Stream

 
Skanderup Efterskole søger it-lærer - måske den rette er medlem herinde?
 ·  Translate
6
4
Michael Ljunggreen's profile photoFinn Nielsen's profile photo
Add a comment...

Thor B. S. Nørregaard

Nye digitale værktøjer  - 
 
G+ Gruppe til Lærings app's til indskoling og udskoling som virker til Android platformen. https://plus.google.com/u/0/communities/106277216436601497022
 ·  Translate
De bedste lærings-apps til de mindste skolebørn
Har du et skolebarn i de mindste klasser, så prøv disse Android apps til at øve dansk, matematik og engelsk
View community
1
Add a comment...

Niels Jakob Pasgaard
owner

Konferencer og lignende  - 
 
"Intet digitalt læremiddel er det bedste - det er læreren, der kan være den bedste!"

Mit oplæg for lærere på danskuddannelserne til voksne udlændinge d. 29. april
 ·  Translate
Oplæg på Undervisningsministeriets lærerseminar om digitale læringsformer og pædagogik i danskuddannelserne til voksne udlændinge
7
1
Niels Jakob Pasgaard's profile photoTom Gislev Kjærsgaard's profile photoKim Linnet (KL)'s profile photo
4 comments
 
Vi er SÅ enige :-)
 ·  Translate
Add a comment...

Niels Jakob Pasgaard
owner

It-didaktisk teori, artikler og nyheder  - 
 
Styrelsen for It og Læring søger en række konsulenter - mest i København, men også til kontoret i Aarhus
 ·  Translate
3
1
erik johansen's profile photo
Add a comment...

Mette Nielsen

It-didaktisk teori, artikler og nyheder  - 
1
1
Ole Gajda's profile photo
Add a comment...

Niels Jakob Pasgaard
owner

Konferencer og lignende  - 
 
Lærer i samfundsfag eller historie? Konference om nye fælles mål og digitale læremidler den 28. april - jeg slutter dagen af med et lille oplæg, og deltager også i paneldebatten - kom og vær med!
 ·  Translate
4
2
Masimah Karim's profile photoFinn Nielsen's profile photo
Add a comment...

Niels Jakob Pasgaard
owner

It-didaktisk teori, artikler og nyheder  - 
 
Chromebooks slår iPads! Det ser det ihvertfald ud til at de amerikanske skoler mener, når de kigger på funktionalitet, administration og pris. Pædagogisk tror jeg personligt også langt mere på Chromebooks end på iPads - men det står for egen regning ;-)
 ·  Translate
Google har overhalet Apple på skoleområdet og har for første gang solgt flere Chromebooks til de amerikanske skoler end Apple har solgt iPads.
8
5
Torben Loft's profile photoSophie Ege's profile photoAnne Herskind's profile photoMorten Ulstrup's profile photo
2 comments
 
Vores erfaring fra Søndersøskolen (Hvor jeg er IT-vejleder), siger at Chromebooks er billigere at indkøbe, nemmere at administrere, nemmere at vedligeholde, mere holdbare, starter på samme tid, bedre at skrive på. What's not to like?
 ·  Translate
Add a comment...

Torben Loft

It-didaktisk teori, artikler og nyheder  - 
 
BREAKING NEWS, NYT SPÆNDNDE SAMARBEJDE!

Firmaerne IT I BØRNEHØJDE og APP ACADEMY

http://www.information.dk/nyhedsblog/504883
http://www.information.dk/protokol/514058#comment-940443

Det er et skridt i den rigtige retning, programering.
Det handler bl.a. om at børnene går fra at være digitale konsumenter, til at være digitale producenter.

Den øvelse er ikke nem og kræver voksne der både har en digital faglig viden samt pædagogisk kompetence.
Det kunne måske i nogle øre, lyde som to modsætninger der mødes, men tværtimod....

Ovenstående firmaer har netop indgået et samarbejde, der vil løfte kvaliteten, fagligheden, læringen og kompetencer, op på et højere niveau.
Tjek begge firmaers hjemmesider,

http://appacademy.dk/
http://www.itib.dk/
 ·  Translate
1
Add a comment...

Henning Romme Lund

It-didaktisk teori, artikler og nyheder  - 
 
Flipped Classroom i Danmark, behøver ikke at være at være en kopi af Flipped Classroom USA.  Jeg har skrevet en artikel, ”Video i forberedelse og undervisning - En praktikers perspektiv på, hvordan Flipped Classroom kan bruges til at skabe bedre læsning og mere elevaktivitet i gymnasieskolen”, I ”Viden Om Literacy  nr. 16  – Med strøm på. Læse- og læreprocesser med inddragelse af digitale medier”, Nationalt Videnscenter For Læsning, 2014”. Side 76-87

Genvej til Artiklen ”Video i forberedelse og undervisning” kan findes på http://www.videnomlaesning.dk/wp-content/uploads/16_Henning-Romme-Lund.pdf

Du kan finde hele tidsskriftet og mange andre spændende artikler om digitale medier og læsning, ved at følge dette link:  http://www.videnomlaesning.dk/tidsskrifter/nr-16-med-strom-pa/

Download hele tidsskriftet som interaktiv pdf her: http://www.videnomlaesning.dk/wp-content/uploads/Viden-om-Literacy-nr.-16.pdf

I artiklen reflekterer jeg over Flipped Classrooms muligheder og begrænsninger set i sammenhæng med læsning. Jeg argumenterer for, at lærere ikke ukritisk kan overtage den amerikanske version af Flipped Classroom men, at man som lærer må fortolke både metoden og videoen ind i en dansk undervisningstradition og praksis. Jeg sætter Flipped Classroom i sammenhæng med nyere dansk empirisk gymnasieforskning om elevroller, IT i undervisningen, motivation, forberedelse og lærerroller.

Artiklen skuer overvejende bagud, og evaluerer og reflekterer over egne erfaringer med Flipped Classroom. Dette gør, at artiklen ikke direkte praktisk orienteret. Men jeg håber den kan bruges til inspiration og refleksion over egen undervisning.

Tak til Anne Boie Johansen - Gymnasiekonsulent ved UCC og Lektor ved Køge Gymnasium, for forslag til forbedringer og supplerende litteratur.

Tak til Lene Storgaard Brok – Centerleder for Nationalt Videnscenter For Læsning, for hendes metodekritiske spørgsmål til det første udkast af artiklen.

Tak til alle dem på Twitter, Hangout, ved kurser og på Facebook, som jeg har diskuteret metode, modeller og den skolemæssige virkelighed med. Håber i selv kan se jeres indflydelse i teksten. Ingen nævnte - ingen glemte. Tak til den kollektive viden.
 ·  Translate
2
1
Dorthe Krukov Ofverlind Hansen's profile photo
 
På Gylling Skole i Odder bliver det afprøvet i 2 klasse som er rigtig godt på vej, de små "poder" nyder udfordringen. Eks. i dansk læsning er der aldrig kørt flere bøger ind på en uge, det fede ved ideen er de som ikke rigtigt er fremme i skoen er med nu. En meget glad mor
 ·  Translate
Add a comment...

Peter Holmboe

It-didaktisk teori, artikler og nyheder  - 
 
Hej alle i forhåbentligt ferierende mennesker :-)

Det er værd at bemærke at i morgen d. 11. juli er sidste dag med introrabat på Roland Hachmann og min bog ”Flipped Learning – mere end bare video”.

Den kan indtil i morgen købes med 50,- rabat her: 
http://ntf.praxis.dk/B%C3%B8ger-NTF/Emner-NTF/Gymnasier/Didaktik/131038-1__Flipped-Learning-mere-end-bare-video.aspx

Og hvis man vil have sådan lidt uvildig produktanmeldelse, så har René Lund Espensen åbenbart læst bogen:
http://renelundespensen.dk/flipped-learning-mere-end-bare-video-boganmeldelse/

-Peter Holmboe
 ·  Translate
1
1
Morten Ulstrup's profile photo
Add a comment...

About this community

I gruppen kan alle som har interesse for e-læring og brugen af it i undervisningen udveksle idéer og erfaringer, både om den didaktiske teori og om udviklede e-læringsforløb og den praktiske anvendelse af it i undervisningen. Jeg glæder mig til at blive klogere med jer! Med venlig hilsen Niels Jakob

Niels Jakob Pasgaard
owner

It-didaktisk teori, artikler og nyheder  - 
 
Mine tanker om det gode digitale læremiddel, på det fine nye site ididaktik.dk
 ·  Translate
Mange digitale læremidler hævder at kunne løfte undervisningen, men i sidste ende er det underviserens rammesætning der afgør om de digitale læremidler rent faktisk beriger undervisningen, eller om de nærmere begrænser interaktionen mellem underviser, studerende og stof.
3
1
Kristine Bjerno's profile photo
Add a comment...

Niels Jakob Pasgaard
owner

Nye digitale værktøjer  - 
 
Introduktion til Lino.it
 ·  Translate
Lino.it er en gratis, webbaseret opslagstavle. Værktøjet giver mulighed for at kommunikere og samarbejde visuelt i realtid.
3
Gitte Jakobsen's profile photoBine Faure's profile photo
3 comments
 
På Linoit kan du sende udvalgte post it lapper til en fælles tavle. Fx kan dine grupper have arbejdet med analyse af en tekst. Derefter sender de deres post it lapper med fx miljø beskrivelser til en fælles tavle så man har alle samlet og kan sammenligne besvarelser....
 ·  Translate
Add a comment...

Kim Linnet (KL)

Kommentarer til gruppen  - 
 
Kære lærer. Jeg ville blive meget glad, hvis du ville bruge 7 minutter på at hjælpe mig igang med min PD-opgave, så jeg kan blive lidt klogere på feltet omkring multimodalitet, affordans og didaktisk design i skolen.

De bedste hilsner,

Kim Linnet, lærer på Ollerup Efterskole.
 ·  Translate
Drive
Modaliteter, affordans og design i skolenKære lærer. Jeg er ved at skrive en opgave i "Fortællinger og genrer", under Medier og kommunikation, en PD på UCL. Jeg ville blive meget glad, hvis du ville afsætte nogle minutter til at svare på nedenstående. De bedste hilsner, Kim Linnet
1
Add a comment...

Niels Jakob Pasgaard
owner

It-didaktisk teori, artikler og nyheder  - 
 
Min mening: Lærerne må generobre didaktikken - også når det kommer til anvendelse af it. Hvad tænker du?
 ·  Translate
I oplægget tales der for at læreren må generobre didaktikken - også når det kommer til anvendelsen af it og digitale læremidler
4
1
Lars Petersen's profile photoTobias Smith's profile photoRasmus's profile photo
2 comments
 
Rigtig god måde at fremstille det på. Spørgsmålet er bare, om forlagene ikke skal fokusere på indhold, og så skal lærerne i den polyfoniske form, sammen med eleverne vælge de it-værktøjer der læser opgaven bedst.
Altså start med eks. Lær it's platform som lærer, få et overblik over muligheder, og så skal læreren begynde sin rejse derfra - sammen med eleverne.
Lærerne kan ikke bare sidde og vente på de rette kurser, der bør stilles klare forventinger på den enkelte skole omkring, at alle lærere bruger e-didaktik, fordi det handler om elevernes læring, og ikke lærerens interesse og passion.

 ·  Translate
Add a comment...

Niels Jakob Pasgaard
owner

It-didaktisk teori, artikler og nyheder  - 
 
Så er der åbent for ansøgninger. Op til 250.000 til ideudvikling/prototyping, og op til 1.250.000 til videreudvikling/klargøring til marked
 ·  Translate
2
2
Lars Petersen's profile photoNiels Jakob Pasgaard's profile photoAnja Emilie Madsen's profile photoMorten Ulstrup's profile photo
2 comments
 
Det er firmaer, der kan søge midlerne - til udvikling af læremidler
 ·  Translate
Add a comment...

Jacob Witt-Larsen

It-didaktisk teori, artikler og nyheder  - 
2
Add a comment...

Jeppe Egendal

It-didaktisk teori, artikler og nyheder  - 
 
Vi er her på VIA afdække aktuel forskning samt forsøgs- og udviklingsarbejde om e-læring og anvendelse af digitale værktøjer i erhvervsuddannelser og i ungdomsuddannelser bredt.

Hvis I har bud på dette, hører vi gerne fra jer.
 ·  Translate
1
2
Peder Munck's profile photoMorten Ulstrup's profile photo
Add a comment...

Niels Jakob Pasgaard
owner

It-didaktisk teori, artikler og nyheder  - 
 
Interessant ny viden 
 ·  Translate
En ny undersøgelse på franske teenagere viser, at computerspil ikke har nogen effekt på skolerelateret læring. Men det har almindelig læsning måske.
3
1
Torben Loft's profile photo
Add a comment...

Jonas Ørum Breivik

Idéer til e-læringsforløb  - 
 
Stor succes med Wordmat, hurtig, nem, sjov og effektiv indlæring.

9. kl har lavet undervisning i Wordmat for parallelklassen og for 7. årg.
En god ide er hermed givet videre.
Koncept: Små poster af 7-10 min varighed, med karakter af konkurrence. Ca. hvert 10. minut går gæsterne videre til næste post. (Elevernes forberedelsestid til posterne 2×45).
 ·  Translate
6
1
Michael Ljunggreen's profile photoMartin Asp's profile photoAage Nielsen's profile photo
2 comments
 
Super fint
Add a comment...

Peter Holmboe

It-didaktisk teori, artikler og nyheder  - 
 
NY aktuel bog om FLIPPED LEARNING
 
Roland Hachmann og jeg er kommet afsted med at forfatte bogen "Flipped Learning - mere end blot video". Skriveprocessen har bestyrket os begge i troen på at "det at flippe" er mere end bare at tilsætte lidt YouTube-video til sin undervisning.
I vores optik er der tale om en indgangsvinkel, et mindset om man vil... I hvilken man kan anskue sin undervisningspraksis som lærer.

Interessen for Flipped Classroom og Flipped Learning er stor i disse tider. Derfor er vi også meget glade for, at vi nu kan præsentere denne nye bog - den første danske bog om emnet. Bogen henvender sig til alskens godtfolk, som har noget med undervisning at gøre og vort fokus har været at lave en bog, som på en gang er grundig, vægtig og underbygget, men som samtidig er rimelige let og hurtig at læse - vi synes selv at det er lykkedes meget godt :-)

Sommerferien står for døren, for langt de fleste danske lærere - måske det kunne være en god idé med lidt læsning til sommerhuset eller charterrejsen?

Forlaget Praxis kører tilbud til de hurtige:
Frem til og med den 11. juli, kan du købe bogen til en særlig introduktionspris på 149,- for papirbogen og 119,- for e-bogen. 
E-bogen er allerede udkommet, og papirudgaven udkommer i uge 27. 

Papir-udgave: http://ntf.praxis.dk/Forside-NTF/131038-1__Flipped-Learning-mere-end-bare-video.aspx E-bogs-udgave: http://ntf.praxis.dk/Forside-NTF/131038-9E__Flipped-Learning-e-bog.aspx

Du er mere end velkommen til at dele dette tilbud med dit netværk.
Fortsat rigtig god sommer – og god læselyst.

-Peter
 ·  Translate
1
Add a comment...