζητήσεις που αφορούν την Ελλάδα, τις δημόσιες υπηρεσίες της, την κυβέρνηση, τις καθημερινές ασχολίες μας κ.α. Σωστό ή λάθος; Λάθος. Η Ελλάδα δεν είναι μπορντέλο. Μακάρι να ήταν και να λειτουργούσε με τους κανόνες που λειτουργούν τα σύγχρονα μπορντέλα.

Το μπορντέλο είναι πρώτα απ’ όλα ένας τόπος αναψυχής και χαλάρωσης. Αν ανατρέξουμε μάλιστα πολλά χρόνια πίσω, στην εποχή της Belle Époque, θα διαπιστώσουμε ότι προσέφεραν πολλαπλούς τρόπους διασκέδασης και λειτουργούσαν ως σημεία συνάντησης και αναψυχής καλλιτεχνών, συγγραφέων, πολιτικών, διπλωματών κ.α.

Με αυτό το κείμενο, θα προσπαθήσω να καταρρίψω τον μύθο σχετικά με το αν τελικά αυτό το κράτος είναι μπορντέλο ή όχι. Εάν το ελληνικό κράτος ήταν μπορντέλο, όπως έχουμε συνηθίσει να λέμε, θα συνέβαιναν τα ακόλουθα:

- Στα μπορντέλα υπάρχει η τσατσά που κάνει τεμενάδες στον πελάτη, εξηγεί με σαφήνεια τις επιμέρους παρεχόμενες υπηρεσίες που παρέχουν τα κορίτσια αλλά και το ακριβές κόστος που θα πληρώσει ο πελάτης.

> Στην Ελληνική πραγματικότητα συμβαίνει το αντίθετο. Οι πολίτες έρχονται αντιμέτωποι με δεκάδες υπευθύνους (τσατσάδες), που δεν κάνουν τεμενάδες, που δεν έχουν ιδέα για τις υπηρεσίες που παρέχει το τμήμα τους και επιπλέον σε απαξιώνουν.

- Στα μπορντέλα, ο πελάτης έχει την δυνατότητα επιλογών και μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε μια γκάμα πακέτων ευχαρίστησης, αλλά και ανάμεσα στα πρόσωπα που θα του προσφέρουν την ευχαρίστηση. Εάν μάλιστα δεν του αρέσουν τα πρόσωπα, μπορεί να φύγει χωρίς κανένα κόστος και να πάει λίγο παρακάτω, μέχρι να βρει αυτό που θα τον ικανοποιήσει απόλυτα.

>  Στην Ελληνική πραγματικότητα, αυτό ανήκει στην σφαίρα του φανταστικού. Όχι μόνο δεν έχεις δικαίωμα επιλογής, αλλά οφείλεις να είσαι ευχαριστημένος ακόμα κι αν ο υπάλληλος που σε εξυπηρετεί σε βρίζει.

 - Στα μπορντέλα ο πελάτης άσχετα από το πακέτο που έχει επιλέξει, απολαμβάνει αυτό για το οποίο έχει πληρώσει και το κυριότερο είναι αυτός που κάνει το φίκι-φίκι.

> Στην Ελληνική πραγματικότητα, ο πελάτης (πολίτης – φορολογούμενος), πληρώνει χωρίς να γνωρίζει τι πληρώνει, πληρώνει πολλά, δεν απολαμβάνει τίποτα και το κυριότερο δεν είναι αυτός που κάνει το φίκι-φίκι, αλλά αυτός που του το κάνουν. Εν αντιθέσει μάλιστα με τα ισχύοντα στα μπορντέλα, όπου οι οθωμανικού τύπου απολαύσεις ανήκουν στα special, στην Ελληνική πραγματικότητα είναι καθεστώς και οι υπηρεσίες στο προσφέρουν χωρίς να το ζητάς και χωρίς σάλιο!

- Τα σύγχρονα μπορντέλα, παρέχουν διαδικτυακή ενημέρωση, με φωτογραφικό υλικό από τα δωμάτια που εξυπηρετούν το κοινό, φωτογραφίες με τις κοπέλες, αναλυτικές πληροφορίες για τις υπηρεσίες που παρέχει η κάθε μια, τιμοκατάλογο και πλήρες time table για να ξέρει ο πελάτης πότε θα βρει αυτή που θέλει και να προγραμματίσει την επίσκεψη του. Μέχρι και σελίδες αξιολόγησης διαθέτουν για να μπορεί να ενημερώνεται ο υποψήφιος πελάτης από τις εμπειρίες άλλων πελατών! Επιπλέον παρέχουν υπηρεσίες καθ’ όλο το 24ώρο.

> Στην Ελληνική πραγματικότητα, αυτά δεν ισχύουν. Οι ελάχιστες ηλεκτρονικές υπηρεσίες που υπάρχουν για το κοινό, το μόνο που καταφέρνουν είναι να σου σπάνε τα νεύρα, ποτέ δεν ξέρεις αν αυτά που αναγράφουν ισχύουν στην πραγματικότητα και φυσικά η έννοια του προγραμματισμού, είναι ανύπαρκτη. Έχεις κλεισμένο ραντεβού με την τάδε υπηρεσία, πηγαίνεις, δεν ξέρεις αν θα βρεις κάποιον να σε εξυπηρετήσει κι αν βρεις ποτέ δεν ξέρεις πότε θα τελειώσεις.

Εν κατακλείδι

Η σύγκριση της ελληνικής πραγματικότητας με αυτή που ισχύει για τα μπορντέλα, είναι ατυχής. Ο μύθος καταρρίφθηκε πανηγυρικά. Μακάρι να έρθει μια μέρα που το επίσημο κράτος θα λειτουργεί με τους κανόνες λειτουργίας που διέπουν τα μπορντέλα.

Τα μπορντέλα είναι ανώτερα από κάθε κρατική υπηρεσία και η κάθε  παρομοίωση με αυτά, πρέπει να σταματήσει γιατί αν μη τι άλλο, προσβάλλει και το αρχαιότερο επάγγελμα στον κόσμο.

Αυτοκτονούμε στο κενό της ημιμάθειας

Είμαστε ένας αμόρφωτος λαός και δεν αναφέρομαι στην αποστήθιση γνώσεων και στα πτυχία. 

Η μόρφωση έχει να κάνει με την ικανότητα να διαχωρίζεις το σαθρό από το χρήσιμο. Μόρφωση είναι η ικανότητα να έχεις ίδια κρίση. Δηλαδή η ικανότητα να σκέφτεσαι και να αναλύεις όλα όσα λαμβάνεις από το περιβάλλον στο οποίο ζεις και να τα χρησιμοποιείς για να βελτιώνεσαι σαν
άνθρωπος.

Ποιος φταίει για αυτή την κατάσταση;

Ποιος φταίει που ο σύγχρονος Έλληνας δεν γνωρίζει ούτε την ίδια του την ιστορία; Φταίμε εμείς που δεν παλέψαμε όσο έπρεπε για καλύτερη παιδεία;

Φταίει το κράτος; Φταίει κάποιο απρόσωπο σύστημα; Φταίνε οι Τούρκοι; Φταίνε οι Αμερικάνοι και τα λόμπι τους; Φταίνε οι Εβραίοι; Φταίνε οι εξωγήινοι;

Ζούμε στο απόλυτο κενό της ημιμάθειας και ζούμε από επιλογή.

Αυτοκτονούμε στο κενό της ημιμάθειας και όταν κάποιος μας πιάνει αδιάβαστους, χαμογελάμε αμήχανα σαν πανίβλακες και απαντάμε "έλα μωρέ, ποιος νοιάζεται".

Έχουμε γαντζωθεί ανάμεσα σε δύο κόσμους. Αυτόν της ιστορίας μας και αυτόν της εποχής μας. Εγκλωβισμένοι στην ημιμάθεια γιατί ποτέ δεν μάθαμε να αναζητάμε την αλήθεια, ίσως από τον φόβο ότι αυτή θα μας ξεβόλευε και θα απαιτούσε να δράσουμε.

Διατυμπανίζουμε σε κάθε πλευρά την καταγωγή μας, αλλά αν μας ζητηθεί να αναφερθούμε σε αυτήν, δεν ξέρουμε που πάνε τα τέσσερα. Δηλώνουμε σύγχρονοι άνθρωποι και σταματάμε στον πολιτισμό του έξυπνου κινητού μας τηλεφώνου γιατί έχουμε την αίσθηση ότι αυτό από μόνο του μας καθιστά σύγχρονους ανθρώπους με πολιτισμό (κουλτούρα). Έξω και πέρα από το έξυπνο
κινητό μας τηλέφωνο, όλα τα άλλα, μας είναι ξένα.

Απαιτούμε να μας σέβονται, απαιτούμε να σέβονται οι ξένοι την ιστορία μας, απαιτούμε να έρχονται εδώ για τουρισμό και να μη πηγαίνουν στην Τουρκία. Γενικά απαιτούμε, αλλά όταν απαιτείς να κάνουν οι άλλοι αυτά που εσύ δεν φρόντισες ποτέ να κάνεις, η απαίτηση παύει να είναι απαίτηση και καταλήγει σε ανέκδοτο.

Απαιτούμε δημοκρατία αλλά όπως είπε και ένας φίλος, έχουμε παρανοήσει και πιστεύουμε ότι η Δημοκρατία είναι ένα πρόγραμμα ΕΣΠΑ που θα μας γεμίσει τις τσέπες.

Διαμαρτυρόμαστε για την επέλαση των ξένων που θέλουν να μας αφαιρέσουν την Ελληνική ταυτότητα. Εάν όμως μας ζητηθεί να απαντήσουμε τι σημαίνει να είσαι Έλληνας, δεν θα το
μπορέσουμε και θα ανατρέξουμε – για μια ακόμη φορά – σε αυτούς που έζησαν εδώ πριν από χιλιάδες χρόνια για να βρούμε μια σανίδα σωτηρίας, καθώς εμείς οι σύγχρονοι Έλληνες δεν μπορούμε να υπερηφανευθούμε για την ιστορία που γράφουμε. 

Αυτοκτονούμε στο κενό της ημιμάθειας και με αυτή μας την τακτική, το μόνο που καταφέρνουμε είναι να ενισχύουμε τις εσωτερικές και εξωτερικές εθνικιστικές φωνές, που χρησιμοποιούν την ιστορία για να βλάψουν την αληθινή δημοκρατία.

Σας καλωσορίζω στην ανοιχτή δεξαμενή σκέψεων MIND και σας προσκαλώ να αναπτύξετε τις σκέψεις σας μέσα από δικά σας άρθρα, ή σε σχέση με άθρα που έχετε διαβάσει και θεωρείτε ότι αξίζουν διαμοιρασμού. 
Wait while more posts are being loaded