Post has attachment

Retkipaikka03.04.2016 10:28


Sovellus

Nyt on tullut Playkauppaan sovellus retkipaikka sovellus. Löytyy varmasti paikkoja jossa et ole vielä käynyt tai edes tiennyt.

Post has attachment
Uusi video.

Post has attachment

Post has attachment
Nyt on pysyvä uusi logo
Photo

Post has attachment
Photo

Post has attachment

Post has attachment

Peltipurkista voit tehdä18.03.2016 19:32


Kun olet vaeltamassa tai retkellä voit tehdä esim. hernekeittopurkista tehdä keittimen. Tyhjennä purkki kattilaan ja tee purkkiin reikiä noin puoleen väliin. Ei tarvitse joka millin välein vaan silleen et happea pääsee purkin sisään. Kaada palavaa nestettä purkin pohjalle ja sytytä varovasti. Sit kattila purkin päälle ja ei kun keittelemään. Näin hyöty käytimme purkin aika pitkälle.Video tulee myöhemmin.
Photo

Luku hetkiä

Suosittelen lukemaan Lars Monsen kirjan 101 ERÄTAITOA retkeilijän parhaat vinkit.Todella hyviä niksejä ja vinkkejä jopa ihan vain retkelle.Lars on Norjalainen eräkävijä ja se ero mikä on Norjaan meillä et siellä tuulee paljon. Osta ja lue.Suosittelen.

Post has attachment

Kuusen suojaan19.03.2016 23:58


Kuusipuu antaa hyvän suojan jos jää yöksi tai haluaa lämmitellä tulen ääressä. Kuusipuun alla ei kasva mitään kasvillisuutta vaan on pehmeää ja kuivaa kangasmetsää. Miten suoja? Kuusipuun alaoksat ovat vähän kuin laavu ja sen takia antaa hyvän suojan ja myös talvella.
Kuvassa on harvempi oksanen mut esim. jos on narua mukana saan oksat lähemmäksi toisiaan. Eteen vain nuotio niin kyl lämpöä riittää. Talvella esim. jos lunta on todella paljon pääsee kuusen alle kaivautumaan ja tehtyä vähän niin kuin lumiluolan mut silloin kannattaa olla mukana jokin pressu jonka voi ripustaa katoksi koska jos nuotin lämpöä on liikaa rupeaa lumi sulamaan ja kaikki kastuu. Yleensä jos on vanhempi kuusipuu on oksat valtavat ja antaa hyvän suojan. Monesti kuusen rungossa on kuolleita oksia niin niitä voi poistaa ja käyttää nuotiossa.Laitan tästä myös myöhemmin video kuvaa niin näet miten souja toimii
Photo

Post has attachment
Photo
Wait while more posts are being loaded