Post has shared content
Да изкажеш мнението си, с риск да се стигне до конфликт. И изкуство ли е да водиш добър спор? Със сигурност умение, което се овладява. Има теми, които неминуемо водят до конфликт. Има и хора, които уж неволно ни вкарват в конфликт. Спорът не е лошо нещо, ако е лишен от лични нападки и обиди. Само трябва да се стараем да спазваме поредността мисли-> думи, а не думи-> мисли.
Как реагирате, когато би могло да се стигне до спор?
http://info.yoursofia.com/3-polovitelni-konflikt/

Post has shared content
Киви са единствените птици, които ловуват чрез обонянието.
Единствените...такива ги е създала природата, така живеят и съжителстват с останалия животински свят.
Всеки човек е изграден от индивидуални качества и умения. Всеки човек е единствен. Ние сме най-разумните същества в природата. Тогава какво ни пречи да приемем и живеем с тези нашите характеристики, а непрестанно се опитваме да вземем или имаме чуждото, да се държим като някой друг? Да се превръщаме в нечие "бледо копие", в опитите и стремежите си да изглеждаме по-добри, по-успешни и по-велики? И какво печелим? А какво губим?
Естествен ден ви желая!
http://info.yoursofia.com/estestveni/

Post has attachment

Post has shared content

Post has shared content
Най-малката островна държава в света е Питкерн с площ 4,5 кв. км. Представете си, че сте в центъра на този остров и всичките му 48 жители ви слушат, наблюдават, оценяват, а вие искате толкова да ви харесат. Какво е усещането и какво правите? ...http://info.yoursofia.com/strah/

Центровъчен ден ви желая!

Post has shared content
Езикът на хамелеона е два пъти по-дълъг от тялото му. Промяната в окраската най-вече я свързвах със защита и предпазване и някъде пропусках факта, че е и за да напада по-незабелязано. За да се храни, разбира се. Къде #живеят хамелеоните?
Сменят прически, сменят тоалети, смеят се и плачат с вас, но някъде там са готови за части от секундата да изстрелят, да нападнат и да задоволят потребността си да изглеждат по-важни, по-силни, по-... от вас. Но дали е така? Не мисля, ако бяха по-, то със сигурност нямаше да действат по този начин. Но всеки според #възможностите си и избора си.
Харесвате ли хамелеони, колко време ви отнема да ги откриете? Как реагирате?
Ах, колко съм доволна, когато ги открия в зоологическата градина!
www.Info.YourSofia.com

Наблюдателен ден ви желая!
Photo

Post has shared content
Да бъдеш безпристрастен наблюдател на себе си, никак не е лесно. А да се посмееш на собствен гръб било висша форма на интелект и хората, които го правят имали по-високо самочувствие и степен на щастие. Според специалистите в тази област.
Стиска ли ви да се самоиронизирате?
На мен - да и без да мисля, че отговарям на характеристиките на специалистите. Забавно е, опитайте! Реакцията на хората е различна и всъщност разкрива много повече за отношението им към вас, отколкото предполагате.
Едни продължават тона ви - те ви познават, харесват и приемат.
Втори го използват срещу вас - те не ви харесват, не е сигурно дали ви познават.
Трети променят тона ви и продължават с "дебелашка" ирония - уоу, доста гняв таят към вас, чакали са подходящия момент :)
Виждате ли, забавно е :)
Но, да, нужно е добре да познавате себе си, за да задържите емоциите си константни дори и при трите реакции.
Познавам себе си и знам, че имам висок праг на търпимост, но след него ставам....нетърпима :)
http://info.yoursofia.com/rec82/

Забавен ден!
И така: Пораснахте ли?

Post has shared content
В тялото на възрастен човек има около 75 километра нерви. И те си стоят там, дори и когато Милена пее "Неам нерви", а аз и пригласям от някъде :) Но най-много обичам да си "образувам" сама нерви :) х 2, х 3, ако се налага :) Звучи ми абсурдно, докато го пиша. Сам и съвсем умишлено да си причиняваш дискомфорт :) Но го правим и аз, и ти, и те и някак неусетно се превръщаме в хора без нерви или хора с много нерви. Едните няма да те усетят, а на другите по-добре да не си им пред очите :) Добрите навици биха могли да ни поставят някъде в средата между това да усещаме, но хората да не бягат от нас. И най-вече да се чувстваме спокойни и активни. -> http://info.yoursofia.com/navik-umore/

Кои са вашите добри навици?
Активен ден ви желая!

Post has shared content
Най-дългата международна #магистрала е Панамериканската. Дължината и е близо 48 000 километра. Не съм минавала през нея, но знае ли човек. От снощи за друго си мисля, може ли да се загубим по магистралата, но не от тези, а онази другата: магистралата на живота. Тръгваш си спокойно, хващаш си едното платно, радваш си се, че можеш да изпревариш сравнително спокойно, ако някой ти се пречка. Уж (много актуален израз) хубав път, а накрая си се озовал в някое друго платно, минал през десетина препятствия поне и не толкова спокоен. И някъде там, бързайки да изпревариш, изпускаш отбивката... Представихте ли си го? Ето какво виждам аз, за да не се изгубя:
1. Да имам водещ приоритет/цел.
2. Когато се налага или не мога да го следвам, подхващам следващия, но при първа възможност се връщам обратно.
3. Преди да "отбия" си задавам въпроса: С какво ще ми помогне? и Все още ли онова е моя приоритет/цел?. Отбия ли...спирам да мисля какво би станало, ако... Същото е валидно и ако не "отбия".
4. За препятствията: ако не съм ги видяла навреме...мечка страх, мене не...
Това е, след като по късни доби, установих, че аха и да се загубя, днес пътят си е на мястото.
А какъв е вашият опит с магистралите?
Безпрепятствен ден ви желая!
П.П. Уикито дава дължина на магистралата 30 хил. На който както му харесва :)
www.Info.YourSofia.com

Post has shared content
1001 задачи за вършене, а на финала хем недовършени хем и голяма умора. Познато ли ви е? Напоследък все по-често работя с хора, които се усещат неефективни, чудят се какво и как да подхванат. Работят много, пък чувстват, че са можели да свършат повече, но са уморени. В добрата организация/приоритизиране и редовната #почивка, това е ключът за по-висока ефективност и #активност. Това не само съм го изпробвала върху себе си, но проработи и при много други. -> http://info.yoursofia.com/pochivka/

Вие как се справяте?
А за всички, които не се престрашиха да си поискат резултата от неделния тест, вече са публикувани -> http://info.yoursofia.com/kakav-priatel-si/

Приоритетен ден ви желая!
Wait while more posts are being loaded