Post is pinned.Post has attachment
Predlazem da pogledate ove dekoracije

Post has attachment

Post has shared content

Post has shared content
Recept za jedan kolač koji većina ljudi voli. Kolač sa kokosom.
Blog: Škrinja , švelja i špajz postoji već tri godine. Hvala svim čitaocima
što čitaju priče i prate blog. Veliki pozdrav! Autor tekstova: Milena Vujinović!
Uz recept ima i priča sa porukom!

Kada ti cipele zapetljaju pertle
Harmonijski i melodijski intervali u tvojoj glavi. Sviraš neke tebi daleke monoakorde. To je enharmonija isto zvuči, drugačije se zapisuje. Vidiš svijet kroz prozore, godine prolaze. Iste slike neznatne razlike. Stare navike tvoje odlike postale. Ćutiš u se...

Post has attachment
                    14 RAZLOGA DA UŽIVATE U SLANINI
Postoji li išta primamljivije od slanine? Sve što je dobro počinje i završava se slaninom, ali često nas uveravaju da ona nije zdrava. 
 
"Elite Daily" tvrdi da je to daleko od istine, jer je reč o namirnici punoj proteina i vitamina, u kojoj se ugljeno hidrati nalaze samo u tragovima. To potvrđuju s 14 razloga zbog kojih je slanina zapravo dobra za nas.

1. Slanina je jedina hrana koja je istovremeno slana i slatka

Osim toga, ukusna je. Slanina je slano-slatki užitak u kojem su ta dva ukusa racionalno raspodeljena. To je hrana koja spaja suprotnosti.

2. Skoro uopšte ne sadrži ugljene hidrate

Suprotno uvriježenom mišljenju, ne goje nas masti, već ugljeno hidrati. Nauka potvrđuje da uz ishranu sa smanjenim udelom ugljeno hidrata možete smršati. Mnogi misle da nam ugljeno hidrati pružaju energiju, ali to nije istina. Čak su i naši preci energiju nadoknađivali mastima. Masti su mnogo delotvornije u održavanju energije. 

3. Sjajno je oružje protiv mamurluka

Ništa ne može izlečiti mamurluk poput masne slanine i šoljice kafe. To je univerzalna istina. Nema bolje stvari za lečenje mamurluka od slanine.

4. Smanjuje glad

Slanina je bogata zasićenim mastima, što znači da ćete duže biti siti nego da se najedete ugljeno hidrata. Ako "umirete" od gladi, slobodno pojedite malo slanine i izdržaćete od doručka do ručka ili ručka do večere. Zapravo, između svih obroka.

5. Ponekad je život bolji kad je malo hrskav

Činjenica je da u životu nije sve glatko, a slanina dokazuje da je tako i bolje. Pržena hrskava slanina podseća nas da je život vredan sa svim svojim zavijucima.

6. Ima li išta bolje od buđenja uz miris pržene slanine?

Bez obzira kakva je noć iza vas i kakav je dan ispred vas, miris slanine ujutro sigurno će vam popraviti raspoloženje.

7. Puna je vitamina

Slanina je puna esencijalnih B vitamina, koji su nam potrebni za održavanje imuniteta. Sadrži 65 odsto preporučenog dnevnog unosa tiamina, 47 odsto niacina, 38 odsto vitamina B12 i 36 odsto cinka. Zaboravite multivitamine i okrenite se slanini.

8. Ne treba da se bojite da se ponekad zamastite

Dobro je zaprljati se s vremena na vreme, posebno ako to radite slaninom.

9. Jeli su je i naši preci

Paleo dijeta je poslednji hit, ali ona potiče iz davnih vremena. Tako su se hranili praljudi, pre nego je prerađena hrana postala deo naše svakodnevice.

10. Lako se priprema

Slanina je ostvarenje snova svih lenih osoba, lako ju je pripremiti, a istovremeno je ukusna i zdrava.

11. Možete je staviti na baš sve i može biti deo svakog vašeg obroka

Slanina za doručak? Može! Slanina za ručak? Može! Slanina za večeru? Može! Slanina uvek zvuči dobro, bez obzira koje je doba dana.

12. Čak i kad je loša, dobra je

Ono što čini slaninu posebnom jeste to što ne može biti loša. Istina, ponekad ju je teško žvakati i prehrskava je, ali i dalje se može pojesti.

13. Svako ima svoj faktor

Uvek postoji način za uživanje u slanini, uprkos bilo kakvim granicama. Ne volite svinjetinu? Što ako vam vera brani slaninu? U tom slučaju za vas je slanina od ćuretine. Možete dobiti slaninu od bilo koje životinje. Slanina je univerzalni jezik.

14. Bogata je belančevinama

Belančevine su ključni sastojak zdrave ishrane, a srećom slanina je puna belančevina.
Photo

Post has attachment
Šta kažete za ovu dekoraciju?

Post has attachment

Post has attachment
Tek ubrane trešnje iz mog voćnjaka.
Photo

Post has attachment
Malo za zagrijavanje na današnji hladan dan.
Photo

Post has shared content
Focaccia (Fokača)
Mislim da niko ne može odoleti mirisu svežeg hleba iz rerne... Još ako je obogaćen začinima, maslinovim uljem, možda nekim nadevom, ne postoji ništa lepše!  Fokača je italijanski začinjeni hleb, obično unutra ima sušeni paradajz i masline, a preko morska so...
Wait while more posts are being loaded