Post has attachment
Hallo Simson Motoren Freunde ich biete Simson Motoren zum kleinen Preis
Photo

Post has attachment

Post has attachment
most tanulok

Post has attachment
Photo

Post has attachment
Photo

Post has attachment
PhotoPhotoPhotoPhoto
12V modernizált ELBA projekt.
4 Photos - View album

Post has shared content
Simson S51N Restaurálás 27: Az első hosszabb próbakör

Megvolt az első értelmes próbakör a kis DDR bicajjal. Egy váratlan szimering fáradás miatt muszáj volt még egy napig szerelgetni a motort (annyi év állás után várható és tervezett volt egy ilyen meghibásodás). Durván jól megy. Durván járatós és nyers. 

A szétszerelés során kiderült hogy a helyi "szaki" aki anno össze rakta a motort még egy nyomorult fogaskereket sem tudott a helyes oldalával felrakni a főtengelyre. Az eredmény: Visító hang motorféknél. A szimering cserébe ezt is megoldottuk. Meg ráfért egy új tömítés is a deknire mert miért ne. Miután faterom kiröhögte és körbe táncoltuk a motort sikerült előírás szerűen összerakni, és megszűnt a visító ferde-fogaskerék hangja is. 

Lássuk a motort különböző szempontok szerint: 

-A hangja: Az átlagnál csendesebb, harapós kis gép. Szépen pöfékel a kipufogó alapjáraton és minden gázadásra azonnal reagál és az alapjárat is azonnal vissza áll. Melegen 1, hidegen is maximum 3 rúgásra indul (VÉGRE) [Baromi sokat kellett állítgatni, és módosítgatni a karburátoron és a benzincsapon mire jó lett.] 

-A tengelykapcsoló: Nem csúszik, átlagos hangja van, szépen adagolható.

-A nyomatékváltó: Rendkívül pontos, határozott, és mind három fokozat halk.

- Szekunder hajtás: Kicsit zajos, zajosabb mint maga a tengelykapcsoló és a nyomatékváltó együtt. Kopni kell még neki. 

-Fékek: Pont mint az új. Ehhez a motorhoz nem is kell több. Nagyon jól fog, bár én még feszítenék rajta hátul, mert nekem kicsit sok a pedál holtjátéka.

-Felfüggesztés: Alig volt használva a motor, szinte még új minden része. A szilentek kicsit viseltesek, de még jól teszi a dolgát. Az új nyereg is nagyon kényelmes. Jól kezelhető a motor és a rossz utat is jól viseli.

-Menet karakterisztika: Halkan is, hangosan is szépen szól. Minden helyzetben kiszolgálja gazdáját. Strapabíró. Egyszóval: Remek!
...és szép is: 

Egyéb megjegyzések:

+Robert Cartman is megkapta amit kívánt, normálisan megpucoltuk a blokk oldalát, most már olyan az is mint egy új. (A képen még nem)

Igazából csak azt nem értem, hogy az emberek hogyan tudták használni a 120 mm-es gyári tükröt. Nekem nagyon zavaró hogy olyan pici lyukon kell kémlelni a forgalmat mögöttem. Az állvédős sisakban nem is tudok hátra fordulni sem. 

A motor világítása is elég gyér, nincs távolsági fényszóró sem, és nem is feszültség szabályozott tehát ha esik a fordulat akkor még kevesebbet látsz. Hátsó lámpa nagyon szép, de elől semmit se láttok. 6V-os na.

Az alacsony kormány is kényelmes, de az Enduró valahogy jobban egyben van a merevítések és a magas kormány miatt. (Nem hiába apám nagy kedvence a megjelenése napjától és már 3 is volt neki.)

Összességében nagyon szeretem a kis motorom. Remélem kigyógyulnak a kis gyermekbetegségei és megbízhatóan fog működni. A szépségével pedig még működés képtelenül is mindig kárpótol.

Ultimate kismotor vidékre. Simán veri a kis robogósokat, hála a B-s nek megfelelő teljesítménynek.  
Photo

Post has attachment
karburator tudnivalok | simsonner

Ugyan nem könyv, viszont táblázatos formában sok fontos információ megtalálható a karburátorokról az N1 és N3 minden adata szépen össze van szedve. Aki teheti mentse le mert nagyon ritka az ilyen jól össze szedett infó forrás. 

Post has attachment
Simson Lehrvideo Komplett Lehrfilm M541 M741 Montage Motor Getriebe Zündung S70 S51

1 órás komplett videó a "4 sebességes" blokkok szereléséről. A könyv motorra vonatkozó része videó formában. Ez is hivatalos német. 

Post has attachment
szinek | simsonner

A gyári színek listája is legyen meg, annak aki szeretne gyárihoz hű festést csinálni. 
Wait while more posts are being loaded