Post has attachment
GRATIS 1000 gedrukte flyers!
Wilt u een flyer laten ontwerpen om uw product te promoten of een dienst aan te bieden? Dan bent u bij OKO GRAPhia aan het juiste adres! Wij zijn gespecialiseerd in het ontwerpen van professionele flyers. Of het nu gaat om een aanbieding, evenement of het uitlichten van een product: voor ieder doeleinde levert OKO GRAPhia de meest geschikte flyer ontwerpen tegen de scherpste prijs.

Laat uw flyer ontwerpen bij OKO GRAPhia en ontvang GRATIS 1000 gedrukte exemplaren!

Kijk voor meer informatie op: http://www.okographia.com/flyer.html
Photo

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment
Een goed begin is het halve werk.`

Statistieken hebben uitgewezen dat ondernemers met een goede en bijgewerkte administratie een grotere kans van slagen hebben.
Het bijhouden van een financiële administratie is vaak een tijdrovende en intensieve bezigheid.

Grotere administratieve klussen zoals het opmaken van de jaarrekening, omzet en inkomstenbelasting en de
salarisadministratie worden dan ook vaak uitbesteed aan accountants, boekhouders of loonservicebedrijven.

Dit is niet voor niets. Vaak komt er gespecialiseerde kennis bij kijken om een goede administratie te voeren.
Het is daarom van groot belang om, in de beginfase van de door jou te starten onderneming, jezelf goed te laten informeren door professionals op dit vakgebied.

IB / AWR / terechte bijtelling privégebruik Volvo XC70 / boete van 25% wegens grove schuld passend en geboden
Tot het ondernemingsvermogen van een ondernemer behoort een Volvo XC70 waarvoor een kilometeradministratie wordt bijgehouden. De in 2007 verreden kilometers zijn in een overzicht onderverdeeld in zakelijke kilometers, verhuurkilometers en privékilometers. De ondernemer heeft in de aangifte geen privégebruik auto aangegeven.
De ondernemer stelt dat hij de XC70 aan zijn fiscale partner heeft verhuurd. Ze maakt gebruik van de auto als hij thuis is. Hiervoor zijn in het overzicht 9.064 verhuurkilometers opgenomen. De Belastingdienst constateert dat tijdens een boekenonderzoek. Ook blijkt dan dat met de Volvo 3.910 kilometer is gereden tijdens de zomervakantie. De inspecteur concludeert hieruit dat de auto niet geheel ter beschikking stond van de onderneming. Hij heeft daarom een correctie privégebruik auto nagevorderd.
Rechtbank Leeuwarden stelt vast dat er sprake is van een nieuw feit dat navordering rechtvaardigt. Zij stelt voorts vast dat de XC70 tijdens de verhuurperiode door het gezin is gebruikt voor een vakantie in Frankrijk en dat tijdens deze periode 3.910 kilometer is gereden. Dit betreft privékilometers zodat meer dan 500 kilometer privégebruik met de Volvo heeft plaatsgevonden. De bijtelling is daarom terecht. 
Volgens de Rechtbank blijkt uit de stukken van het geding dat de ondernemer op de hoogte is van de regeling omtrent het privégebruik auto. Door kilometers met een privékarakter, te weten vakantiekilometers, niet aan te merken als privékilometers heeft hij dermate lichtvaardig gehandeld dat sprake is van grove onachtzaamheid. Gelet hierop is een boete van 25% passend, aldus de Rechtbank.
De ondernemer heeft tegen deze uitspraak vruchteloos hoger beroep ingesteld, want Hof Arnhem-Leeuwarden bevestigt de uitspraak van de Rechtbank.

Terug naar de IB onderneming
Als het winstniveau van de B.V. structureel laag is, kan het drijven van een onderneming in privé fiscaal aantrekkelijker zijn. Er is een mogelijkheid om zonder belastingheffing de onderneming naar privé over te dragen. Dit betekent overigens wel dat de B.V. moet worden geliquideerd. Laat eens uitrekenen of een eenmanszaak of firma voor jou voordeliger is 
Door vorming van een Terugkeerreserve voorkom je afrekenen. 

Post has shared content

OB / teruggaaf door belastingdienst van voldane btw aan leverancier indien verkrijger van vrijgestelde handeling recht op aftrek wordt ontzegd / btw-neutraliteit.

In deze zaak is het volgende aan de orde: de Bulgaarse ondernemer A factureert de eveneens Bulgaarse ondernemer B met btw en draagt deze btw ook af. Achteraf blijkt dat dit een van btw-vrijgestelde levering had moeten zijn en wordt B het recht op aftrek van de door A in rekening gebrachte btw ontzegd.

A heeft B geen gecorrigeerde factuur gestuurd omdat de Bulgaarse btw-wetgeving daartoe in deze zaak geen mogelijkheid biedt, maar vraagt wel de aan de Bulgaarse belastingdienst afgedragen btw terug.
Dit wordt geweigerd.
Wait while more posts are being loaded